БСП скочи на Кадиев заради агитацията за майчин език

ПГ на партията настоява депутатът да оттегли законопроекта си
Обновена: 2 юни 2015 21:36 | 2 юни 2015 21:35, Красимир Ангелов
38
БСП скочи на Кадиев заради агитацията за майчин език
Георги Кадиев. Снимка: Булфото

Парламентарната група на БСП – Лява България не подкрепя инициативата за майчиния език на своя депутат Георги Кадиев, стана ясно от позиция на групата, изпратена до медиите.

"Парламентарната група на БСП – Лява България обсъди позиция по законопроекта за допълнение на Изборния кодекс, внесен от народния представител Георги Кадиев и решително отхвърли внесения от него законопроект. Прието бе единодушно решение, че ПГ не подкрепя законопроекта”, обявиха червените депутати.

Още по темата
Решението е прието категорично с 30 гласа „против” законопроекта и един „за” – този на Георги Кадиев.

"ПГ на БСП – Лява България категорично настоява Георги Кадиев да оттегли внесения от него законопроект”, става ясно от позицията на социалистите.

Както Dnes.bg съобщи, на 26 май депутатът от левицата обяви, че ще внесе в Народното събрание законопроект за промени в Изборния кодекс с единствен текст за разрешаване на предизборната агитация на майчин език.

Тогава Кадиев обясни, че прави това предложение, защото агитация на майчин език е разрешена във всички държави от Европейския съюз и със забраната й у нас се дава кауза на ДПС. "Агитацията на майчин език в Европа е забранена само в Грузия и Турция, ние с Турция ли ще се сравняваме", попита червеният депутат.

От ДПС веднага изразиха своето задоволство от намерението на Кадиев. "От името на ДПС изразяваме силното си очакване, че останалите народни представители, извън вносителите, ще узреят до необходимостта да бъдат подкрепени тези инициативи", призова лидерът на движението Лютви Местан.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pravete deca kakto Kadiev I ne pishete gluposti.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nema losho !Ami ako kandidat na DPS agitirat na bulgarski I bude osvirkvan ili sneman ot tribunata ,togava zakona na 4ii strana e.
1
5
 
41
 
! Отговори
vladimir преди 8 години
За колко пари се продаде