Кървави енергийни саморазправи видя Янев

Похвали министър Петкова, защото "реже връзки в тази мафия"
17 авг 2015 09:53,
36
Кървави енергийни саморазправи видя Янев
Снимка: архив, Булфото

Българската енергийна мафия е силно притеснена и това, което се случва не е случаен процес. Би следвало да се вземат превантивни мерки, защото в определен период от време може да се очаква всичко, включително и крайности, обяви председателят на РЗС Яне Янев.

"Дефиницията за енергийна мафия е много сложна, защото става въпрос за най-силната мафия в България, а може би и на Балканите. Тя има огромен неограничен имунитет и е защитавана от всички власти", поясни той пред bTV.

По отношение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, Янев каза, че за първи път за последните 25 години министърът не е назначен от енергийната мафия.

"Тя много професионално започна да бърка в схемите на енергийната мафия. Тъй като е чуждо тяло, вътре в тази система, тя си позволява да реже връзки в тази мафия", настоя Янев.

Според него в енергийната мафия има тежки размествания, което може да доведе до крайности - определени фракции да се поръчват и да се избиват. Прокуратурата и съдът трябва по-стриктно да си вършат работата докрай, призова той.

По думите му енергийната мафия минава в нов етап на развитие – или по точно в нов етап на преразпределение, защото няма същите покровители в Русия, нито има същото лоби във властта.

Янев предвижда кървави саморазправи в енергетиката

"Те са готови да се поръчват един друг. Част от енергийната мафия е едно цяло с контрабандната мафия, която е също тежко засегната, а те работят по определени схеми. Би следвало съдът и прокуратурата да се замислят много сериозно.

Всички правителства малко или много бяха притискани и рекетирани от енергийната мафия. Бившото правителството на Борисов беше свалено от енергийната мафия. Сега тя отново иска да нанесе своя удар и да успее да просъществува до следващия период. Мафията иска да се самосъхрани и е готова до крайности", коментира още Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
като казаха ,че ще влязат западни фирми в енергииния сектор всички помислихме ,че работата ще потръгне като по европата , а то се оказа че сработиха с тукашните и мафията и монопола на МАХ
24
0
 
3
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Айде бе, вади папките, к'во ги криеш в килера вече поне 10 години! Нали всеки път, като излезеш пред некоя медия, се папки носиш в прокуратурата? К'во стана? Не виждам един разследван или осъден по твои сигнали! И к'во сега, да очакваме война по улиците ли? Вече виждам двама-трима с калашници, скрити зад ъглите на "енергийната мафия"...
23
1
 
5
 
! Отговори
God преди 8 години
Най-голямата енергийна мафия е в държавните енерго-предприятия - НЕК и АЕЦ-Козлодуй. Парите, които се крадат оттам, не могат да се сравняват с никакви ВЕИ-та и ЕРП-та. За такива инвестиционни дупки като АЕЦ-Белене и Цанков камък пък да не говорим - оттам се откраднаха милиарди. Милионният хонорар на хидроинженер No 1 е само троха от парите, които той и червените другари са откраднали.
22
0
 
6
 
! Отговори
МИ ДА преди 8 години
КАКВА ЯНКА ПАРТИЗАНКА. НЕМА Д**** ЗА ...ТАКАВА. ТОЯ СИ Е ЧИСТА ЯНКА КУРТИЗАНКА.
21
0
 
6
 
! Отговори
да му се не види преди 8 години
Я, мутренския ****мийник пак олигави ефира. Такова падение - не е за вярване, че е възможно....С какво ли го държи мутрата?
20
3
 
12
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Ако става изобщо дума за "Енергийна Мафия", то това са ВЕИ-тата (например тези на Прокопиев), американските централи и чуждите ЕРП, на които Борисов трансферира милиарди левове държавни пари по време на 3.5 годишното си еднолично "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009-февруари 2013 година, преди да бъде изритан като единственият с Жан Виденов от Народа.
19
3
 
5
 
! Отговори
socialen преди 8 години
Борисов превърна всички инвестиции в Енергетиката ( АЕЦ Белене, Цанков Камък, Южен Поток (кво става с Хъба!? Забравихте ли го!?) в милиарди загуби! После измислиха някаква "Енергийна Мафия" за Електората, която им била виновна. Янето нали е агроном. Да ходи да вдига селскостопанската продукция! Бай Тошо викаше едно време, че в тази държава всеки се звнимава с това, което не му е работата.
18
0
 
