Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!

Бойко Борисов определи мигрантската криза като огромен демографски проблем
Обновена: 30 авг 2015 15:09 | 30 авг 2015 14:34,
313
Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!
Снимка: Архив БТА

Ако не се прекрати източникът на бежанската вълна нищо добро не чака Европа. Това каза във Варна днес премиерът Бойко Борисов, който участва в работата на Осмия летен университет на младежката структура на ГЕРБ.

Най-спешното, което трябва да се направи, е да се прекрати източникът на тази вълна, допълни той. По думите му това са дестабилизираните държави в Африка и Арабския свят.

В отговор на въпрос възможно ли е това да стане с външна намеса Борисов отговори, че това трябва да се реши от "големите началници на света". Борисов обясни, че това не е във възможностите ни, а ние само понасяме последствията, които според него ще са все по-тежки.

Още по темата

Премиерът посочи, че тези бежанци ще останат в Европа и след това трябва да се мисли за работни места за тях, за обучението на децата, които идват. Според него това е огромен демографски проблем и затова въпросът трябва да се реши кардинално. Борисов каза още, че натискът върху страната ни е огромен.

Зам.-председателят на ЕП Антонио Таяни, който също участва във форума, коментира, че подкрепя България за членство в Шенген. Според него Ислямска държава е много по-голяма опасност от Ал Каида и по тази причина е много важно да има европейска стратегия, заедно с ООН.

Мнението на Таяни е, че България трябва да бъде подпомогната много по-силно финансово, защото страната ни е външна граница. Той посочи, че миграцията е глобален проблем. По тази причина проблемът не може да се реши от една страна, трябва да се ангажира ЕС, трябва да убедим и САЩ, и Русия да се ангажират, заяви Таяни.

Факт е, че откакто започнахме да работим по темата с горива с 12 процента се вдигна потреблението, коментира още той. По думите му са открити доста нарушения в измервателните уреди и цената е тръгнала надолу. Борисов бе категоричен, че това ще продължи и ще е системно.

Премиерът декларира, че той и министрите няма да се месят в кампанията за местните избори. Той заяви, че се надява на толерантна кампания и по-добрите да победят.

Крайният резултат е кметовете и общинските съветници на ГЕРБ и Реформаторския блок да бъдат такова количество, че да гарантират и стабилността на правителството и това е основната ни цел, обобщи Борисов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Да се прекрати източника- и как бе Баце?Има ли някой който да твърди че Израел не е демократична,цивилизована държава?Колко бежанци е приел Израел?Ако статистиката докаже ,че в Европа има повече жертви от мигрантска криминална престъпност,отколкото от тероризъм в Израел- има ли право Европа да предприеме същите мерки за самозащита?Просто размисли...
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има хора у нас които харесват този ***. Най-вероятно отговаря на манталитета и разбиранията им. А това е манталитета на Андрешко, дребен лъжец и подлец, търсещ келепира от всеки и всичко, без морал е достойнство, продаващ всичко до което се е домогнал за да е властващ без никакви качества зо това. Хитро се обградил от продажни *** и медии, играейки на добрият народняк милеещ за излъгания народ. Ето защо приказката, че всеки народ заслужава управниците си е много вярна.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tепърва ще се увеличават имигрантите от Индия, Пакистан, Сомалия и Нигерия, които ще се смесят с ромите и на картата ще се появи нова стара държава на мястото на България вероятно Източна Румелия както преди руско-турската война от 1878 г.
15
1
 
17
 
! Отговори
Бокич, преди 8 години
Виж кво правят хората:"Докато Европа се бори с най-голямата имиграционна вълна след Втората световна война, Холандия е на път да затегне на своята политика за имигрантите, като отказва храна и подслон за хора, които не успеят да получат статут на бежанци, предаде Ройтерс.След като им бъде отказан статут на бежанци, тези хора ще бъдат настанени в подслони за няколко седмици. Ако не се съгласят да се приберат доброволно в страната си, те ще бъдат или депортирани, или оставени на произвола на съдбата...."
14
2
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До Давайте по татовски.Не е точно така.Бай Тошо прибираше кюрдски комунисти, те се изпожениха и България им стана втора родина.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ще работят тези? В ЕС има висока безработица....А стига бе? Нали ЕС е пазарна икономика и демокрация - най-ефективната система, защо има висока безработица.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой подкрепа ИД в Сирия?
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой подкрепя Асад?
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде ще работят тези? В ЕС има висока безработица. Тези не идват да работят,, нито търсят свобода и демокрация защото такива екстри няма в ЕС. Тези идват да лапат и раждат, а после с по 1 калашник да бъдат използвани срещу евро опозицията на американската диктатура.
9
12
 
2
 
! Отговори
asd преди 8 години
всъщност много по-добра идея е да приемем бежанците и да ги оставим да работят и печелята (с добра селекция разбира се).Просто европа застарява и и трябва свежа кръв.
8
3
 
13
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Когато човек е прочел само една книга Винету,то е нормално да се държи просташки и говри глупости,, В отговор на въпрос възможно ли е това да стане с външна намеса Борисов отговори, че това трябва да се реши от "големите началници на света". Борисов обясни, че това не е във възможностите ни, а ние само понасяме последствията, които според него ще са все по-тежки,,Сиреч, ние само можем да гледаме и изпълнявамеИма решения на ЕС и ООНИма решения и Сирия и Ирак за да живеят хората в страната си
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро,г-н Борисов. Много добре знаете,че мнозинството от народа ви иска вие да пазите границите на БГ от тази ***, че по скоро иска да излезе от американо-арабския ЕС и да спасяваме БГ. Видяхме,че от първата вълна *** бг гражданство са получили трафиканти на хора,убийци и престъпници като арестуваните тези дни в Унгария. Направо се потресох като им видях снимките. Такива бг никога не съм виждал. Няма смисъл ди си пълним държавата с престъпници и . Имаме си .
6
2
 
16
 
! Отговори
кобилкина преди 8 години
Бочето,знае как се завързват обувки на голям начлник........на колееенеее и надуваш вувузелата!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че ни докора до такава мизерия каратиста-доцент, че бедстващите хорахне искат да живеят у нас. Благодарим ти Господарю за бедността и безпътицата, за това, че тлъсто ни грабиш и нагло лъжеш, че живееш с нашите тегоби и лишения, че в България не остана читав човек, че образовонието и културата ни удариха дъното. Тоя ми напомня комунизма, като искаш пълен хладилник включи го в радиоточката. Включваш БТВ и Нова е душата пълна с надежди които не стават никога.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е мигрантска криза,да не би щъркелите да не искат да се връщат на юг? Казва се ИМИГРАНТСКА криза или криза със нашевствениците или ислямизирането на Европа от фанатизирани мюсюлмани.Борисов е част от тази игра и дава интервюта за заблуда,те и от САЩ снощи казаха ,че Европа трябва да се справи с този проблм.Всички са в играта,всички работят за ислямизирана Европа но за пред хората говорят за борба с този проблем
3
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой накара хората да бягат от страните си, бе Тикво скапана? Не са ли твоите хамерикански господари с си имперска политика??? К'во се правиш на ***?
2
4
 
12
 
! Отговори
General Gadorian преди 8 години
Бат Бойко, пиша ти пълно 6 за това изказване. То не че се иска да си гений де.
1
4
 
25
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Аааа, кой му е разрешил на тоЯ да говори по тази тема преди Обама или Меркел... Я го шамаросайте да си знае мястото и утре Роската (да му махнете космите от ноздрите обаче) да излезе и да си изпее глупостите за голямото толерантно европейско семейство.