Сидеров пред Dnes.bg: Не съм пил в самолета!

Делото срещу него било, за да му навредят пред електората
Обновена: 11 май 2015 17:06 | 11 май 2015 16:54,
107
Сидеров пред Dnes.bg: Не съм пил в самолета!
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров опроверга пред Dnes.bg информацията, че по време на полета до Варна миналата година, когато се разрази скандал, е пил алкохол. Според информация в медиите на днешното заседание по делото за хулиганство срещу Сидеров стюардесата Лили Котева е разказала, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда за Варна, всички от групата му поискали кока-кола и допълнително по една празна чашка, а малко по-късно видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

"Това, което се появи в някои сайтове, просто не отговоря на истината, че съм правил скандални действия или че съм употребявал алкохол. Не е вярно. Самата стюардеса, която е била на делото, не е казала подобно нещо. В някои сайтове, на някои журналисти, може би им е интересно да поукрасят нещата. Аз с това нещо съм привикнал, свикнал съм за мен да пишат неща, които не са верни, защото това продължава вече 10 години, но това не означава, че не реагирам, защото тук сега отново има неверни неща. Това дело се превръща в опит да бъда представен като скандален, да бъде дискредитиран".

Още по темата

Само с това нещо ли не сте съгласен, по другите неща имате ли съгласие - за скандала с френското аташе...

Тази жена, която наричат френско аташе не е аташе, а е служителка в тяхната културна фондация или тяхното културно представителство. Самата тя отказа да дава показания, макар че няма право на това и не се яви. По начало цялото това обвинение беше направено по абсолютно не само непрофесионален, но и в нарушение на закона, начин. Говорителката на главната прокуратура се произнесе светкавично, още на сутринта какво е станало, без да е проведено следствие, не знам в коя държава това може да се случи. При положение, че още вечерта бях подал жалба срещу един младеж, защото ме обиди и аз се разправях с него словесно, защото никой няма право да ме обижда, но това стана долу на самата спирка за автомобили, а на самия самолет не е имало нито скандали, нито някакви действия.

Т.е. не сте повишавали тон на въпросната служителка, не сте искали личните й документи?

Не знаех коя е и исках да се представи, защото тя видя значката ми и каза нецензурни думи по адрес на „Атака“.

Какви нецензурни думи?

Тя обяснява на английски. Аз не искам да повтарям такива неща и да цитирам. Исках да се представи, аз не си крия самоличността, а тя отказваше да се представи. Казах й: „Кажете коя сте, каква сте, защо си позволявате да обиждате една политическа сила в България“. Тя очевидно не беше българка.

Хващам се за думите Ви, че не криете самоличността си, кога възнамерявате да се явите на делото?

В момента изслушват свидетели, аз не се крия, нямам проблем да ходя, но не се налага в момента.

Най-малкото да обясните всички тези неща, които казвате пред мен.

Като обвиняем аз имам право да се появя, когато пожелая - по време на заседания или накрая. Аз още не съм го направил, но това не означава, че се крия. Като гледам сега как се разпитват свидетели, които са от другата страна, ние имаме над 10 свидетели, които бяха с мен и са призовани, но никой не е разпитан още. Виждам една тенденция да се разпитва свидетел по свидетел, да се точат нещата, да се раздухват медийно, отново виждам един медиен процес. Това беше и през 2006 г., когато имаше един случай на магистрала „Тракия“, а хората и до ден днешен ме питат какво стана там.

И какво точно стана там?

Стана това, че ме бяха обвинили в подбудителство за лъжесвидетелстване и след две години и половина-три аз бях оправдан абсолютно, но преди две години и половина-три нещата медийно се представяха, така че да са негативни за мен, защото съм политик и за мен доверието на хората е много решаващ фактор. Сега виждам същото нещо.

Малко го обърнахте сега на предизборна агитация...

Аз Ви казвам как стоят нещата. Едно дело срещу политик, лидер на партия, която винаги търси гласове, се използва, за да бъде свалено доверието. През 2006 г. аз бях основен конкурент на Първанов, бях на балотаж и през цялото време до изборите по медиите се четеше как съм трошил.

Нали знаете, че най-добрата реклама е антирекламата?

Вие оставете тая работа. Знам, чувал съм тази сентенция, но все пак, когато имаме избиратели и когато на тях им се внушава непрекъснато: „Този е скандален, този е не знам си какъв, този бие и трепе по магистралите“, много хора се замислят и спират да гласуват за „Атака“, те престават да мислят какви са нашите идеи, каква работа върша реално аз.

Т.е. Вие правите всичко с мисъл за избирателя?

Аз Ви обяснявам какви са последствията. Аз съм човек с качества на нормален мъж. Когато един нормален мъж някой го обиди на улицата, в заведение, където и да е, аз не се крия, не ходя с охрана, не ходя с 20 гавази охрани като г-н Борисов, Местан и Миков, аз ходя нормално. Ето сега съм на площад „Славейков“, излизам и тръгвам по „Раковски“, сам или с някой колега и абсолютно е възможно някои поставен, изпратен или просто някой хейтър да дойде и да каже нещо обидно. При това положение какво предлагате да направя – да се усмихна да кажа: „Добър ден“ и да си отмина...

А защо не? Един възпитан човек не би отговорил на провокацията, би я отминал с насмешка.

