Депутатите писаха петъка дъждовен - 127 липсваха

ДПС и БСП бойкотираха заседанието, този номер го били научили от ГЕРБ
Обновена: 5 юни 2015 13:39 | 5 юни 2015 10:57,
48
Депутатите писаха петъка дъждовен - 127 липсваха
Снимка: архив, Булфото

Петък се оказа неработен ден за парламента. В пленарната зала се събраха едва 113 депутати от всичките 240. Въпреки трите опита за регистрация, поискани от председателя Цецка Цачева, нужният кворум от минимум 121 народни представители не се събра. Това я принуди тя да разпусне избраниците. 

В дневния ред на депутатите за днес беше удължаване на мораториума за износ на дървесина и промени в закона за здравното осигуряване. 

От ГЕРБ веднага заподозряха, че БСП и ДПС са бойкотирали нарочно заседанието заради мораториума. От БСП и ДПС обаче отрекоха това да е причината, но дадоха да се разбере, че наистина са съгласували действията си, след като видели, че ГЕРБ нямат достатъчно кворум.

Още по темата

"Депутатите на БСП са тук, но искахме да направим една проверка дали ГЕРБ вече са тръгнали към морето, както имат навика да правят през лятото, дали си спят вкъщи или каквото и да правят, то не е това, което им е вменено от техните избиратели", коментира Мая Манолова. Според нея поне 20 депутати от ГЕРБ не са били в пленарна зала.

Тя обясни, че днешният бойкот е имал и за цел да припомни на четворното мнозинство, че работното време е от 9 часа. "Всички български граждани ходят навреме на работа, така че да бъдат така добри да идват навреме", каза Манолова. 

Зам.-шефът на парламента от квотата на ДПС Алиосман Имамов обясни, че нерегистрацията е легитимна парламентарна процедура. Той припомни, че тя бе ползвана от ГЕРБ в миналия мандат. "Този номер го научихме от ГЕРБ, няма никаква връзка със закона за горите", каза той. 

Имамов обясни, че в движение бойкотът бил съгласуван с опозицията. На въпроса с каква цел е задействан, той отвърна: "С каква цел ГЕРБ си играеше на влез-излез в парламента през миналия мандат?". Имамов обяснил и на Цачева, че липсата на депутати от мнозинството действа демотивиращо и я посъветвал да си стегнат редиците. Депесарят даде да се разбере, че бойкотът с липсата на кворум може да се повтори и следващата седмица. 

Лидерът на БСП Михаил Миков пък заподозря ГЕРБ, че вече са в кампания и депутатите им правят агитация по места, вместо да са в парламента. "Старата любов ръжда не хваща", така пък зам.-шефът на парламента от ГЕРБ Димитър Главчев коментира съюзът между БСП и ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Deputat преди 9 години
Az dnes otidoh malko da si bera!!!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То от този парлямент на мутроолигархията файда няма има вреда! Не е загуба че не ходят на работа Така че по-добре да се изрине! И не са ли твърде много депутатите не е ли време да се направи риформа на парламента и да се редуциат от 240 на 120 защо само народа трябва да се гърби с риформи като пенсионна здравна реформа. А пък депутатите имат бизнес Кой има фотоволтаици кой участва в бордове на директори така че не им е до държавната работа
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички там до един са наглеци и ще затрият България.
10
1
 
9
 
! Отговори
Али Баба преди 9 години
На петъка се казва Джумая Гюню - и по законите на ислямска държава не се работи. Депутатите си знаят работата увеличиха си заплатите източват като партийна субсидия паричките на народа, подновиха си колите, уредиха близки и познати с имоти и апартаменти. Пука ли им за бедния народ и тяхното здраве. Някои се стягат за лов в Петък, а до Сряда също са заети разказват на електората как е минал лова и риболова та и тогава не работят, пък са и уморени от посещение на частните си вилички и сараи та тов
9
2
 
10
 
! Отговори
Папко преди 9 години
еее нидейте така бре Гербчета мамини, нали имате подкрепата на *** от АБВ, Корман и Рамадан, Куневаа и нейната чета? Ами къде е партията на Валери Симеонов? Те не могат да си съберат управляващото мнозинство и пак друг им е виновен! Герб за какво плащат на ПФ и РБ :)
8
1
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Управлението на БОСТАН е едно безвремие за България ...Всичко е замряло и замира ... Само апологетите на Тиквата и неговите верни слуги от платените медии продължават да ни убеждават, че нямало по-добър вариант от този.Има ! Изход винаги има, но българският народ вече е умрял и не го търси. Чака като теле в кланица да му теглят ножа, за да се свърши всичко.
7
0
 
11
 
! Отговори
Мануел преди 9 години
Какъв е този разпасан двор не знам. Ходят си когато искат на работа, това вече отдавна не е нормална държава. И Майче, не ме интересува преди какво е било, кой какво е правил.. Писнало ни е да чуваме какво сте заварили и кой е виновен. Не знам защо и тези взимат пари. Там трябва да работят само специалисти, вече доказали се пред света и за които парите не са на преден план а желанието да помогнат на държавата. Думи нямам колко е изкривено всичко!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А държавата се разпада!!! Ми то много лесно така, бе! Аз съм лекар, ей сега ще си взема шапката и да мрът!!!!
5
0
 
19
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Всеки петък е така ...и после искат задължително да ги избираме народните изедници..
4
10
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Дали пък просто на ДПС и БСП не им изнася удължаването на мораториума за горите? Тоя Алиосман да не ни мисли за наивни, че нямало общо със закона за горите. Напротив - точно с това има общо.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който не работи не трябва да яде...
2
0
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
голяма работа ся... Заплатата нали върви...
1
1
 
19
 
! Отговори
Момо преди 9 години
Последно предупреждение за уволнение се дава в този случай и при следваща подобна изцепка се подписва заповедта. Кратко, точно и ясно, но защо не се прави - не знам. :(