Нов управител на БНБ, стари подуправители

Заместници са Димитър Костов и Калин Христов
Обновена: 14 юли 2015 14:26 | 14 юли 2015 14:22,
21
Нов управител на БНБ, стари подуправители
Снимка: архив Булфото

Новият шеф на БНБ Димитър Радев обяви, че оставя в екипа си досегашните подуправители на централната банка - Димитър Костов и Калин Христов. Това стана минута след като парламентът прие оставката на досегашния гуверньор Иван Искров и избра новия. Радев предлага за подуправител и едно ново име - на Нина Стоянова.

Новият шеф на БНБ ще внесе номинациите си утре сутринта. Пред медиите той реши да даде отговор на един най-задаваните днес въпроси макар и още да не е встъпил официално в длъжност.

Още по темата
"Новите подуправители ще бъдат новите-стари подуправители Калин Христов и Димитър Костов" каза гуверньорът. Радев предлага Нина Стоянова да отговаря за банковото управление. Калин Христов ще има ресор емисионно управление, а Димитър Костов ще поеме банковия надзор.

Новият гуверньор обясни пред журналисти как ще протече първият му работен ден утре. Първо той щял да приеме официално управлението на БНБ от досегашния й шеф Иван Искров на кратка церемония.

След това ще проведе срещи с Управителния съвет, с директорите и с бивш управители на централната банка. "Следобед ще посветя на две задачи - ще инспектирам създадената организация за наблюдение и реакция на ситуацията в Гърция и ще разпределя задачите по изпълнение на плана за действие", каза още Радев.

В изявление без въпроси той обеща конструктивен диалог с медиите и прозрачност според критериите на Европейската централна банка и европейските банки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
КТБ преди 8 години
Това с подуправителите ми остави много лош вкус в устата...нещо кофти стартира..интересно ми е как ще гласуват за тях от ГЕРБ и РБ, а и ***ѝ от БСП нещо се гласят за "не" на тези предложения...нали го пробвахте д-р Д.Костов през февруари и видяхте, че не мина, защо пак...?
13
0
 
1
 
! Отговори
идеалист преди 8 години
Вече е ясен резултата от изпиването на чая. Остават старите заместници,за да се прикрие ролята на ДПС в аферата КТБ.
12
0
 
0
 
! Отговори
Марто преди 8 години
И сега нали не очакват всенародни веселия. Ще се радваме на ерата Дянков - втора част.
11
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Да се уволнят всички до чистачките и да се назначат наши хора.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Първо той щял да приеме официално управлението на БНБ от досегашния й шеф Иван Искров на кратка церемония". После да му благодари за отличното управление и светкавичното съсиспване на КТБ, а накрая да го изпрати с почетен ескорт до Централния затвор.
9
0
 
3
 
! Отговори
Венци преди 8 години
дааа, така се случват нещата в нашта държава,нагласен парламент, нагласен избор.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето затова ДПС искаха да се разкрие кой какъв екип предлага. Съмнявам се, че депутатите щяха да приветстват този избор. Месеци наред се повтаря, че заедно с Искров трябва да си ходят и подуправителите, обаче те се услушиваха и сега искат да останат. Много голямо безобразие. Силно се надявам парламента да не ги подкрепи и да се предложат нови.
7
1
 
2
 
! Отговори
banker преди 8 години
Димитър Костов не става за подуправител и отговорен У-ние Банков Надзор.Интелигентен, внимателен, сдържан, умен, разсъдлив и пр.... не виждам как ще го манипулират или му изиват ръцете. Ще го прецакат или той сам ще се откаже, ако ... ако освен сред вълци не станеш вълк !
6
0
 
2
 
! Отговори
Гларус преди 8 години
45 хил. лв. на месец. Толкова е получавал управителят на БНБ досега Иван Искров според информация, която оповести от парламентарната трибуна Велизар Енчев, отцепник от Патриотичния фронт.Лоша работа, а?
5
0
 
5
 
! Отговори
Ами преди 8 години
Ето защо Местан искаше да знае кои ще бъдат подуправители ! Ами на практика нищо и половина ! Тези които допуснаха разклащане на банковата система са си там ! Да ни е честито !
4
1
 
1
 
! Отговори
Gabriel преди 8 години
Дано банковият сектор е добре защитен от Интернет атаки на хакери,ако не ,дано работят в тази насока...
3
0
 
9
 
! Отговори
Гунчо преди 8 години
Накратко. Новият бардак със старите....
2
2
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Всички са щастливи и доволни ,защо да се правят промени?Няма фалирали банки,няма кражби и злоупотреби ,всичко си е ОК.Народа като гледам и той е спокоен нищо че е на минус
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нов бардак със стари ку.ви не се прави, ОСТАВКА!