Аз като възпитан човек казвам: „Виж какво, млади човече, ти ме обиждаш, без да ме познаваш, извини се и ако искаш да говорим за политика – заповядай“. Така съм правил по 30-40 минути беседи на тротоара с няколко човека и те на раздяла казаха: „Ама Вие сте съвсем друг човек, г- н Сидеров“ и аз тогава сметнах с калкулатора, че да разговарям 20 минути с всеки пълнолетен българин ми трябват 379 години. Няма как да не си защитя достойнството. Значи може да критикуваш политиката, може да кажеш: „Ти си лош с политиката, аз не одобрявам това“, ок, дай да спорим, но не да ми казваш боклук, лайно, простак, идиот. Това са неща, които са обидни. Един нормален мъж казва: „Извини ми се за обидата и може и да си говорим за политика, можем да спорим час и половина“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
5
 
! Отговори
В,Василев преди 8 години
Не е пил бе приятели човека , не е пил киросин , щото ако бе пил щеше да пристигне преди самолета и антуража си във Варна , , , ,
35
19
 
27
 
! Отговори
курт преди 8 години
Жалка история... Извини се бе!Такава пародия на политик е рядкост дори за българската политическа действителност. *** на Бея, ибрик на Путин, рядко съчетание на ***, наркоман и национален предател.
34
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
протестите ви докараха правителство на преяли деформаторикраля слънце със ковчежник Горанчо 16 милиарда за вас да платите за в бъдещетова означава че както казва той ще ви даваме колкото си изкаратемунус 16 милиарда за нас да раздаваме на който решимчернокожи, за избори, за стари западни оръжия, за бронирано ауди на ББи т.н.
33
14
 
11
 
! Отговори
жеко преди 8 години
мирише на партенка в герберастки стил, ще гласувам за него за всеки случай, по зле няма да стане..ако се храни от руска паница, още по добре!!!
32
7
 
8
 
! Отговори
Коко преди 8 години
И въпреки всичко заставам зад избирателите му защото един глас повече за тоя... Е един глас по-малко за ония дето ще ме учат на етническа толерантност и пр
31
2
 
13
 
! Отговори
Коко преди 8 години
А. За малко да пропусна- и накрая някакъв си служител от гранична полиция да вземе ходейки и блеейки да му се натресе на шамарите...не че е биел шамари ама тоя СЛУЖИТЕЛ се наврял точно тогава когато нашето мумче си стягал вратовръзката Тц тц тц тц ама такива пъ недодялани служители ....
30
10
 
11
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Хахахаха той имал права а ТЯ нямала такова право ..... За какво изобщо говорим тук. Дори не дочетох интервюто още малко ще изкара стюардесата пияна пък и капитана. Той седи мирно и кротко а пък дамата французин идва и му дава тескерето си ама той инат и не иска да го вземе ама тя по-инат бута му го в ръцете ...... Нямам думи турските сериали ряпа да ядат
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DPS!Volene, seviorus seni kan kardashamas! Jdanamas bizim, ai bitanemis!
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ima edna narodna " I ludia bqga ot piqnia ".Predstavete si tozi na snimkata ..... I podpiinal.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nai hitriq politik na Balgariq! Tova e toi na snimkata, belokosiq *** aga!!!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на избор.снимайте се с магнолиите и ходете по сюнети абе артисти!
25
5
 
3
 
! Отговори
<><>< преди 8 години
Харесва ми това че за 10 лв и 200гр ракия , хващам хора да ринат цял ден :) Единственото хубаво нещо на управлението на ГЕРБ ....мизерията е в полза на някой ....и все пак си мисля че не е честно но такъв е живота :) АЗ НЕ СЪМ ВИНОВЕН !
24
10
 
13
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Воленчо дали ходи с токчета подобно на идола си Вова?
23
5
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Най-лесния начин да разбереш даден човек дали е проста овца ......е като го накараш да отговори на следния въпрос."Защо мразиш Волен, а благославяш Бойко?"Само стойте и слушайте глупости ....аз лично съм чувал нещо от рода на "А той Волен много луд той избухлив луд мани го , а Бойко той виж го говори без да му пука има голяма глава мъжкар такъв" Това ако е идеала за човека който ще спаси България ............ами по добре в чужбина и ще ми е жал единствено за историята и природата ни !
22
15
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Воленчо Сидеров - известен с това, че в партията му виреят педофили и че "митингите" му са доказано платени
21
4
 
12
 
! Отговори
advokata s ladi4kata преди 8 години
вярвам му не е пил уиски стюардесата лъже не е било бутилка уиски пил е бутилка ВОДКА РУСКА а щом лъже веднъж стюардесата значи всичко казано е лъжа и моят човек е НЕВИНЕН
20
11
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Воленчо поне някакво висше да имаше, а той среднист фотограф с хоби да се снима гол с цайси на чурката
19
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен Сидеров винаги казва истината за политиците и колониалната администрация, което страшно много ги дразни. Всички компромати срещу него са поръчкови.
18
11
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
А на вас в какво ви се плаща за да плюете против Сидеров против Путин и Русия. Сидеров е единствения български политик който казва какво става в България и как да се отървем от колонизаторите.Това вече не е България, това е военна база на янките. Русия няма нито една база по света, и за какво и са? тя може да нанесе удар по всяка точка на света от самата Русия. А янките имат 480 бази по света, те не са държава те искат да се територия.Ако не е Русия до сега да са влезли в Сирия както в Ирак.
17
5
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
На психопат въпросите трябва да задава психиатър