100 пъти им казах... Премиерът президент не ще да е

"Когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за разговор"
Обновена: 8 юни 2015 09:17 | 8 юни 2015 09:15,
81
100 пъти им казах... Премиерът президент не ще да е
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов за пореден път обяви, че няма амбиции за стола на Росен Плевнелиев на президентските избори догодина.

"100 пъти им казах, че нямам никаква идея да се кандидатирам за президент", категоричен бе той пред Нова тв.

Премиерът настоя, че Лиляна Павлова няма да кандидат за кмет на София, защото "Данчето се справя прекрасно“.

По думите му кметовете на ГЕРБ за големите градове са ясни.

"Портних е за Варна, Митко Николов за Бургас, Тотев в Пловдив...", обобщи Бойко Борисов.

На въпроса за купуването на гласове, премиерът изтъкна, че не трябва да се правят опити наново да се поправя законът, а той да бъде спазван.

"Винаги следя ГЕРБ на кое място е в ромските махали", каза Борисов и настоя, че няма да се съгласи с твърденията, че управляващите са се втренчили в ромските имоти в Игнатиево с предизборна цел.

"Ако минем през кварталите "Бояна", "Драгалевци", "Симеоново",там със сигурност има много по-големи къщи на социалнослаби или никога не работели хора. Това е единственото, с което не съм съгласен. Поинтересувах се с човека, който отговаря за Комисията за конфискация – два имота с две къщи са запорирани и съм убеден, че този път ще се стигне до конфискация", допълни той.

Попитан, дали има политическо покровителство на схемата и дали знае за коя партия са купувани гласове, Борисов отвърна: "Интересувам се и ако погледнете, че след всички избори, когато даваме пресконференция и имаме всички данни аз чета, колко висшисти, колко хора без образование са гласували за ГЕРБ, ДСП, БСП. Чета винаги в ромските махали ГЕРБ на кое място е и кои са първите. Има огромни гета, където сме трети и четвърти", пресметна той.

Според него Патриотичният фронт и Реформаторският блок нямало сега да управляват и да са на власт, ако ДПС не са гласували с ГЕРБ плоския данък.

"Ако данъците не бяха останали същите, ГЕРБ излизаше от властта", изтъкна премиерът.

Той посочи, че когато Делян Пеевски напусне ДПС, тя ще стане удобна за разговор с другите партии: "В този момент няма партия, която да не им каже: Добър ден! и да не си понесе негативите".

Министър-председателят се похвали, че в бюджета са събрани над 2 милиарда повече от предишен период.

"Това се дължи на цялата система, която създадохме. Вече се наблюдава всеки ТИР при влизането на границата чрез видеокамери. Всяка една цистерна се проследява с GPS", отчете Борисов.

Той изтъкна, че кабинетът му има успехи и в борбата срещу контрабандните цигари и алкохола менте.

"Какво се случва с премиера Понта в Румъния? Нима мен тук не ме разхождаха 15 години по прокуратурата, проверяваха ме за какво ли не", допълни Борисов.

"Не сме избрали ние Сотир Цацаров. Избра го Висшият съдебен съвет. Ако го бях избрал аз, нямаше да ни разкарват с Цветанов. Нашият прокурор е напълно независим по смисъла на своята работа. Също като в Румъния и у нас той не е подчинен на управляващите", изтъкна той, като допълни, че всяка събота главният прокурор разговаря не само с него, а и с още редица високопоставени лица.

Бойко Борисов настоя, че откакто е станал премиер, е направил всичко възможно парите от КТБ да бъдат изплатени на вложителите на банката.

"Всичко, което трябваше да се направи там, е направено по най-добрия начин. За 4 години имах 4 срещи с Цветан Василев, всички ги помня много добре. Съберете, ако искате всички хора, които могат да говорят срещу мен, поканете ги".

По думите му, ако Орешарски и Чобанов са си били на мястото си, КТБ е щяла много по елегантно да се оздрави и да се продаде.

"Прокуратурата работи много активно за фалита на КТБ", коментира Борисов, като заяви, че се надява, същите действия да бъдат предприети спрямо Пламен Орешарки, Петър Чобанов и Иван Искров.

