Ако кандидатът е един – без нови коли за НЗОК

Това гарантира шефът на Касата Глинка Комитов
15 юни 2015 10:07,
14
Ако кандидатът е един – без нови коли за НЗОК
Снимка: bTV

Ако се яви само един кандидат, ще отменя обществената поръчка за нови автомобили като възложител, увери пред bTV председателят на Здравната каса Глинка Комитов, след като стана ясно, че НЗОК си купува коли със съмнителен конкурс.

В началото на юни Здравната каса обяви конкурс за закупуването на общо 20 автомобила. В регистъра за обществените поръчки са описани 6 вида автомобили, от които касата има нужда – луксозен седан и луксозно комби, автомобили среден клас - съответно седан и комби, миниван и бус.

Още по темата

Справка с официалните каталози на производителите показва, че поне 2/3 от марките коли, представени у нас, отпадат с елементарен и законен финт - изискване на поръчката всичките 6 вида автомобили да са на един производител и вносител.

Бусове, ванове и луксозни коли с подобни параметри едновременно произвеждат само 5 производители - три френски марки и две германски.

"Ние сме обявили поръчка по закона за обществените поръчки – законът е спазен", заяви Комитов и отбеляза, че няма никакви притеснения какъв ще бъде резултатът на поръчката.

Той обясни, че до момента не е използвал служебна кола, а ходи пеша или се качва в градския транспорт. Затова и не го вълнува какви точно ще бъдат автомобилите.

Той повтори тезата на Бойко Пенков, зам.-здравен министър и член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, че закупуването на нови коли е необходимо, защото старият автопарк е опасен и поддръжката му струва скъпо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колите не са за Глинка Комитов , а за разни директори из РЗОК. Тия ги карат за лична употреба. Лъжа е, че колите на касата са стари, напротив, почти всички са след 2008 г.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А заплати за проектната компания Бургас-Алексанруполис плащате ли, след като проекта е спрян преди много години ?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Реформи" по Московски
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравеопазването е в колапс, а те луксозни лимузини ще купуват. Москов да не се чуди, защо хората не дават пари за здравни застраховки. Никой не иска да пируват за негова сметка.
9
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 8 години
Криза, криза!
8
1
 
6
 
! Отговори
До 5 Чиновник преди 8 години
Еее, айде моля ти се... Кола на 5-6 години кара ли се?! Това е само за балъците. Хора, които правят всичко по силите си за бъдещето на България винаги трябва да карат коли последен модел, висок клас... Може ли да караш кола на 5г., стига..... Най-добре ще е да ги сменят през половин година, че и на 6 м. кола е доста срамно.
7
1
 
9
 
! Отговори
Tankist преди 8 години
е върти сучи ама никой не казва за кого е нагласена поръчката. подсказвам , вижте колите на народното събрание, новите коли на министерствата- после проверете кой стои зад фирмата която продава тези коли в България. Този случай не е единствен ако тръгне да се рови ще се установят интересни съвпадения и при други държавни структури.
6
1
 
17
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Ето ти пир,по време на чума!Няма пари,и ще закриват белодробната болница в Радунци,ама виж,за нови коли,пари бол!!!Що за наглост е обхванала тая върхушка на властта?Дайте парите за болниците,какво ще стане,ако покарате още 2-3 години сегашните си коли,сигурен съм,че нямат и 5 години!Масово българите карат коли над 15-20 години!Голяма сопа ще играе един ден,вервайте ми,на хората ще им писне да ги грабят така нагло,че като ги подпука тия ***,не ми се мисли!
5
1
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Ето една задачка по случай последния учебен ден. Колко трябва да е стар автопарка на здравната каса, след като за последно е обновен преди 5-6 год.?
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе пред касата всеки ден има последен модел коли от известни Германски марки,повечето са над 200000 хиляди лева.Друго няма какво да кажа.
3
1
 
14
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Ами те и 20 да се явят, като поръчката е направена така, че само един да отговаря на условията - пак си е опорочена.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама само какви ангелчета се изкарват всички и как имат толкова мили обяснения за всичко, което не трябва да се случва.... Че сигурно има и хора, които им вярват
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При половин милиард лева дефицит редно ли е да купуват нови автомобили?