Бъчварова докарала до хаос МВР

Как да чакаме самоотвержен труд от полицаите, пита БСП
50
Бъчварова докарала до хаос МВР
Снимка: БСП

БСП за пореден път нападна вътрешния министър Румяна Бъчварова заради протеста на полицаите, които са недоволни от въвеждането на възрастта за пенсионирането им и условията на труд.

Още по темата
„За нас няма никакво съмнение, че откакто Бъчварова е министър на вътрешните работи, толкова отговорно и важно за сигурността на страната министерство, хаосът е тотален“. Това заяви пред медиите в парламента зам.- председателят на  парламентарната група на БСП Атанас Мерджанов след среща със синдикалната федерация на служителите в МВР, цитиран от пресцентъра на партията.

За констатацията си той се аргументира със състоянието на различните дирекции, хроничния финансов недостиг на средства и разбира се самочувствието на полицаите.

 Мерджанов изрази съмнения дали министерството е в състояние да предложи ефективни и работещи решения на поставените от протестиращите проблеми.

Като пръв такъв депутатът посочи извънредния труд на полицаите.

„Стана ясно, че имаме една ужасяваща наредба от първи април, която практически преформулира извънредния труд да се ползва като отпуска, т.е. не се начисляват средствата за положен извънреден труд“, обясни Мерджанов.

Той подчерта, че на практика няма никакво начало на административна реформа.

„Ние не сме наясно колко са полицаите, кои ще бъдат съкратени, кой ще провежда тази реформа – дали тези, които уж трябва да си отиват – т.нар. „чантаджии“ за сметка на обикновените полицаи“, продължи народният представител.

Той допълни, че до момента няма никакъв анализ какъв е финансовият недостиг за МВР.

„На няколко професионални срещи категорично стигнахме до въпроса за необходимост от актуализация на бюджета за 2015 и то в частта МВР“, каза още Мерджанов.

 Той посочи фрапиращи случаи за липса на облекло и технически средства, които полицаите са споделили.

„Оказва се, че няма нито един собствен ксерокс в рамките на столичната дирекция на МВР. Това е ужасяващо“, каза още Мерджанов.

Той изрази мнение, че при всички тези проблеми няма как обществото да разчита на самоотвержения труд на полицаите.

„Опасно е да се държи в едно такова хаотично състояние едно от най-важните силови ведомства, още повече в навечерието на професионалния празник на полицията“, завърши Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
do re mi formi преди 8 години
bg e-mvr i ulichni slujiteli s tejki zlatni sindjiri po vratovete, kitkite, prastite na racete predstaviat savsem razlichno bg policia po sveta - kato pribirat podkupi po ulicite i kancelariite hich ne revat che nemat kseroksi? kato pushat cigari i si prahosvat rabotnoto vreme pak ne revat?
27
1
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не Бъчварова, Борисов докара до хаос както МВР, така и цялата държава. Затова да си стяга багажа и да отива да се занимава с футбол и тенис, защото за политиката не става
26
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
За пореден път след Миков и с Бъчварова се доказа, че за министър на МВР магаре да се назначи все тая - никаква ефективност, тотална некадърност и абсолютно нежелание нещо да се промени!
25
3
 
11
 
! Отговори
рок @ рола преди 8 години
герберите цялата държава докараха до хаос не само МВР
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АОЖАОЖОЖАОЖАПий си хапчетата, защото от 2 думи се разбира, че си луд...
23
7
 
9
 
! Отговори
полицай преди 8 години
Щом като БСП не са на власт всичко е лошо. Да ама не . Сегашния министър е в пъти по адекватен от бившия на БСП-ДПС др. Йовчев , а пък за гл. секретар да не говорим .
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нахалното Бсп не направи много за полицията
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом нещо (каквото и да е) идва от бйе-сйе-пйе-то не ми го хвали. Най малкото е изкористено.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този отпред сина му кара коли за 6 цифрени суми? Тази зад него участва (или е участвала) в няколко борда на директорите на енергийни компании? Синчето на Н. Добрев (бивш МВР министър) притежава ВЕИ и хотел "Белчин Гардън"? А милиционера отпред е... немам думи!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ei chervena svinia .varni tova koeto kradesh ot 20 godini....
18
3
 
9
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Така написано заглавието е тенденциозно. А от Бъчерто и *** за зеле не става. Но те такива са най-удобни и за това са горе. Плебса е ялов и пълни гробищата, до где ония си живуркат.
17
1
 
10
 
! Отговори
акулата преди 8 години
това е невъзможно....хаосът в мвр е доведен до съвършенство....
16
3
 
17
 
! Отговори
Х преди 8 години
При БСП единствената им работа беше да охраняват парламента, а при ГЕРБ,ромите.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е на първо място в света, по брой шуробадженакорушветчийски корумпирани кияци на глава от населението. Които освен да се занимават с прикриване на престъпления ,дрямка в храсталака,скатаване по катакомби разни и драпане по макарите ,нищо друго не вършат . А забравих ,*** могат да бият студенти и майки с деца ,и тези които ги издържат ,когато са недоволни от това, че едни други като тях ги крадат .
14
6
 
2
 
! Отговори
ebb преди 8 години
До Анонимен omg Румяна Бъчварова ги укрива ????? да не би протестиращите храстопоклонници да ги укриват??? по *** писание от твоето не бях чел
13
5
 
7
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Полицаите трябва да са на минимална заплата плюс процент. Без други бонус чета и ранно пенсиониране. Те сега са се превърнали в чиновници - регистър за престъпления. Че като отидеш да регистрираш и почват да те разубеждават, ама то нищо нямала да стане, нищо нямало да се промени....
12
2
 
7
 
! Отговори
иликтутатъ преди 8 години
При положение ЧЕ не знаете Колко е личния състав, как сметнахте че нема пари за дрехи?????? И като как по точно дуднете за бюджет????Я земете да фанете да се информирате, след това "ИЗПИТИ" за персонала (за секо ниво), и чак след туй дудняйте.Баси,, патрулните ченгета требе да са респектиращи, за да се появи доверие. Баси КАК един шкембелия Шъ мЪ респИктира???????Баси КАК смотлйо Шъ Мъ накара да спазвам закона (в съдЪ справка Цецо-Кумецо и прчеее), правилата (нема такива)???
11
5
 
6
 
! Отговори
гост преди 8 години
Еми, че как иначе. Социолог да разбира от МВР? Рокер да управлява балетен ансамбъл ?? ...... ???
10
3
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 8 години
Преди години баща ми казваше: ако не ставаш да нищо ставаш селски пъдар или полицай (милиционер). Прав бе! Допълвам: ако не ставаш за нищо: правят те от ПР - социолог на министър.
9
2
 
24
 
! Отговори
Наско, Наскооооо... преди 8 години
То благодарение на тия сме го докарали до положение, в което почти никой не вярва на полицията, а в същото време служителите на МВР, от кияците, дето висят по храстите и най-утрепаната чиновничка до шефове на дирекции, които са на хранилка при бандитите, освен за привилегиите си за друго не се вълнуват. То чак е нагло да говорят, че на 52-53 години не можели да дават дежурства и да гонят престъпници. Значи хирургът може да оперира докато почне да се напикава, а тия са нефелни... Нагли бе, нагли.