"Фалкон"-ът във Франция, или в пенсия

Московски: Производителят да даде гаранция, иначе го сменям!
Обновена: 31 авг 2015 09:50 | 31 авг 2015 08:56,
109
"Фалкон"-ът във Франция, или в пенсия
Снимка: архив, Булфото

Транспортният министър Ивайло Московски се зарече, че ще иска гаранция от производителя на правителствения "Фалкон" или той ще бъде пратен в пенсия.

"Настоявам самолетът да отиде директно в завода на производителя във Франция и там да се направи пълна проверка на машината. Притеснен съм, че доста често се случва този дефект. Ако производителят не даде някаква гаранция, ще напиша доклад този самолет да бъде сменен", заяви Московски пред Нова тв.

Още по темата

Припомняме ви, че транспортният министър беше на борда на самолета, заедно с премиера Бойко Борисов, който кацна аварийно снощи на Летище Варна, след като трябваше да ги откара в Пловдив за откриването на новата спортна зала "Колодрума".

След излитането обаче и трите колесника на правителствения "Фалкон" не са се затворили и се наложило машината да кръжи в морето над морската ни столица, за да изразходи горивото и да се приземи успешно на летището.

"Преди няколко месеца отново колесника на правителствения "Фалкон" не се прибра. Самолетът беше в Базел при оторизираната компания, която го ревизира. Бяха сменени редица части. Проблемът не е механичен, просто електрониката не функционира както трябва и затова колесникът не се е прибрал", обяви Московски.

Този дефект се случва за трети път в рамките на шест месеца - два пъти при официален полет и един път при едно от отлитанията на екипажа, без да има пътници на борда.

На 11 февруари правителственият самолет, отново с премиера Борисов на борда, кацна принудително на Летище София, след като кръжа повече от час над столицата.

Самолетът успя да се приземи при петия опит, след като по-рано излетя за Брюксел. Причината и тогава беше технически проблем, непозволяващ да се затвори левият колесник.

Днес екип инженери от Авиоотряд 28 се очаква да направят необходимите тестове на правителствения самолет и да преценят какво е нужно да се направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** той Баце си лети с Фалкона, а отдолу по земята пътува кортежа му от НСО, защото като кацне във Варна примерно, нали пак трябва да го охраняват, за да стигне до мястото, където ще реже лента. Двойни разходи, абсолютно разпищолване на Бащицата.
17
2
 
33
 
! Отговори
Самолети на старо преди 8 години
Все едно да си купиш кола на старо и след 2 години, като се счупи, да отидеш при предишния собственик и да искаш гаранция..."Производителят да даде гаранция, иначе го сменям!" И к'во сменяш бе, кавал, да не е твоя собственост, ама чужди пари много лесно и приятно се харчат.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запада нищо не става .. Примерно в САЩ завършват само 1700 физици на година.. В Русия само в Московските Вузове са повече.. В Германия Техническа Кибернетика се учи само в 2-3 Уни.. В Русия е една масовите специалности.. Техническата кибернетика според запада е опасна наука защото онзи премиер Алиенде който го Утрепа Пиночет искал да измисли комунизъм на базата поканил учен тех,кибернетика
15
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъвто Министъра такъв и самолета , Дасикано ромале калайджия
14
3
 
32
 
! Отговори
до Москов преди 8 години
КОЛКО СТРУВА ЕДИН ПОЛЕТ НА ТОЗИ "ФАЛКОН"другари у-ващи и защо тоя идиом пътува с него за откриване на спортни зали в бг,има си джип има си и нсо,чертвъртия път може и да не кацне...
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А МИГ-овете що ги пращате на поляците, а не на производителя за ремонт?! Или от живота на Баце и фъркащите с него по-ценно няма?
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хвърката чета на Боико , нито една полза от околосветските му пътувания
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купи си Руски - Супер - Jet -100 като направите на 50 места ще стане луксозно изпълнение..
10
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 8 години
предвид, че за тези пари сте можели да купите напълно годна даже нова машина от Русия. Обърщам Ви внимание, на следното: първо там за гражданска продукция от този тип няма ембарго, второ по-малко ще струва, трето надежна е - високо качество. Мисля, че вече имате за какво да говорите цяла седмица по новините, но и да поработите! Спорна седмица.
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А аз предлагам направо да бракуваме държавата.
8
0
 
23
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Г-н Министър, Вие е трябвало да го купите с гаранция, а не те първа с гаранция. Ясна е схемата, купена е за много пари, машина с почти изтекъл ресурс и те за това не са дали гаранция, те няма и да Ви дадат, защото тя вече е не пригодна за ползване, а издадат ли ви и падне, кой плаща материалните и морлани вреди, отново българския народа, но не и тези които са си разделели парите за закупуването на почти излезла от употреба машина с нулев летатетелен ресурс. Моля, Ви следващия път да имате
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този, статийописецът, ме развесели тази сутрин. прочетете още веднъж написаното (не мога да го нарека другояче), ще се посмеете ...
6
20
 
10
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Нека да не рискуваме с този амортизиран самолет, да се бракува директно и да се поръча нова машина. Не бива да се поемат рискове с живота на хората които ни ръководят и управляват, трябва да се намерят пари за да се смени машината с по-нова и добра.
5
1
 
27
 
! Отговори
Глас Народен преди 8 години
Самолета във пенсия и Бойко в икономическа класа сред останалите хора .. нали бил народен човек или поне по послушните телевизии такъв го изкарват
4
1
 
19
 
! Отговори
жичкаджия преди 8 години
Абе не разбрахте ли че проблема е в електрониката?За много малка сума се оправя, слагате директно жички към колилата и с едно обикновено ключе да се затварят и отварят, без електрониката да има участие. Кво толкова му мислите?
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо поръчайте един нов Airbus A380 за премиера слънце и да се приключва. И без това повече полети до САЩ му се очертават за напред. Така няма да може да го ползва за къси кирии :-D
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добрютро, днес бг :) Някой май не е изтрезнял от вчера ?
1
0
 
8
 
! Отговори
охооо преди 8 години
ФрЪнция?