Депутатите препънаха намаляване на субсидиите си

Велизар Енчев искаше цената на глас да падне от 11 на 5 лева
Обновена: 15 юли 2015 10:10 | 15 юли 2015 10:07,
30
Депутатите препънаха намаляване на субсидиите си
Снимка: Reuters

Парламентът отхвърли предложението - в дневния ред за седмицата да влезе точка за намаляване на държаваната субсидия на партиите.

Още по темата

Независимият депутат Велизар Енчев поиска в програмата за седмицата да се включи промяна в Закона за политическите партии. 

С нея той предлага субсидията да падне от 11 лева за глас на 5 лева за глас. Енчев се мотивира, че в повечето от европейските страни държавната помощ за партиите е по-ниска от тази у нас.

Енчев изчисли и че субсидията на партиите за целия мандат ще е десетки милиона лева. 

Искането му обаче бе отхвърлено, а той поиска прегласуване: "Чувам, че ми казвате да си пия хапчетата, но все едно казвате на всички българи да си пият хапчетата", отвърна депутатът.

И след призива му обаче искането му беше отхвърлено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В парламента само г-н Енчев заслужава да изразява хората на народа, другите да мълчат до закриване на седянката.
24
0
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
До до бай Петко 23 Знам, колега, на 01 април тази година пред около 200 човека в с. Арбанаси ВТ, но искам да кажа партията му, или движение, да се появи в избирателните списъци за гласуване. Мисля, че ще има успех ! Желая му от все сърце!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При това положение на изборите или за Енчев или празна бюлетина. Само така ще се отървем от тези алчни дупетати.
22
0
 
7
 
! Отговори
кк преди 8 години
Следя изявите на Велизар Енчев от няколко години. Е, имал връзка със службите. А КОЙ НЯМА? Но този човек има изключително правилна и стабилна позиция по основни въпроси. Не се посвени, когато Каракачанчето и мухльото Валери, клекнаха на ББ и Рамадан Кънев, да каже ясно и категорично "НЕ!, не съм съгласен! не това говорихме на избирателите!"Не е лошо да дадем едно рамо на този човек...В края на краищата нали търсим Човека... А свещите вече свършват...
21
0
 
7
 
! Отговори
до бай Петко преди 8 години
'Крайно време е, г-н Енчев, да излезете като кандидат партия на избори.'Той направи партия - ПП "ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА "БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ"
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'Моля да публикувате поименен списък на депутатите, гласували против предложението на г-н Ен- чев, както и партийната им принадлежност'100 % всички са гласували против. Дори и самия Енчев.
19
0
 
5
 
! Отговори
ДО TEO преди 8 години
Ок, но ако не се ходи да се гласува, мъртвите гласове на последните избори официално бяха 1.3 милиона, а според конституцията няма минимален праг за легитимност. Така, че ако наистина НИКОЙ не гласува, то изборите ще покажат минимално 1.3 милиона гласували и от тях 100% за ГЕРБ.ТОВА ЛИ ИСКАТЕ?!
18
0
 
18
 
! Отговори
teo преди 8 години
НАМАЛЯВАНЕТО НА СУБСИДИИТЕ - ГОТОВИТЕ ПАРИ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ЕЛЕКТОРАТА НА ПАРТИИТЕ, ще бъде началото на РЕФОРМАТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ОК??? БЪЛГАРИНО ИЗХВЪРЛИ ТЕЗИ МАФИОТИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ЩЕ ВИДИШ ИСТИНСКАТА РЕФОРМА,ОК??? ЗАТОВА НИКОЙ ДА НЕ ХОДИ ДО УРНИТЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ МЕСТНИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ, ОК??? БЪЛГАРИНО ?????
17
0
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Това не е популизъм, което иска Енчев. Това са мисли и предложения на мислещ човек за България. Крайно време е, г-н Енчев, да излезете като кандидат партия на избори. Стига с тези чехльовци, слагачи и нископоклонници, "УМНИ КРАСИВИ, БРАДАТИ И КОСМАТИ" са ни управлявали. /ако иска админа да ми изтрие коментара/
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля да публикувате поименен списък на депутатите, гласували против предложението на г-н Ен- чев, както и партийната им принадлежност
15
0
 
27
 
! Отговори
ист преди 8 години
Стане ли въпрос за партийните субсидии, всички партии се обединяват в една нова партия - ПАРИЧНАТА. Впрочем всички партии са едни и същи - борба за лична облага.
14
0
 
17
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Единомислието на депутатите за партийните субсидии е очаквано! Дали призивите за задължително гласуване не са и с идеята за увеличаване на получаване на повече лесни пари? За всеки действителен глас от бюджета на България към съответната партия отиват 11 лв. Не е нормално страни с много по-силни икономики да субсидират партиите с доста по-малки по размер суми, а бедна България да дава с широка ръка!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще загине ли държавата ни, ако се прекрати това субсидиране?
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички партии говорят за предложението за референдум за задължително гласуване. Защо ли? Найстина ли са толкова загрижени или при задължителното гласуване субсидията им ще се увеличе многократно.Защо не включат въпрос в Референдума дали да има държавна субсидия за политическите партии в най бедната страна в Европа
11
0
 
24
 
! Отговори
да помислим преди 8 години
Трябва да се инициира референдум с въпрос - Искаме ли да имат субсидии партиите? Отговорът едва ли ще е положителен.
10
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващите 4 години:ГЕРБ 32.662% 48 583 000 леваБСП лява България 15.406% 22 921 000 леваДПС 14.832% 22 054 000 леваРеформаторски блок 8.884% 13 218 000 леваПатриотичен фронт 7.284% 10 830 000 леваБългария без цензура 5.697% 8 470 000 леваАтака 4.517% 6 720 000 леваАБВ 4.150% 6 170 000 леваА пари за здравеопазване и образование няма.
9
1
 
26
 
! Отговори
бачо Кико преди 8 години
Енчев президент!
8
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
не трябва да получават субсидии,но докато БЪЛГАРИТЕ,не излязат на УЛИЦИТЕ И ДА ПРОТЕСТИРАТ ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ,защото те НЕ ИСКЪТ ДА СИ НАМАЛЯТ ЛАПАНЕТО.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно, че ще отхвълят искането.Наближават избори.Власт се печели с пари- с много пари, за още повече пари.Трябват МНОГО пари за спечелване на Избори- пари за медии, за ПиАр-агенции, за социолози и политолози, за пропагандни и агитационни материали, за бира и кебапчета и пари в брой за съответните Избиратели а не ИДЕИ
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партиите не трябва да получават субсидии!Да си търсят членове,които да ги издържат!По този начин ще има демокрация!За да запазят членовете си ще ги питат какво искат,няма една клика да взема решенията!А и в партиите ще работят хора с идеи,не разни тарикати и продажници!Както виждате битката не е за идеята,а за парите на данъкоплатеца!Как да имаме нормални партии от честни хора тогава?И да се появи,няма как да се състезава с онези с милионите,нали?