БСП: Това беше "пленум на истината" и на действието!

Миков: Няма драма с отстраняването на Вигенин и Кутев
28 юни 2015 21:18,
34
БСП: Това беше "пленум на истината" и на действието!
Снимка: Булфото

Този пленум се превърна в голяма степен в очаквания "пленум на истината", но и на действието, коментира заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов на пресконференция след заседанието на Националния съвет /НС/ на БСП, което продължи около седем часа.

Стоилов посочи, че е имало тежка и откровена дискусия и отбеляза, че очевидно България навлиза в нов период, което се отнася до голяма степен и за Европа, и за света.

Още по темата

Той обобщи изказванията на пленума и посочи, че Националният съвет на БСП се обявява срещу зависимостите в политиката - икономически и външнополитически. БСП няма да отстъпва от поеманите ангажименти заради обслужване на частни и корпоративни интереси. Настояваме за разкриване на цялата информация за КТБ и за цялата банкова система в България, добави Стоилов, цитиран от БТА.

Националният съвет съзнава собствената си отговорност за състоянието на партията и за нейната политика. Всеки от членовете на НС и целият му състав носят отговорност за съдбата на България, защото ние сме партията, която претендира, че представлява интересите на мнозинството български граждани, посочи още Стоилов основните тези на пленума.

Имаше дискусия, по време на която откровено се обсъждаха въпросите, тежащи ни от по-близкото и от по-далечното минало, въпроси, които нашите зложелатели се опитват да поставят извън Националния съвет, отбеляза председателят на партията Михаил Миков. Той каза, че вярва, че това ще изчерпи и ще затвори поводите, по които различни зложелатели на БСП се опитват да внушават раздор и междуличностни борби в партията.

На днешното заседание не е обсъждано отстраняването на Драгомир Стойнев от Изпълнителното бюро /ИБ/, не съм го предлагал, уточни Миков. Продължи една дискусия от предишния път, допълни той.

Днес бяха освободени Кристиан Вигенин и Антон Кутев от ИБ на БСП, а беше избран Стефан Стефанов. Миков обясни, че Стефанов е избран единодушно и това е голяма отговорност и ангажираност за него.

Няма някаква драма в промените, те са винаги възможни с оглед на по-добро функциониране и разпределяне на задачите, коментира Миков и отбеляза, че ИБ не бива да се възприема като свещена крава.

Драгомир Стойнев каза, че не му е искана оставката, а е трябвало да отговори на поставените въпроси от предишния пленум.

"Тогава е коментирана моята дейност като икономически и енергиен министър, понеже нападките бяха толкова остри, че дори и ГЕРБ не са си позволявали такива нападки, бях длъжен да отговоря", коментира той. Когато отговорих, Националният съвет разбра точно какво се е случило, посочи Стойнев. Бях длъжен да говоря за политиката, която сме водили, защото тя винаги е била в интерес на гражданите и срещу големите корпорации, винаги съм защитавал интересите на българските граждани, заяви Стойнев.

Националният съвет е приел днес и два важни документа - единият е декларация, свързана с разполагане на тежка военна техника в България, в която се посочва, че БСП е категорично против разполагането на тежка бойна техника у нас, а другият документ е платформа за местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
?!? преди 8 години
А истината е, че БСП умря, задушени под Пеевски ! Добра новина за България.
20
0
 
3
 
! Отговори
ВОЖДА преди 8 години
До винетуСмешно заглавие,смешна събиране,смешни дебати.Още по смешни решения на другарите с надеждата отново да приспът вниманието на смешният ни оглупял и загубил ориентир народец!Наистина ние се оказваме смешните накрая,защото все някой от някъде по различни причини се изплющи и гласува за тях!Един беден и подкупен,друг достатъчно *** и манипулируем,трети участвува в националният грабеж,четвърти има интерес от това беззаконие и безвремие за да върти евтините си номера,пети не помни!!
19
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
За сметка на бездействието на българите.
18
1
 
0
 
! Отговори
трол преди 8 години
тони кутев защоооо
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
45 години комунизъм + 25 години мутрокомунизъм стигат и на България че не останаха българи ! Стигат ни и големите братя че хубаво от тях не видяхме бяхме васали на СССР станахме колония на хамериканците
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гуем праз! Милионерската партия отлюспи двама некадърника - хора на Гея! И това се нарича пленум на истината, на действието, все едно се е случило кой знае какво!
15
0
 
11
 
! Отговори
МАЙКАТАСИТРАКА преди 8 години
Батка,никой не се интересува от двата гея,на които бихте шута...А и от вас...
14
2
 
15
 
! Отговори
ха преди 8 години
Всичко това е без значение.БСП се е запътила на там,където е мястото й.Към колзета от който няма да излезе никога.
13
5
 
10
 
! Отговори
Хора, дбете! преди 8 години
По племнумите ще ги познаете!Рушки мекерета на заплата в пасола на *** им...
12
3
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Га ядохти кифтетата с ДПС-ни ривахти!А сига,като ви дръпна ДПС-то електората-ривете!От партия на милионите(хора),станахте партия на милионерите-как да ви искат?
11
0
 
15
 
! Отговори
Най-после! преди 8 години
Ох Кутьоо! Ритнаха ли ти паничката?! Как беше, СПИНа се предавал по наследство сред другарите, а?! Айде сега се запиши в Бюрото по труда!
10
2
 
18
 
! Отговори
урок по история преди 8 години
Таз шайка независимо как се е казвала през годините е работила единствено в полза на поредния гасудар на Кремлин, независимо кой е бил той...Само когато престъпленията и бъдат в учебниците по история ще приключим завинаги с нея...
9
5
 
7
 
! Отговори
GORO преди 8 години
НА БъЛГАРИА Е НУЖНА НОВА ЛЕВА ПАРТИА. БСП ВИНАГИ Е БИЛА ДЕСНА ПАРТИА. ВСИ4КИ В ТАЗИ ПАРТИА СА ЛИЦЕМЕРИ. ТОВА НЕ Е СОЦИАЛИЗМА ДА СЕ КРИАТ ЗАД Т. ЖИВКОВ. ТУК ТРЕБВА ДА СЕ ИЗПРАВИШ В ЦЕЛ РъСТ И ДА ЗАЩИТАВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА БъЛГАРИА.
8
1
 
19
 
! Отговори
боян преди 8 години
"...,защото ние сме партията, която претендира, че представлява интересите на мнозинството български граждани, посочи още Стоилов..."ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пленум на истината?!ха ха ха ха .....абе то у *** истината е колко у жаба перушина.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PARTIA NA ZABLUDENI OVZE E BSP.
5
4
 
5
 
! Отговори
gost преди 8 години
мен мие интересно едно от наиверните откога минаха просто в друга партия и това на какво се далжи хора които бяха бсп 40 години сега да кажем от 2 са герб това пак какво лие в един малак град
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двама в казана, какво толкова!? Кои са следващите?
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката пита: Какво правя тук ? Къде ми е мастичката ?
2
6
 
26
 
! Отговори
Май Манолов преди 8 години
Тези напоследък не ходят на Бузлуджа, вече се събират в телефонна кабина.