ДБГ: Не приемаме предложеното увеличение на цената на тока

От движението настояват за одит на част от дружествата в енергетиката
21 юни 2015 10:32, Анисия Иванова
33
ДБГ: Не приемаме предложеното увеличение  на цената на тока
Снимка, архив Булфото

Националният съвет на "Движение България на гражданите" не приема предложеното увеличение на цената на тока, съобщиха от политическата формация.

Ръководният орган на ДБГ е взел решението на двудневно заседание в Добрич през уикенда, което приключва днес и след което в 11.00 часа председателят на движението и вицепремиер Меглена Кунева и заместниците й ще дадат брифинг. В решението на Националния съвет е вписано, че органът не приема предложеното увеличение на цената на тока и възлага на народните представители от ДБГ поредица от законодателни и други действия с цел яснота за гражданите и нормализиране на ситуацията в сектора.

Според решението на Националния съвет депутатите от ДБГ в Реформаторския блок следва да организират изслушване на председателя на КЕВР за установяване на причините за увеличаване цената на тока, на което да се поканят и енергийните експерти на ДБГ, като целта е да се установи яснота за гражданите по отношение на аргументацията на предложеното увеличение. По време на Националния съвет по-голямата част от областните
 координатори са съобщили за изразено недоволство от бизнеса и хората от предложеното увеличение и неяснота около причините, които го налагат и то точно сега.

Депутатите от ДБГ, които са 7 в парламентарната група на РБ, са натоварени от Националния съвет да предложат промени в Закона за енергетиката за цялостно оповестяване на всички договори за изкупуване и доставка на електроенергия.

Според решението на ръководния орган на ДБГ народните представители трябва да инициират и одит от Сметна палата на всички държавни предприятия и търговски дружества с над 50 на сто държавно или общинско участие в сектор енергетика.

Като четвърто решение за сектора на енергетиката Националният съвет възлага на народните представители от ДБГ да постигнат политическо съгласие за подаване на апликация на страната за членство в Европейската енергийна борса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: цени на токаДБГ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Мегленке, ти продаде за стотинки трети и четвърти реактор на АЕЦ "Козлодуй" при преговорите за присъединяване към ЕС, а след това лъга българския народ, че пак ще се отворят тези преговорни глави. Сега ги лъжеш пак, че уж си за евтин ток. Няма как да е евтин тока при толкова продажност и корупция сред нашите политици, а ти си еталон за това.
24
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
ДБГ не приема увеличението на тока... Според тях е много малко
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чуя от прости и невежи хора да казват ами" това е съдба,няма нищо случайно"и тогава си казвам ,докато има такива манипулатори,които вменяват,че това да окрадеш държава не е съдба " драги невежи"а обмислен акт от група с престъпно мислене .Това да те лъжат също не е съдба а начин на шепа хора,които искат да си играят с вашето невежество и неграмотност.Съдба е когато нещо стане и човек не може да го контролира ,било катастрофа,любов,смърт и т.н.Всичко друго е уж случайно
22
0
 
2
 
! Отговори
Резултатът от ... преди 8 години
... цялата тази "работа" ще е следният:1. Проверки, глоби и антикартелни процедури на всички български ВЕИта, най-вече на тези на противниковите групировки, за да останат само тези на ГЕРБ Предприемачи. 2. Похвала на всички чуждестранни енергийни играчи като благородни инвеститори, най-вече на американските и западноевропейските.3. Окончателно вкарване на НЕК и БЕХ до фалит, раздробяване и приватизация.4. Увеличаване на цената на това, заради благородните инвеститори.Неолиберална ***!
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRIVOUSTATA RAZBOINICKA RAZSIPA ENERGETIKATA V BALGARIA,A SE ZAKAHARILA ZA ZENITE NA TOKA.
20
0
 
14
 
! Отговори
одисей преди 8 години
тая *** скапа АЕЦ ,,Козлодуй,, и сега има очи и тя да се изказва - много се загрижила - много станаха бе - единия ще стачкува, другия ще спира американските тецове, като ги слушаш направо да ти си дореве
19
0
 
17
 
! Отговори
Ако не помните преди 8 години
Кака ви Кунка на времето спря 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй и съсипа цялата ни енергийна система, а сега се закахърила за новите цени. От снаха на баш комунист какво друго да се очаква.
18
1
 
8
 
! Отговори
РОМео преди 8 години
Бат Сали - министър на енергетиката!Сичку шъ съ упраи!
17
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ако не се направи тотална реформа в Енергетиката ще продължим да слушаме само *** простотии и глупостии
16
4
 
2
 
! Отговори
edin преди 8 години
Що се не обажда Р.Овч.?
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, как кои?! Жена му, на пожарникаря - другарката Цветелина ..., която на 20 и няколко години беше станала собственик на Си банк.. Баща й член на ЦК на БКП..... Все наши хора.. Няма случайни неща. "Крадецът вика най-силно - дръжте крадеца!"
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Олигарсите да поемат тежестта от увеличението на тока, стига цицали от бедния българин. Алчността убива човечеството.Знаем че с най-голям дял във ВЕИ-тата, които са основната прицина за поскъпването е на една Цветелина.
13
0
 
13
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Кунева е скрита лимонка на банково-енергийните терористи които сериозно застрашават бъдещето на България!Сега какво се прави ,че не е лук яла и не се е на чесън оригвала ?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kuneva drugarkata pramova kuneva da ne se podmasva na bB gerb saschtoto e jasno 4e sled isborite toka schte sko4i i hranitel saschto stiga lizimerie i laji pramova
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти всички депутати са в бизнеса с тока.Това са едни пари паднали отгоре, грижат се хората за доходите си, а вие чакайте от умрял писмо!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като минат Изборите тогава Няма да си губим Електората има си хас
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раздвижването по ромския въпрос напоследък е инспирирано от шпиц-командите на ГЕРБ за да се отвлече вниманието на материала от най-съществената тема - УВЕЛИЧАВАНЕТО ЦЕНАТА НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ, а оттам и на всички останали цени, при продължаващо замразяване и дори намаляване на доходите. Но материялът да се сърди на Арменския поп и наесен пак да гласува за ГРОБарите-антибългари. А Радан-Куневци и "патриотите" им помагат в краденето и дрането на кожата на БГ-народеца. Това е истината.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как през всичките тези години нито една партия не се изказа така, когато вдигаха тока за бита? Най-хладнокръвно ни оставяха да агонизираме в безпаричие. Дори сега се прокрадват идеи затова да се вдигне тока за бита а за бизнеса да падне, за да се балансирала системата. Не става така тази работа.
7
0
 
15
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
снахата на ПОЛИТБЮРО , говори демагогия. БОКО е убиеца на ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ , това ще пише в историята за БОКО от БАНКЯ
6
0
 
22
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Тази казва YES само ако и платят, ако ли не, казва, ние сме против. Жалка твар.