US техника в нужда се познава. Военните ни имали нужда

Министър Ненчев обаче не знае колко танка чака, а и какво още ще дойде
126
US техника в нужда се познава. Военните ни имали нужда
Снимка: Булфото, архив

Тежката военна техника на САЩ, която пристига у нас, ще бъде използвана за учения, от които българските военнослужещи имат голяма необходимост, коментира военният министър Николай Ненчев в Брюксел, цитиран от БТА.

В същото време той призна, че не се знае точно колко танка ще бъдат доставени в нашата страна, но се очаква те да бъдат няколко десетки.

Още по темата

"След срещата с американския посланик в София получих въпроси дали тази техника ще остане за постоянно в България. Отговорих, че към нас, към мен, не е постъпило искане, нито официално, нито неофициално, за американска техника, която да остане за постоянно у нас. Въпросът беше след изказването на секретаря по отбраната на САЩ какво количество тежка техника ще остане в България. Отговорих, че такова запитване към мен не е отправяно. Касае се за техника, която ще бъде използвана за съвместни учения, за определен период от време, после ще бъде преместена", поясни министърът.

Той уточни, че тази техника ще остане в нашата страна вероятно до края на годината и освен танкове, ще има и друга техника, за която още няма конкретна информация.

"Тази техника няма да остане за постоянно в България", добави Ненчев.

Министърът благодари на своя колега от правителството на БСП, ДПС и НДСВ Ивайло Калфин в качеството му на вицепремиер и министър на външните работи тогава, който е подписал през 2006 г. споразумението, по чиято сила се извършват тези дейности днес.

"Свидетели сте на агресия, която се случва от началото на моя мандат. До момента нищо не се потвърди от всички страхове, които се опитаха да вменят от "Атака", отчасти и от БСП", коментира той по повод реакциите на новините за предстоящите военни учения.

Министърът съобщи, че командният център на НАТО в България е приключил първия етап от своето обособяване, приключило е преустройството на сградата, където ще се помещава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите политици имат нужда преди всичко от АКЪЛ! АМА ИНТЕРЕСНО ОТКЪДЕ ЩЕ ГО ВЗЕМАТ?!
27
1
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Най-после ни стана ясно всичко! М-тър Ненчев е поставен на този пост, поради угодната си некадърност по военните въпроси! Е, продадоха България и дори вкараха окепаторите на наша територия! А в същото време народът спи и дращи нелепости по форумите!Но въпросът е КАКВО СЛЕДВА В БЛИЗКИТЕ МЕСЕЦИ И ГОДИНИ????група кан Телериг
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли какъв е бил тоя преди да стане министър. Предполагам, че регулировчик на някое селско кръстовище.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не било постъпило искане за разполагане на тежка военна техника у нас. Унижението е пълно. Не ни броят за нищо. Само територия
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен *** и пионка. Да подава незабавно оставка. Достатъчно се изложи вече.
23
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЗА ДА СЕ ВИДИ КАЧЕСТВОТО НА АМЕРИКАНСКАТА ТЕХНИКА НЕКА А Я ОСТАВЯТ БЬЗ ПАЗАЧИ 2--3 ДНИ ----РИМЛЯНИТЕ ЩЕ И ВИДЯТ СМЕТКАТА СИГУРНО И ЗА ПО--МАЛКО ВРЕМЕ
22
2
 
26
 
! Отговори
Позор преди 8 години
Този е за бесилото. Даже и няма нужда да му се обяснява за какво. И Плювко.
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласувайте пак за ГЕРБ и тези недоразумения: Ненчевски, Митовци, Плевневци и т.н.т.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудовака на снимката изглежда най-накрая са го уведомили американските му ментори, от какво имат нужда военните...Иначе, предишните дни и той и назначилия го "български" президент, се чудеха как да лъжат и мажат по повод на решението на американците през главите им.Ама така е, в банановите републики... Големия господар взима решенията, и прислужниците разбират за това по-късно и тичат да ги реализират, като през цялото време възхваляват мъдростта му и колко правилно и полезно за тях е решил.
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво ще направите с тез танкове не мога да разбера, ще браните САЩ от руската агресия в Европа ли какво ? ***.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами като имат нужда, военните да ползват тоалетните, не американска техника...
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За гей парада ли ще идват ?
16
2
 
21
 
! Отговори
B преди 8 години
Колкото искат нека доидат Американските селяци нямат никога военен успех едно е да се биеш на заплата другое за кауза ама това понятие не е ясно на нито един *** или *** американец .затова русия ще ви мачка с дух и сила
15
2
 
19
 
! Отговори
BG-FRANS преди 8 години
Този министър знае ли въобще какво знае и знае ли защо е на този пост ? Военен министър а го е страх да каже открито какво решение е взето. Толкова страхливи хора как да управляват достойно ? По - добре да бяха сложили жена му вместо него за военен министър !!!!!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I toi i Bachvarova pomagat na nas..da si otvorim ochite i da vidim istinata za gerbavite..no zakopavat otvsakade BB
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По простотия ли ги избират тези министри,по олигофренизъм ли?Нямало непрекъснато американски войски в БГ,били само за ученията.А ученията били над 70 за годината- т.е. на всеки пет дни започва следващото...Допустимо е човек да е ***,но в такава висока степен?Ало,министъре на здравеопазването!Явно не само ти си със "съмнителен" блясък в очите и разстроен мозък!Що не плеснете с ръце,да се прегърнете и начело с Дянков,Роско и Бойко да "напляскате" Путин!Ще ви оценят и в САЩ, и в ЕС!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toi che e palacho da..tova e negov izbor..ama tova che e ministar kasae nas
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До армията на САЩ - Елате повече , за да убием повече..
10
1
 
1
 
! Отговори
Do 11 преди 8 години
A vachite gachi vse sa svaleni pred amerokancite..che mu se i namestvate..zaradi takiva kato moge da pochne da se strela u nas..i tezi kato teb che palnat gachite..promit mozak dolen
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя въобще какво ли знае, клоун.