СДС ще издигне 70 кандидати за кметове

Те ще бъдат подкрепени от РБ, увери Лукарски
4 сеп 2015 16:43, Анисия Иванова
7
СДС ще издигне 70 кандидати за кметове
Снимка: архив Булфото

СДС ще издигне около 70 кандидатури за кметове в рамките на Реформаторския блок /РБ/, обяви лидерът на Съюза на демократичните сили /СДС/ Божидар Лукарски след днешното заседание на Националния съвет на партията.

Кандидатите за пет от областните градове на РБ ще са от СДС - в Монтана - Златко Живков, в Кюстендил - Петър Паунов, в Ловеч - Георги Митев, във Враца - Златко Златев и във Велико Търново - Мирослав Трифонов.

Реформаторите ще подкрепят и кандидатите на СДС в Петрич - Вельо Илиев и в Карлово - Емил Кабаиванов. В отговор на репортерски въпрос Лукарски посочи, че след като две години не се разцепихме, явно това няма да се случи.

Той отбеляза, че са показали единство с общата регистрация на Реформаторския блок за местните избори, колкото и трудно да е било това. До това решение се е стигнало и с цената на известни компромиси, особено от страна на СДС, защото на много места единната регистрация ще доведе до по-слаб резултат при избраните общински съветници, каза Лукарски, цитиран от БТА.

Запитан за отхвърления вчера антикорупционен закон, заместник-председателят на СДС и депутат от РБ Румен Христов посочи, че ГЕРБ и РБ няма да отстъпят от този закон. Той го определи като тест за управляващото мнозинство. Христов предположи, че след допълнителни разговори с партньорите ще получат подкрепа за законопроекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Батюшката преди 8 години
,,Последен валс,, ,бате...Отивате в гъзъ на историята ...
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое СДС бе Лукарски, смешнико мазен.
4
0
 
1
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
ще перифразирам една модерна поговорка , "Няма достатъчно кебапчета ,за толкова кандидати"
3
0
 
6
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Кой...?Кой...ви бръсне за сливи бе?
2
0
 
5
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
тия кой ги смята.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бая кибапчита и левчитъ трябва приготвите аз нормален човек не познавам които да гласува за лъжеДесните и лъжеКомунягите