Бизнесът според Борисов: Ниша, план, помощ

Премиерът откри цех за преработка на зеленчуци в Долна Диканя
Обновена: 28 апр 2015 13:32 | 28 апр 2015 13:26,
50
Бизнесът според Борисов: Ниша, план, помощ

Така разбирам бизнеса - да намериш ниша, да си направиш проектите, да си направиш бизнес план, и след това държавата да ти помогне, коментира министър-председателят Бойко Борисов, по време на официалното откриване на новосъздаденото предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя.

"От своя страна това води до няколко други събития. Изкупуват се зеленчуците от Самоков до Петрич, а и се осигурява работна ръка. Дойдох специално, защото в този регион нищо не е инвестирано от 80-те години, а и за да видят другите бизнесмени какви огромни възможности има фонд "Земеделие", посочи премиерът.

По думите му подобни инвестиции дават възможност, а земеделският сектор в България има голям потенциал и трябва да бъде възроден.

Общият размер на инвестицията е 8 милиона, като 4 милиона са осигурени по Мярката 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г.

"Това, което зависи от държавата е направено. Магистралата е на 1 километър и продукцията може да се кара директно за Гърция", отсече Бойко Борисов.

Премиерът посочи, че страната ни вече е задала проектите по плана "Юнкер" и са впрегнати силите на експертите за максимално усвояване на средствата по европейските програми.

В отговор на въпрос за уволнението на митничарите на Капитан Андреево премиерътпосочи, че подобна участ очаква всеки, който пречи на събирането на приходи.

Той призова за човешко отношение към пристигащите в страната ни имигранти, като посочи, че крайната цел е те да бъдат върнати по родните им места.                                      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко късно но разбрахме, България е родила гений и то в малкия градец до София, Банкя. От малък буден и умен, лидер сред децата, после поет и китарист, художник и футболист, на полувремето шахматист, за периода в СИК и Пашата не се говори, там е държавна тайна щото бил агент на ДС-то и громил бандюгите, после търкал ушите на Бай Тошо и се помолил на Сокола за добрата служба до го направят генерал. Смилили се и го направили. Станал и доцент на тема: "Дължината на шланга при гасенето на пламъците
13
0
 
8
 
! Отговори
осведомен преди 8 години
"Това, което зависи от държавата е направено. Магистралата е на 1 километър и продукцията може да се кара директно за Гърция", отсече Бойко Борисов..............Боце, ама тя продукцията пътува в обратна посока - от Гърция към България. И ако може да питам, бащице - и аз имам проект за 8 млн. лева ама гадните чиновници ме карат да си намеря финансиране.
12
1
 
7
 
! Отговори
BGN преди 8 години
Ще си откривам догодина една виличка на село, господина може ли да дойде ??Не че има нещо общо с моята виличка, ама той и с цех за зарзавати няма общо !!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов, не лъжи за плана Юнкер. Подали сте 18 проекта, а имате предварително одобрение само за 1 (един). Но този факт услужливо го криете, а и медиите си траят...те си знаят защо...
10
1
 
11
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ниша- контрабанда, амфетамини, рекет. План- министър- председател. Помощ- използване на държавния апарат за рекет, разчистване на територии, използване на канали.
9
1
 
10
 
! Отговори
Пак глупостииииииии преди 8 години
...и след това държавата да ти помогне...Това е ключовото в цялата работа. Купуваш една ябълка, измиваш я, продаваш я, купуваш две.... и чичо ти от ГЕРБ (БСП, РБ, ДПС или друга мафия) ти прави държавна поръчка за няколко милиона или ти дава пари по европроект. Това е "бизнеса" в България - кражба от държавата.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARIA NYAMA DA SE VAZRODI. CVETAT NA NACIYATA IZBYAGA NAVAN I NYAMA IZGLEDI DA SE ZAVARNE. TE SE USTROYVAT TAM, JENYAT SE( POVECHETO BRAKOVE SA SMESENI S CHUJDENCI), ADAPTIRAT SE S MESTNITE I ZABRAVYAT ZA MUTRITE , REKETA I PODKUPNITE NI POLITICI. PCHELATA NE BYAGA OT MEDA A OT DIMA.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата трябва да подпомага малките и средни предприятия, НО трябва да се улеснят процедурите по кандидатстване и да се улесни кредитирането. Отделно да се премахнат корупционните практики - да буташ бакшиши на някои хора, че да ти одобрят проекта или да не те закачат - това е порочното. Само корупцията ако се премахне средата за бизнес в България ще цъфне, ама това е проблем на народопсихологията. Як камшик трябва, със закани не става.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това природно неблагоразумие унищожи Малкия и Среден бизнес, фалира 250 000 фирми, остави без работа около 400 000 души и открадна 4милиарда. Сега решил да възражда бизнеса. Толкова го тресе шубето, че как искате да мисли нормално. Видахте ли го, 4 гавази до него докото се замуши в блиндажа. Толкова мръсотии направи на народа който се надяваше, че ще му даде надежда а маймуняка продължава да забива страната надолу. Вервайте му!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква преработка? Лютеница ли ще се прави?
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко пак започна да реже лентички та ще видим..................
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Грабвай, Боко бухалката и да възродим славните мутренски времена!
2
1
 
12
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Тиквата така ли ще направи !? Ние да изнасяме що годе нормалната качествена продукция а тук да се внасят от съседите някакви ГМО-та и шитове !? Тиква Тиква ... колкото и да масажираш ушите на диктатора терорист Живков акъл няма да ти дойде !
1
2
 
20
 
! Отговори
zeus преди 8 години
...да си нечий човек, да бутнеш някой лев да те одобрят, да си внасяш редовно вноската да не те закачат мутрите...