Мая е достойна за омбудсман, заинати се Миков

"Кабинетът да защити фермерите ни след санкциите от Русия и кризата в Гърция"
55
Мая е достойна за омбудсман, заинати се Миков
Михаил Миков. Снимка: БТА, архив

Лидерът на БСП Михаил Миков похвали съпартийката си Мая Манолова, но не беше категоричен, че тя ще е следващият омбудсман.

"Човекът, който ще поема поста от Константин Пенчев, ще бъде избран от парламента. Мая Манолова има всички качества да защитава правата на гражданите и би била една много достойна кандидатура за омбудсман, но тепърва трябва да се открие процедурата, а дотогава нека продължават слуховете", каза той.

Още по темата

Коментарът му идва на фона на заявката на Пенчев, чийто мандат изтича през есента, че ще се бори за нов и чака покана в тази посока, въпреки че в последните дни за поста сериозно се спряга името на соцдепутатката.

Миков съобщи днес, че през тази седмица социалистите ще започнат да търсят подкрепа сред останалите парламентарни групи, за да сезират КС заради промените в Закона за здравното осигуряване.

Левицата се противопостави категорично на разделянето на здравното осигуряване на два пакета още при разглеждането на законовите изменения, а след това прати писмо до президента с искане да наложи вето.

Росен Плевнелиев обаче пусна закона и БСП сега ще опита да отнесе въпроса до КС, като за това трябва да събере 48 подписа на народни представители.

Според Миков на никого не е ясно кои ще са социално значимите заболявания и кои не, но разделянето на пациентите е факт.

Относно резултата от референдума в Гърция, с който съседите ни отказаха строгите икономии, предложени им от кредиторите, соцлидерът коментира, че "оттук насетне са нужни много преговори и баланс, за да се намери разумно решение в основата на което не трябва да са само финансовите съображения".

Според него обаче сега нашето правителство трябва да защити интересите на българските производители и то на европейско равнище.

"При нас има натрупване на два процеса - свиване на пазара заради санкциите и контрасанкциите на Русия, а България е зависима от Русия и вторият е икономическият процес в една съседна страна, която е и сериозен пазар за българските производители", обясни той и призова кабинетът да погледне много сериозно в следващите месеци на ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЯ-ЛАЯ и достойнство ! Е червените *** "нямат мяра" Тая достойната , когато биеха с палки протестиращите , се пулеше скрита на топло и си решеше чорлавата глава!Това НЕ Е достойнство! А Костинброд, а простотиите вНС ! Миков кажи си, че искаш да се отървеш от нея и да я"натресеш" на хранилката Омбусманска! Няма да стане!
14
3
 
29
 
! Отговори
:-) преди 8 години
ех Миков.... Преди избори не е време да стъпваш толкова криво :-). Но какво да те учим - пожелаваме на теб, Мая и цялата хунта неуспех!
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майчето не става за омбудсман, а по-скоро за някой бантустан.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо трябва олдбустана да е задължително с отклонения?
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая е рядко некомпетентен правист!
10
3
 
19
 
! Отговори
Рамбо преди 8 години
Казал го е когато е бил на няколко..........
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая е достойна за плашило на бустан.......p.s.че ще плаши гаргите няма съмнение , въпросът ще остане ли реколта или всичко ще бъде присвоено.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да коментирам, че ще ме баннат по IP.
7
3
 
23
 
! Отговори
СС преди 8 години
Тази тъпунгерка омбудсман? Никога!
6
3
 
23
 
! Отговори
достоинство?? преди 8 години
Никога не трябва да се гласува доверие на актрисата МАЯ, която разиграва ЕТЮДИ( спомнет КОСТИНБРОД!! А също и "крадеца" в дома на Иван Костов в дена за размисъл:сигурно е получил добра служба за отлично изигранат роля!)Какво "достоинство", вчовек, готов да ЛЪЖЕ!Трябва човек етичен, уважаващ себе си, а не лъжец.Да остане Пенчев.
5
2
 
15
 
! Отговори
anonim преди 8 години
Майтап,бе Уйли...
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НаскоИма и нормални, но остават все по-малко и някъде по кьошетата на поредната партийна организацийка. Ядрото са хора над 50-те, които практически са спрели да си упражняват главите.
3
4
 
31
 
! Отговори
Наско преди 8 години
Факта, че предлагат Майчето за тази позиция показва, че никой нормален не е останал в тая държава.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая - омбудсман? Миков, колко изпи днес?
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кокошката била готова за омбудсман ха ха ха ха!!!Еееее ще има да прави Костинброд-и афери на воля ако глупците я изберат.