Повече кметове от ГЕРБ, крах за БСП, вещаят анализатори

ДПС било в изолация, АБВ пък се отрича от Георги Първанов
127
Повече кметове от ГЕРБ, крах за БСП, вещаят анализатори
Снимка: Булфото, архив

След изборите наесен ГЕРБ ще затвърди и увеличи позициите си в местната власт, а БСП ще загуби традиционни позиции. Това се посочва в анализ на Института за дясна политика /ИДП/.

Според анализа ГЕРБ е относително стабилна, както и парламентарното мнозинство също. Основният фактор за тази стабилност е липсата на реална управленска алтернатива и тежко фрагментиране на опозицията. Гаранция за стабилността на правителството са добрите отношения между Реформаторския блок и ГЕРБ, твърди председателят на института Нено Димов, цитиран от БТА.

Въпреки че беше депутат от ДСБ в предишен парламент, той призна, че има забавяне на реформите в здравеопазването и пенсионното осигуряване.

Според института - БСП след конгреса си през април остава същата и по всяка вероятност демонстрацията на спокойствие по върховете ще продължи до местните избори.

При провал и на този вот обаче е много възможно да се стигне до смяна на председателя Михаил Миков.

Въпреки частичния успех на изборите в Сърница, ДПС продължава да се намира в криза, смятат от ИДП.

Председателят на двжението Лютви Местан все още не успява да бъде лидер, а имитира лидерство, смята Димов.

От института прогнозират, че след местния вот Реформаторският блок ще се рестартира, коалиционният формат няма да издържи и ще трябва да направи избор между сливане и разпад.

Според анализа Патриотичният фронт е иззел националистическата ниша и се е стабилизирал, а "Атака" продължава устойчиво да се развива като партия на руския интерес в България.

По отношение на АБВ от института смятат, че въпреки преизбирането на Георги Първанов за председател, след местните избори напрежението в партията ще се засили до степен да се отрече от своя лидер.

Парламентарната група и лидерът на АБВ сякаш живеят паралелни политически животи, сочи анализът.

Според ИДП най-значимият процес в българската политическа система е оформянето на либерално-консервативен разлом, който все повече измества противопоставянето по оста комунизъм-антикомунизъм. Според анализа в ход е процес на формиране на нова левица и нова десница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
12
 
! Отговори
АНАТЕМА преди 8 години
Защо ги сравняваш с ВИС-2 те са си СИКаджии.Проблема не е толкова в криминалното минало на вожда или комунистическите корени на повечето евроатлантически настроени партийци,проблема е в новия култ към личността на Бойко Методиев Борисов.И ако признаването на лицето Симеон Сакскобурготски за цар от мафиотската структура наречена Свети синод не буди толкова възмущение,то титлата на Борисов е скандална.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо срещу ГЕРБ и Борисов но поне едно разумно нещо или идея да бяха осъществили, поне едно нещо!!! Приказки на ангро, манкиране на активност и уреждане на властта завинаги или докато Борисов умре или го убият. Добре, ще остане още 20 години. Какво стана като дойде за втори път. Вдигане на цени и рестрикции. Нещо за икономиката, за облекчаване на бизнеса и наказание за крадците в енергетиката?Нищо, само крадене. С какво иска Борисов да е запомнен, с тъпотата и алчността или с ограбените магистра
19
8
 
13
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Олицетворението на мафиотската структура наречена ГЕРБ ! Само че сте жалка картинка в сравнение с ВИС-2 по онова време ! Герберската мафия сега дори не си плаща сама охраната, а това върши народа ....народа им купува колите и всичко ....сега са п*тки , а не борци ! Печелят от теглене на заеми които народа ще плаща .....босовете на прехода не бяха страхливци ...не се криеха зад народа и не живееха на гърба на народа !...ВИС-2 отърваха Българското черноморие от Руските главорези ...а вие какво ?
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страхотна самозаблуда по отношение на ДПС. И от това само беди ни чакат. Да няма ах и ох, когато след 5 години вземат , че станат първа политическа сила.Осъзнайте се, бе, хора! Тези институти само промиват мозъци, печелят кинти и им през... за България!
17
2
 
