Ангелкова: Абсурдно е цена на чадър и шезлонг да е 57 лв

Това е повече от една нощувка, отбеляза министърът на туризма
Обновена: 16 авг 2015 10:44 | 16 авг 2015 10:34, Петя Славова
163
Ангелкова: Абсурдно е цена на чадър и шезлонг да е 57 лв
Снимка: Булфото

„Горната граница за чадър и шезлонг е 57 лева. Абсурдно е, защото това е повече от една нощувка, отбеляза пред Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й от догодина се планира да не се плаща за чадър и шезлонг на плажовете. Ако не предлагаме добра туристическа услуга, отливът на туристи ще бъде осезаем”, заяви тя.

Ангелкова коментира, че трябва да има промяна в работата на туристическия бранш:„Всички са наясно, че ако не предлагаме добра, качествена услуга, отливът на туристи, който се наблюдава за почивка и ваканция, ще бъде още по-осезаем, защото всичко, което виждаме и което се случва в момента на Българското Черноморие, показва, че трябва да се направи нещо и трябва да има промяна от сегашния механизъм на работа”.

Министърът все пак допълни, че има различни варианти и на места, където не е възможно за потребителя чадърите и шезлонгите да бъдат безплатни, да бъдат на минимална цена. А тя ще зависи от категорията на плажа, като съответно за по-висок клас категория, цената на чадър и шезлонг ще е повече.

Още по темата

Според Ангелкова трябва да се засили превенция и контрола. „Когато ние – държавата и туристическия бранш обединим усилията си, ситуацията ще стане доста по-различна. Диалогът е труден, но ние сме в непрекъснат контакт. Всяка една бъдеща стъпка обсъждаме с тях, така че да няма неприета наредба. За да имаме успех в сектора, трябва да вървим ръка за ръка”.

Министър Ангелкова коментира и данните, които сочат, че тази година чуждестранните туристи у нас са с 24 % по-малко, а българските туристи предпочитат да почиват извън страната. Тя обясни, че тази тенденция е от три години, но се работи да бъде спряна през следващата 2016 г., за да не се отчитат подобни данни и догодина.

„Трябва общият имидж на предлаганата туристическа услуга да бъде добър. Най-добрата реклама е от уста на уста”, допълни тя.гелкова коментира и дивото къмпингуване. Според нея за първи път новата наредба на категоризацията включва и минималните изисквания за къмпингите. Тя казва, че там, където има къмпинги, трябва да има маркировка и достъп до вода и електричество. По думите на министъра, има правила по време на къмпингуването, като сред най-важните е да се пази природата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво направи за някаква нормалност на Лай...рието тази грознушка? Едно тлъсто нищо както и Тлъстото Лиле която щяла да прекрати концесиите но през Октомври?!? Определено си получават процента а тъпите концесионери убиват всякакви надежди, че у нас може да има туризъм. Ето защо българина плаща на гърци и турци за да има отношение, чистота и спокойствие. Не може прости, много прости и неуки хора да определят качеството на туризма, което с всяка година се изпарява. Спада е 50%.
16
1
 
12
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Ne drankai a vsemi Merki s boiko vijte koja mutra na gerb Krade parite Po plajovete prasni prikaski 26 g sluschame
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** , приключва скоро сезона. Събрахте ли достатъчно пари за зимата за ток ?
14
3
 
21
 
! Отговори
Шалте преди 8 години
Толкова е бездарна,горката...
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходете пак на нашето мръсно с фекали море.
12
2
 
21
 
! Отговори
преди 8 години
Такава е цената ... ако си ги купиш от магазина
11
7
 
46
 
! Отговори
:))) преди 8 години
Гърция и Турция са супер, високо качество на прилична цена,чувстваш се желан и специален, храната е прекрасна ,неограничена и не е развалена,водата е кристално чиста, в Черно Море плуват отпадъците на цяла източна Европа чак от Австрия до Силистра, то затова е черно :))))) и те хване някое разстройство :))))Това е истината, няма какаво да се лъжем и да се убеждаваме :)))
10
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 Колхознико, срещу 57 лв за шезлонг и чадър трябва да ми предоставят 80 кв метра площ от плажа, за да може такива като теб да са далеч от мен и да не ти усещам миризмата
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурдно е ми, трябва да е поне 570 лв, да се забрани със затвор внасянето на храни и напитки, който иска да пие една малка мента от 8 лв от бара на плажа
8
1
 
40
 
! Отговори
Do Gnoma преди 8 години
***, имам чувството че се изхвърляш тука, щото няма къде другаде. Извини ме, ако не съм права. Да платиш 50+лв за една сянка сред море от цигарени угарки, забравени шишета и т.н. не е ли наглост!!? Такива като тебе само ги правят по-нагли. За тази цена трябва да ми е осигурен безупречно почистен плаж, сървиз и ако обичат НЕмутренско отношение, както е по плажовете във Франция например. Ама къде ти....заради разни гномчета без претенции сме на тоя хал с обслужването.
7
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А заплатите на сезонно работещите по морето кога ще се увеличат? Мутрите-шефове най-нагло обясняват, че няма как да ти дадат повече от 400-500 лева за целодневен гърч, а пък същевременно си возят манекенките по яхтите и си карат новите коли.. Със всяка година по-зле ще става, защото хората се осъзнават, не обичат да ги правят на балъци и просто няма да ходят да работят или почиват по Мутроморието.
6
50
 
8
 
! Отговори
qw преди 8 години
Цената е добра а не всеки *** да пречи по плажа. Да се сложи такса вход на плажовете - който иска да се къпе 50 лева и да минава. Аман от навлеци
5
1
 
44
 
! Отговори
:) преди 8 години
Някои са дали сумати пари за тези плажове,и сега не могат да си ги избият, няма да могат никога, защото не знаят да смятат,мислят си че ще изнудват туристите, а туристите ще валят от небето :))))))" Ако ме излъжеш веднъж - срамът е твой, ако ме излъжеш втори път -срамът е мой "Джордж Буш (американска поговорка)Лапайте мухите :)))))
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
затова ходя в гърция, където срещу едно кафе от евро и половина, чадъра и шезлонга ми са безплатни за цял ден! и в морето не плуват *** до почиващия, както и не гледа плажа през прозореца на *** след юнашкото продрискване от развалена храна!
3
51
 
7
 
! Отговори
Гноме преди 8 години
Защо е този рев? Аз нямам нищо против да си платя 60лв за чадър и шезлонг, стига плажът да ми харесва. На който цената не му изнася винаги може да си опъне собствения чадър в свободната зона.
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е абсурдно и да има фонтани от отпадни води (предимно от тоалетни) и около тях да плуват и да се гмуркат ама е на.Правят го.
1
1
 
25
 
! Отговори
Мислещ преди 8 години
Национализация!