Кой на кого краде? ГЕРБ и РБ гуша за гуша

Местните изборите май ще са мерене на портфейли
Обновена: 1 сеп 2015 13:38 | 1 сеп 2015 12:14, Камелия Цветанова
22
Кой на кого краде? ГЕРБ и РБ гуша за гуша
Снимка: Булфото, архив

Депутати от ГЕРБ и от Реформаторския блок взаимно се обвиниха, че опитват да привлекат на своя страна силни играчи за местните избори.

Още по темата

Според Емил Димитров - Ревизоро пък явно местният вот няма да е състезание на идеи, а "мерене на портфейли".

Десислава Атанасова от ГЕРБ обяви пред Нова телевизия, че кметът на Монтана Златко Живков, който е от РБ и години наред управлява града, тази година е пожелал да е обща кандидатура на ГЕРБ и РБ.

Повод за думите й стана обвинението на Радан Кънев, че шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е отправял предложения към реформатори да станат част от ГЕРБ.

"Когато говорим за политическа коректност, най-малко съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев трябва да дава оценки на свой колега от парламента или лидер на парламентарна група какъвто е Цветан Цветанов", отсече Атанасова.

В същото време тя се зарече, че Златко Живков няма да получи подкрепата на ГЕРБ, въпреки че я е поискал.

"Ние имаме наш кандидат. Има хора, които дори да ни ги подаряват Реформаторите, няма да ги вземем. Никого не искаме да крадем. Имаме достатъчно на брой хора, които са достойни кандидати, които имат визия за развитие на собствените си градове", допълни тя.

След като я изслуша, Иван Иванов от Реформаторския блок, направи асоциация с песента на Лили Иванова "Панаири". 

"Започва нов политически сезон, снощи случайно слушах тази песен и имам чувството, че Атанасова със своите изказвания, правейки една проекция към изборите, иска да каже какво очакват ГЕРБ да се случва по отношение на парламентарния живот и местните избори", коментира той.

Според него е нормално да текат всякакви разговори на местно ниво, а местните коалиции и избори нямат никаква логика, свързана с парламентарния вот. Иванов отговори на Атанасова също с обвинения.

"От област Велико Търново поне в две общини има разговор на настоящите кметове от ГЕРБ с нашите вероятни кандидати за кметове, които са били увещавани да влязат в листите на ГЕРБ за общински съветници", съобщи пък той.

Според Ревизоро пък каквито и разговори да са водени, те не трябва да се оповестяват. По думите му този път изборите ще са не конкурс на идеи, а мерене на портфейли.

"Безплатен обяд няма. Само птичките в гората пеят безплатно, но трябва да си платиш пътя дотам и обратно. В момента изборите струват пари и всички кметове които искат да отидат към ГЕРБ разчитат, че ще им се осигури достъп до еврофондовете и кметовете се опитват да се отъркат във властта, за да им е по-лесно след това", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деси от Дулово *** *** управлява България Ужасс
13
0
 
4
 
! Отговори
Митовски преди 8 години
Кражба в политиката е на тази г-жа,която открадна мястото на свои съпартиец от Монтана,работил усърдно за ПП-ГЕРБ,но продължава да гледа Народното събрание по телевизията. Нуневата г-жа,която не беше желана от русенските избиратели,зае монтанския мандат,а колегата й духа супата.
12
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не крадат един от друг... И двете партии крадат от НАРОДА....
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** алчни съсипахте държавата бе къде ще ги харчите бе позор сте всички на протест и да изметем товс крадливо герберско племе. ,нито пенсии нито заплати вдигат а къде сс 16 МИЛИАРДА
10
5
 
1
 
! Отговори
Винету преди 8 години
А бе този сайт на БСП, ДПС и Батака ли е? Всички коментари в стил ГЕРБ били аут, РБ били аут - глупости. ГЕРБ ще смачка всички, а дано РБ все пак вземат нещо.
9
1
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Харесвам изявите на Ревизоро!Но предишния път измерваше портфейлите погрешно .....за ДПС определи най- тънкия!!! Логично беше ,защото електората на ДПС е ан блок железен ,но потфейла им донесе и мандат в северозападналата част ????
8
1
 
5
 
! Отговори
Мажоритарни избори преди 8 години
Тоест местното представителство по общини няма нищо общо с партийно наредените кандидати по парламентарните листи иска да каже Иван Иванов. Докато не се въведат МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В 2 ТУРА, както се избират кметовете, все партийно наредени листи с анонимни, послушни некадърници ще виждаме в парламента
7
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Тази на снимката ми прилича на Кума Лиса!
6
2
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Хвани едните, па удари и другите. Такава алчна пасмина никога не е имало, пък що е това морал, що е да помислиш за НАРОДА си това са чуждици в техния изказ, ама и на това ще му дойде краят стига някои гласоподаватели да не чакат през 4 години да получат я кебапче , я 20левка, а да мислят с главите си.
5
1
 
5
 
! Отговори
Jkk преди 8 години
E taq na snimkata e ... nqma smisal i da komentiram
4
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
хвани едните удари другите да крадем неуморно другари до изборитеи след тях
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета чета заглавието - "гуша до гуша".
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРОБ краде винаги и по всяко време.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано се изтрепят тия *** и изедници! Това правителство няма да го бъде! Боже, отърви ни от тия крадци и некадърници!