Кметът на Карлово: Ще ме арестуват!

Бившият лидер на СДС прогнозира и че ще бъде отстранен
14 авг 2015 16:53,
22
Кметът на Карлово: Ще ме арестуват!
Снимка: архив Булфото

Кметът на Карлово и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов прогнозира, че в понеделник ще бъде арестуван и отстранен от длъжност. Тогава той е призован в Окръжна прокуратура – Пловдив, за да му бъде предявено обвинение за извършено длъжностно престъпление.

Според прокуратурата като кмет на Карлово в периода 2013 г. - 2014 г.  Кабаиванов не е положил достатъчно грижи за ръководенето за повереното му имущество, което е довело до загуби в размер на 22 849 лева.

Кабаиванов нарече обвинението "смехотворно" и прогнозира, че след като му бъде повдигнато в понеделник, ще бъде арестуван зрелищно и по-късно Окръжният съд ще поиска отстраняването му от длъжност. Кметът обяви това в отворено писмо до медиите.

В него Кабаиванов нарича действията срещу него "репресия" и смята, че те са свързани с кметските избори, в които той отново ще играе за градоначалник на Карлово от името на СДС.

Кметът пояснява, че на 30 юли 2015 г. е постъпил на лечение в карловската болница, а от 10 август 2015 г. е в болнични с режим домашно лечение, като болничният лист е бил представен надлежно на разследващите органи. Той обяви, че на 17 август ще се яви в Окръжна прокуратура, въпреки че законът му позволявал да откаже.

На два пъти досега Окръжна прокуратура-Пловдив призовава Кабаиванов, за да му бъде предявено обвинение за извършено длъжностно престъпление. И в двата случая в това време той е в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
yulya bojinova преди 8 години
Стигат му два мандата "лапане", пък и за трети ще се кандидатира? Тия които са повече от два мандата кметове се "срастват" с властта и парите и нищо друго не ги интересува. Започва се едно авторитарно управление, т. е. безотговорно и неизбежна шуробаджанащина....
10
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Е, сега защото е бил от СДС и трябва да влиза в болница ли човека....горкичкият...:-D не е честно!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дръж се за Шлифера и няма страшно. В България той коли и той беси. Каквото той каже - това ще е.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ НЕ Е ЛИ В ГРОБИЩАТА?
7
3
 
10
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
Не разбирам защо такива болни хорица ги принуждават да стават кметове . Сигурно има повече болнични дни от работни , то преяждането и препиването не е много лесна работа .
6
2
 
16
 
! Отговори
2233 преди 8 години
От къде този дебелак знае за какво го викат , че се е разхленчил по медиите?Гузен негонен бяга.Страх е сковал крадливата кметска главица и се крие като мишок по болниците.Ако е невинен , защо се крие?Ако е болен ,защо се натиска за нов мандат?
5
5
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Докторите вече не смеят да дават болнични , а килията не прилича на кметски кабинет или болнична стая.Да си вземе тоалетни принадлежности и вазелин.И да не се крие зад патриотични слова."Патриот е душа дава...но не свойта душа братя , а душата на народа..."Този тлъстак е крадец като всички .Ако го приберат, всичко ще си изпее.
4
4
 
12
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Страх е обзел дебелашкия ***.Ако беше невинен нямаше да се крие в болницата и да дава интервюта.Тези 22хил.лв са нищо за алчния кмет.Лошото е че много други кметове-крадци се мислят за недосегаеми и се спотайват.Какво ли си мислят кметовете на Ивайловград,Враца ,Ямбол,Пазарджик,Сатовча и къде ли не?Може би очакват помощ от Цвък?
3
9
 
21
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Достоен човек. Истински българин и родолюбец.Нищо чудно прогнозата му да се окаже вярна.Да не забравяме, че света се управлява от така наречения "световен елит", който не обича националистите и родолюбците.В България управлява една антибългарска коалиция БОСТАН, която е верен слуга на световния елит.Така, че Кабаиванов трябва да се пази много ...
2
3
 
27
 
! Отговори
boc преди 8 години
Няма как да не го отстранят от длъжност.Спомнете си родолюбивите думи, които каза на тъжествата за гибелта на Апостола и борбата му за защита на джамията в Карлово, като паметникТова никак не се е понравило на Местан и Доган, а както е видно те управляват, а Бойко изпълнява.ДПС не прощава!
1
19
 
11
 
! Отговори
. преди 8 години
Вярвам в почтеността на г-н Караиванов и го подкрепям!