Философията на Местан: Понякога партньорите са врагове!

ДПС: Популисти и ултранационалисти – вън от кабинета
27 май 2015 16:05,
39
Философията на Местан: Понякога партньорите са врагове!
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път разкритикува Патриотичния фронт - сега заради заплахите, че могат да напуснат властта.

"Всеки си избира партньорите", каза Местан и уточни, че понякога партньор е и синоним на враг.

Още по темата

По-рано днес съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов даде срок до 1 юли на ГЕРБ да приемат 7 законодателни мерки от програмата им, в противен случай Патриотите обявиха, че ще оттеглят подкрепата си за кабинета.

Днес лидерът на ДПС приветства инициативата на ГЕРБ да представи кандидата за управител на БНБ Димитър Радев на всички групи. Партията на Местан ще има среща с него утре и след това ще обяви позицията си.

Шефът на движението отново даде да се разбере, че партията му няма да подкрепи промените в Конституцията. "Не може конституционните промени да се правят с нарушения на Конституцията", каза Местан. 

Той отново обясни тезата си, че е необходима промяна на властовата фрмула и от нея да излязат "популистите и ултранационалистите".

"При друга властова формула ДПС може да участва в дебатите и с друга позиция", каза още Местан. Той допълни и че дори и властовата формула да е променена, ДПС трябва да бъдат убедени, че измененията в Конституцията могат да се направят от обикновено Народно събрание и че ще доведат до промени в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опълченците по места са готови и ако Сидеров, Джамбазки и Симеонов издадат заповеди, ще свалим антибългарските кметове на ДПС и ГЕРБ по места и ще издигнем наши български кметове с българско знаме и ще съборим гетата. ДПС и ГЕРБ ще бъдат забранени като партии.
5
3
 
22
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Май ще се наложи коалицията между Герб и Дпс да излезе наяве и да бъде официална.
4
7
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
ДПС: Популисти и ултранационалисти вън от кабинета, ТЕБЕ ПЪК КОЙ ТЕ БРЪСНЕ ЗА СЛИВА ТА ТИ ДА КАЗВАШ КОЙ ДА Е И КОЙ ДА НЕ Е В КАБИНЕТА, ТИ ПО ДОБРЕ СИ СПАСЯВАЙ КОЖАТА ЧЕ АКО ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ СТЕ ВЪН ОТ ВЛАСТТА ДА СТАНЕШ МЪЖКА СЕКРЕТАРКА, ПОМНИМ ТАКИВА НЕЩА.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Людовик, ти си невероятен тарикат и популист!
2
6
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
дано ЦАЦАРОВ ИЗДАДЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ДПС КАТО ПАРТИЯ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА----ТАКА ПИШЕ И В КОНСТИТУЦИЯТА АКО Я ПРИЗНАВА----ЧАС ПО--СКОРО ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛ ПОЖАРА В БЬЛГАРИЯ
1
4
 
33
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Ако не друго поне ДПС е най-сигурния партньор, който се е доказал през годините, че винаги когато има нужда подпира отзад. :D