"Вече 15 години ме имитират, на чужд гръб е лесно да се смее човек", отвърна той по повод рубриката "Фейс Бойко" с участието на актьора Ненчо Балабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що ли никой не се и сеща да земе да ни разсмива с един доган, напр., или със супер чукундура и хипер отвратно кречетало иван костов. Или със съселната сухоежбина сергейко. Кофти матрял не става и за *** за зеле, та остави и да те пък и развеселява. Абсурд е да се засмееш, когато ти се драйфа.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E nali protesnata mrega s parite na BB svali Orecharski
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vigte v yuo tube..kakvo kazva za BB bivchi polkovnik ot NSO- Chopov che vi stane asno vsichko
47
0
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Явно имаш много комплекси да избиваш, щом всяка втора дума ти е Орешарски....
46
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЧЕСТИТ ДА ВИ Е МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ВИ !МНОГО ВИ Е УМНИЧЪК МИЛИЯ.Днес проф.Вучков ви го каза -необразован но хитър.И това го знае вече целия свят ,само вие не го схващате и той разбира се!
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
,, Простия човек не знае ,че е *** !!!,, - народна поговорка
44
2
 
9
 
! Отговори
www преди 8 години
Няма да ще, разбира се, докато е премиер. Там лапачката е по-яка. Ама после, когато няма да може да премиерства, ще погледне към президентския стол, дето сегашния @@@@ му го пази. Едно време и Петър Стоянов лаеше че не искал нищо, ама като се отдели от държавната хранилка, започна и @@@@ на Бойко да прави, че последнияда го уреди за конституционен съдия. Добре че го подплашиха основно десебарите и част от седесарите на Малтинчо, та се отказа овреме. Иначе и неговата излагация щеше да бъде голяма
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Загуба на ефирно време с една мутра
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с Цветанов , пак се покри случая
41
3
 
15
 
! Отговори
zlatena преди 8 години
Мале боко безмозъщната премиерската тиква на снимката не притежава никакво чуство за хумор.И простите герберуги не разбират ще Ненчо Балабанов го прави със чувство за хумор но явно всички герберасти не притежават никакво чувство за хумор и са кухи отвътре.Съвет към Ненчо да не се отказва и да продължава да имитира боко тиквето въпреки думите на истинския ни премиер които е кух от вътре без грам чувство за хумор.Хората обичат Ненчо но мразят боко премиерската тиква на снимката
40
2
 
11
 
! Отговори
anoniemn преди 8 години
Имаше големи и силни български банки - ДСК , Булбанк - те бяха продадени. После на нашите управници им щукнало да правят силна бългаскта банка - и направили КТБ... Ами хайде *** ги рабери - ту продават, ту отварят, ту фалират... Какви са тия задкулисни игри, какви са тия далавери? И накрая на Боко точно Орешарски за всичко му е виновен . Аз пък твърдя, че Орешарски е работил много добросъвестно и положителните тенденции в момента са получили тласък и инерция по време на неговото управление.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ти ли бе тиква.ти си готов да взееш и естото на началника си-бог
38
1
 
19
 
! Отговори
a преди 8 години
Всички през 2009 г. разбрахме кой раздава порциите в държавата ...А кой раздава шестиците в тотото ? - Д- р Винету няма ли да ни отговори на този въпрос ? Или въпросът е твърде неудобен , а ? А защо през нощта на 2 срещу 3 февруари 2013 г. излезе папката ' Буда ' ? - Пак ли неудобен въпрос ?
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще прочета новината, че дебилъ/т е ликвидиран?
36
0
 
16
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Абе каква е тая мода последните години журналистчетата да пишат навсякъде"настоя"? Тоя бил настоявал едно, оня бил настоявал друго. В нбу ли ги учат да използват такива невъзможни думи в статиите се, не знам .. отчайваща журналистика.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно нещо, за да е хубаво, трябва и да е смешно. Какво да му имитираш и с какво да те разсмее един безличен и надут пуяк, какъвто е почти всеки един екземпляр от обичните бг т.нар. политици, на които и най-*** им поклонници не могат да се разсмеят. А не се ли разсмиваш, значи под лъжичката ти се спотайва отвращение. Ненчо доказва блестящо кой как и колко владее положението. Каквото Бог дал,.дал. плювачите да се надбегват.
34
3
 
27
 
! Отговори
:) преди 8 години
Едно умно нещо е казал Тиквун за тези 10-15 години в политиката и това е, че "матряла е кофти". Ако беше читав "матряла", той нямаше да стане нищо повече от шеф на мутренска фирма, а най-вероятно щеше да е в затвора, заедно с приятелчетата си мутри.
33
11
 
8
 
! Отговори
Дедо Мадурко преди 8 години
До Анонимен 36За дупките не знам ама за мръсотията сте си виновни всичките селяци дето обитавате София. Данчето след всеки да ходи да събира *** пак ще е мръсно!
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И по-зле ще става в България....... И по-голеуми про-стаци от него ще ни управляват....Митьо Пищова ще е кандидатът на ГЕРБ
31
1
 
20
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
Победа....срещу кого и за сметка на какво? Победа за него е да грабиш и лъжеш хората, да се мушиш като плъх от бронираната си лимузина до гаража и обратно. Кого ще победи бе ***, мизерстващият и смазан народ който му повярва? Колко ти подхвърля за писаниците, на час или на ден?