12
 
! Отговори
Притча за комара преди 8 години
Що е държавата БЪЛГАРИЯ днес?Донор! Да-да, донор. Кръво даващ субект.Хипотетично: ПРЕДСТАВЕТЕ СИ: Прекрасен, жизнено възпроизвеждащ се организъм.И рояк комари смучещи кръв. Смучат НЕ НАСИТНО. Едни такива, дребни, гадни ГАДИНИ. Изсмуквайки кръвта на донора си, те благоденстват. Кефффф, корема пълен.Това, че донора УТРЕ ще УМРЕ от загуба на кръв..Простака, гадината, ниско образованияПУКА му на ***, че БЪЛГАРИЯ/ донора БЪЛГАРИЯ/ утре няма да я има.ГЕРБ, БСП, ДСБ, ДПС, АТАКА и още и ощеНЕ ИЗБИЕМ ЛИ рояка комари ДНЕСБЪЛГАРИЯ???????????
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живей комунизма. А бе, то нали комунистите не са вече на власт? А *** като се зарови човек:1.Премиера-комунист2. Президентчито-платен комсомолски3. Цецо--комунист4.Председателя на НС-комунист5. Михов-комунист6. Първанов-комунист7.8.Още да изреждам ли?И нали уж не управляват???????
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И колко процента от избирателите ще гласуват за герб ?! И колко изобщо не искат да гласуват заради тия айдуци всичките накуп ?!
14
12
 
13
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Ще се върна в милата си родина едва когато направя достатъчно пари за да правя бизнес и да наемам евтина работна ръка :) Хляб и сол ще има за всички! То и без друго матряла не е хубав ....ама колкото повече го тъпчеш толкоз по хубав става :)
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Определено народа изпушва. Страшна бедност и отчаяние. Огромната част едвам оцелява. Толкова омраза и ярост се е събрала срещу управниците, че една искра е прявителството рухва а след него е държавата. Тези горе не искат да разберат, че с тези мизерни доходи и липса на надежда и переспектива всичко върви към бунтове. Една искра трябва само! Тогава крадльовците от ГЕРБ, БСП и ДПС в чудо ще се видят. Дано имаме късмет народа да раздаде правосъдие и да видим това!!! Да виснат по дърветата всички.
12
13
 
20
 
! Отговори
Ямбол преди 8 години
АТАКА, АТАКА, АТАКА !!!!ПОБЕДА, ПОБЕДА, ПОБЕДА !!!ДОЛУ ГЕРБ, ДОЛУ ДПС, ИДВА ТЕХНИЯ КРАЙ !!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като има повече кметове от ГЕРБ, ще има по-малко пари за тях, защото ГЕРБ не дава пари на общините, където кметовете не са от ГЕРБ и дава тези пари на своите кметове. Като оима повече кметове от ГЕРБ. ще има повече места, където трябва да се дават пари и по-малко, от които да се взима.
10
12
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 8 години
Господин Миков, хората никога няма да забравят, когато бяхте главен секретар в МВР, когато бихте и арестувахте 151, отнасяйки се с тях като кучета! Сега искат да ти изчистят ръцете, но ако те видя някъде ще те пукна от бой !
9
7
 
18
 
! Отговори
20 год ГЕРБ преди 8 години
Майка Сомалия !
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСП = ГЕРБ та че
7
5
 
20
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Всичките са б*клуци, но БСП имат огромен грях и са огромен провал, убиха лявата идея, превърнаха се в алчни чорбаджии, само гледайте какво ще става в България до няколко години..Да не се катерим ние по телените огради на чужди държави....
6
7
 
31
 
! Отговори
дасда преди 8 години
Герб пак ще купят изборите....!!!!!!!!!!
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е, че така ще бъде. Рапона успя да купи корпоративния вот и сега е спокоен защото ще купи още. БСП да се сърдят на себе си. Бяха във властта толкова време е нищо, лъжи на килограм. Не че кметовете на ГРОБ ще няправят нещо освен крадене и даване на Тиквока. Ще мине време докато се разбере, че са като всички досега, крадливи, подли и лъжливи. Не знам но когато народеца разбере, че е докоран до отчаяние и изнемога какво ще прави Рапонов и крадливите му кметове.
4
16
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
САМО АТАКА ЩЕ ОПРАВИ ДЬРЖАВАТА---ДО ТУК С ГЕРБ И НЕГОВИТЕ САТЕЛИТИ---ЕСЕНТА ЩЕ Е РЕШАВАЩА
3
3
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Има ли значение като всички са от БКП
2
2
 
31
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Независимо от коя партия ще бъдат бъдещите кметове, народа не печели, а кметовете!