1
 
! Отговори
Bk преди 8 години
Mafiata v bG e na vsjakade no koi gi Pita kak mutrite i dezata im sabogataha te se opravdavat 4e plaschtat visoki danazi i se preklu4va proverkata ne e samo energ. Kafeneta Rest. 4asni bolnizi u4ilischta Hoteli sa milioni kato 27 g sin na parvanov 2.5 miliona EUR te sa pove4e na Agenta bkp Vejdi i mn de uj Demokrati deto dovedoha bG nai bedna v eu tap narod slaba darjava jalko no e fakt
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 8 години
този що не се скрие някъде
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се позовем на челния опит в чужбина - да поръчаме от КНДР дивизион зенитки с млади и решителни комсомолки севернокорейки. За седмица проблемът с енергийната мафия ще бъде приключен и забравен.
15
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Докато има балъци ще ни управляват и ще ни подиграват разни Теменужки,Тикви,Калинки,Яневци назначени шутове на властта.Да манипулират с дар слово необразованата маса в БГ.Използват ,че българина е наивен,страхлив и не умеещ да мисли самостоятелно и да чете а чака някой да му сдъвче информацията и да му я подаде.Омайват го астролози,врачки,квачки които работят за властта за промиване на човешкото съзнание и мисъл.
14
3
 
2
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Боко изобщо не е изпаднал а е в една пумия която се е мътила 25 год и която трудно ще се изхвърли зад борда,не му е лесно изобщо.А всички елементарни и *** форумджии които искат Бойко да не е на линия и им е виновен ,ще ги питам ако е друг какво толкова ще направи другия за държавата или искат да продължи бъркоча както до сега.Когато се посяга на мафията и по точно на енергетиката ще има и жертви то е ясно.Само че Овчаров пак ще се направи на професор и на чиста вода ненапита.Толкова вина има
13
1
 
4
 
! Отговори
Станимира преди 8 години
Това го знаем и че нищо не се правеше да се разбие тази мафия също,но лошото е че не се говори кои хора стоят зад тази мафия и кой иска да събори държавата за да защити алчността си и връзките си със руската мафия.
12
6
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
Боко толкова ли е изпаднал, че пусна Янка Партизанка да го хвали :)
11
6
 
9
 
! Отговори
мишо преди 8 години
Ееее,туй не е Яни бе...Няма ли димки,пиратки, уволнения..няма екшън..Яни трябва да е като огнен змей! А сега-скука! И Жоржи го няма вече, и Кулеков и Бойчев...
10
2
 
22
 
! Отговори
Напуснах България преди 8 години
Не е много сигурно че Теменужка Петкова не е избрана от енергийната мафия. Енергийните мафиоти не са от вчера и могат да си поставят " агент под прекритие" който уж работи за разплитане на мафиотската кошницаМинистерството на регионалното развитие показа и доказа чрез закона си който позволи на енегийния мафиот да рекетира гражданите без промишлена дейност с плащане на промишлен ток. вижте новото строителство - 60% от жилищата са със статут ателие. Регионалното министерство на Павлова е мафия
9
5
 
15
 
! Отговори
тъп народ преди 8 години
ЯРЕШКИ пак изпълзя, всичките му предсказания са обратни, Нали ще да уволнява БОКО, после му стана съветник. оОБРАТЕН ЧОВЕК ОБРАТНИ ПРЕДСКАЗАНИЯ
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
контрабандната мафия, която е също тежко засегнат.И кой я е засегнал, и защо не я е засегнал в първият си престой в митниците???А да сетих се, не е засегната, просто Янето пак лиже ***. Това едноклетъчно същество е обратна стъпка в еволюцията на човека.
7
8
 
10
 
! Отговори
до Я..Яннев преди 8 години
Според логиката на Яни Янев енергийната мафия е най-силната структура на Балканите,но по някаква случайност избрала да бъде представена от Теменужка Петкова,която нямала нищо общо с енергетиката и толкова силна била,че целия Балкански полуостров се съобразявал с нейните решения,защото можела да си го позволи.Яне я да спреш да говориш глупости и да си фантазираш?Всеки,който мисли логично ще ти се изсмей.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я па Янка вече харесвала жени?