Май не е моментът да говорим за изтребители...

Имаме доста социални теми за покриване, разясни Борисов
48
Май не е моментът да говорим за изтребители...
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Все още не съм убеден, че сега е моментът да говорим за изтребители. Така премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел темата за покупката на нови бойни самолети за българските военновъздушни сили.

Имаме доста социални теми, които искам да покрием, допълни Борисов.

Още по темата

В МС бе внесен доклад от военния и външния министър за даване на мандат за преговори, но той не бе разгледан на заседанието на правителството вчера с аргумента, че Николай Ненчев отсъства и това ще стане следващата сряда. Според премиера съществуват възможности за ремонт на българските МиГ-29 в Полша.

Борисов коментира днес в Брюксел и темата за временното разполагане у нас на тежка военна техника на САЩ в рамките на съвместно партньорско учение.

"Не виждам нищо лошо в едно партньорско учение, какъв е проблемът. Вярно, проруски или антиамерикански сили винаги се възбуждат от такава тема, защото кой иска да му идва въоръжение в страната - никой", посочи той, цитиран от БТА.

Премиерът уточни, че според данните от министъра на отбраната, това са стари задължения, от 2006 г., подписвани по времето на министър-председателя Сергей Станишев. Не виждам нищо, което към момента да ни тревожи, заяви Борисов.

Той изрази очакването министър Николай Ненчев да разясни тези стари ангажименти на нашата страна. Завчера (Ненчев) ми се обади и разбрах, че има такава тема, след изказването на военния министър на САЩ.

Към момента се придържаме към ученията и към това, което е подписано досега и договорено от 2006 година. Нищо
друго, различно от това няма, нито е приемано от Министерския съвет, поясни Борисов.

Според него, за да се успокоят хората, трябва да се отиде и да се говори в парламента.

Министърът да отиде, да обясни, какво решение е взето, какво има в момента, колко са, какво провеждат, да покани журналистите да отидат и да снимат, предложи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Оставало точно сега и изстребители да се купуват?!
30
0
 
2
 
! Отговори
цц преди 8 години
До 31 Прав си
29
0
 
2
 
! Отговори
жжж преди 8 години
А,кога е времето.Втори мандат не правеш нищо.
28
0
 
3
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
Ще поканим летците на САЩ...... бомбандират БЕЛГРАД ....... ракетите падат в ГОРНА БАНЯ да си спомним войната през 1999 г в ЮГОСЛАВИЯ
27
0
 
9
 
! Отговори
666 - сол инвиктус . преди 8 години
ТИ ДА НЕ БИ ДА СИ ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО БЕ БОРИСОВ?!ЗАЩО ЗАДАВАШ ПОДОБЕН ВЪПРОС КАТО ТРЕТО ЛИЦЕ НЯМАЩО НИЩО ОБЩО С ДЛЪЖНОСТА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ. ВСЪШНОСТ ТИ НАИСТИНА СИ ТРЕТО ЛИЦЕ !!ДЛЪЖНОСТА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ Я ИГРАЕ ПОСЛАНИЧКАТА НА САЩ , А МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ Е НА УЛ. КОЗЯК 16 !!ВИЕ С ТВОЯ ЕКИП СТЕ САМО ЕДНА КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ КОЯТО СЕ ЧУДИ НА ПОВЕДЕНИЕТО НА КОЛОНИЗАТОРАС ВАС И БЕЗ ВАС ВСЕ ТАЯСАМО ХАРЧИТЕ ДЪРЖАВНИ ПАРИ И ДЕБЕЛЕЕТЕ!
26
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Българинабелене безплатно построен и 20бр су 50--------------Само болен мозък може да иска су-50. Първо, такъв самолет няма, няма и да има. Второ, несъвместим е с НАТО. Иначе съм съгласен - ако Путин построи Белене за без пари и ни купи 12 рафала, да заповяда.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BB dali znae che kato pravich mizerii i vredich na hora si plachach..ako ne ti decata ti..nama nenakazano zlo..tozi chovek ima li strah ot Bog..ima li moral
24
0
 
12
 
! Отговори
zlatena преди 8 години
Герберските безмозъщни *** са много кухи и не разбраха ще боко премиерската тиква излъга ще сте увеличи пенсиите на възрастните хора и на инвалидите напротив намалиха ги.Излъга ще сте намалят тока напротив увеличиха го.Сега сме много по зле от преди.Единствените които имат облаги от управлението на гроб опс герб са герберугите иначе ако го няма това управление те няма да могат да крадат от нас българския народ както го правят в момента.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BB dava li si smetka che oche ot sega varvi kam proval na izborite. Vseki den toi i ministrite mu gubat..pravat i govorat glupist sled glupost.s kakvo go dargat ot USA che za kratko vreme i se zapusna i se provali.hem na tah da ugodi hem i da se zadargi na vlast.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
охо я за 1в хем бръсна хем къдрене праа
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то министъра до га обясни че додат новите пратки хаха
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
разбирам те магистралите ги строели за новите самолети и танкове а *** и те дошле кога ли
19
6
 
8
 
! Отговори
Борисов преди 8 години
Дайте сега да не ядосваме Путин с някакви изтребители. Ами какво толкова е станало, нали така. Важното е да не ядосаме Путин, затова да си мълчим пък и вие си мълчете. Шшшшт.
18
1
 
8
 
! Отговори
hahahaha преди 8 години
borisov da ti pratia 10 lv za nojcheta ....ta vzemesh belkim se obrasnesh...
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце как пунтира плебса, не е истина.едно време беше много задръстен ама се е отракал.БРАВО Баце!Ти знаеш как да помпаш балъчетата булгаристански.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не се бръсне премиера? Няма ли кой да му каже че не готин така.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гръцкя не им хареса
14
0
 
9
 
! Отговори
предполагам преди 8 години
сър и метан са подписали ха знаех си
13
1
 
35
 
! Отговори
комисионните преди 8 години
Кой го интересуват самолетите? Важното е кой ще гепи комисионните!
12
2
 
18
 
! Отговори
коректен преди 8 години
аха ясно те дошли само за малко да берат гъби и подишат чист въздух.няма проблем ама другият път с визи