Спешно променят закона, за да не поскъпне токът

Депутатите привикват в сряда комисарите от държавния регулатор
Обновена: 22 юни 2015 19:02 | 22 юни 2015 17:00, Камелия Цветанова
37
Спешно променят закона, за да не поскъпне токът
Снимка: Булфото, архив

След като вчера премиерът Бойко Борисов събра министрите си по спешност заради заплахата на бизнеса, че минава към протести заради поскъпването на тока, днес примерът му последва и председателят на парламента Цецка Цачева.

Още по темата

Тя събра на извънредна среща днес всички парламентарни групи, на която е предложила да се проведе максимално широк дебат и изслушване в пленарна зала по решението за цените на електроенергията.

След час и половина обсъждане зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев от ГЕРБ съобщи, че на извънредно заседание утре парламентарната комисията за наблюдение работата на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще изготви законодателни промени, за да се проведе известно време обсъждане на решението на регулатора.

В сряда по време на заседанието на парламента като първа точка ще бъде изслушано ръководството на КЕВР и ще бъде разгледано и проекторешението на парламентарната комисия, уточни той.

Законодателните промени, които се очаква да предложи утре комисията за наблюдение на КЕВР, ще бъдат с цел отлагане на влизането в сила на ценовия модел, обясни Главчев.

Той подчерта, че КЕВР е независима институция, но за да се постигне най-добро възможно решение на проблемите в сектор енергетика е добре всички власти да работят в синхрон и всеки да направи всичко по силите си за постигане на най-добрия възможен ценови модел и за бизнеса и за потребителите.

Преди дни бизнесът заплаши с протести, ако бъде вдигната цената "задължение към обществото", която фирмите плащат. Премиерът също се обяви против поскъпването.

Енергийният регулатор реши, че добавката "задължение към обществото" при формирането на цената на тока за бизнеса ще скочи със 112%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Шменти капели" преди да падне от власт преди 2 год, накрая раздаваше разрешителните за ВЕИ на килограм. Така че, айде моля, да се уважаваме. Стига театър. Материялът е ***, ама не чак толкова.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли пилот в самолета и кой всъщност управлява България ? Защото разбрахме, че Бойко Борисов е против правителството и ще стачуква срещу него, а пък аз досега си мислех, че той е Премиер на същото това правителство. Параграф - 22. Някой ако знае да обясни.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов в моментa протестирa нa Жълтите пaветa зaедно с Рaнобудните и Плaтенa мрежa против поскъпвaнето нa токa! Имa и бaрaбaнчици!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредния театър на ГЕРБ. Подмениха ръководния състав на ДКЕР иъсложиха там послущници.Дадоха им заповед да повишат цената на тока/ това е неизбежно / ,но това да стане завоалирано-повишаване за бизнеса и само с незначителните 2 % за населението /.Бизнеса скочи,защото това означава фалити,свиване на иконом.активност,уволнения , увеличаване безработицата. Съгласно сценария Бойко се обяви против,нареди да се отсрочи с един месец!-защо ли ? / ,Делян Добрев- ГЕРБ каза,че това отлагане не е аргументирано,правителството се събра на заседание и " ОТХВЪРЛИ " повишаване цената ??? Следва ура !!! от елек