Плевнелиев: Заедно можем да решим кризите

Посланието на Съединението - успяваме, когато сме обединени
Обновена: 6 сеп 2015 22:04 | 6 сеп 2015 22:02, Анисия Иванова
89
Плевнелиев: Заедно можем да решим кризите

Решението на кризата с бежанците не е по силите на нито една държава, която и да е тя. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в словото си по случай 130 години от Съединението.

Президентът присъства в Пловдив на площад "Съединение", където се проведе тържествената заря-проверка. Пред едноименния паметник, хиляди пловдивчани и гости на града се събраха да почетат паметта на предците ни, осъществили Съединението на България преди 130 години. 

„За съжаление, днес броят на конфликтите в региона и по света е рекорден. Преминаваме през трудни времена”, отчете Плевнелиев.

„Само заедно можем да решим всяка криза”, поясни Плевнелиев като допълни, че бежанците са хора като нас. „Те са бащи и майки, инженери и учители. Те са човешки същества в нужда. Те бягат от ужаса на войната и от машината за терор на „Ислямска държава“, каза още държавният глава.

Президентът посочи, че Европа може да решава кризите, независимо дали те са гръцка, украинска, бежанска или друга, но само когато сме заедно. „Европа е силна, когато е обединена. Българският народ е силен, когато е единен. Ние сме българи, но и европейци. Градим своето достойно място в семейството на европейските народи, както ни завеща Левски.

Трябва да отстояваме единството на българската нация, трябва да продължим да вярваме в завета на основателите на Европейския съюз за единство, общ глас и съюз на народите в Европа, като научен урок от две световни войни и безброй конфликти и жертви, които поколения европейци преживяха и изстрадаха в миналото”, каза още Росен Плевнелиев.

"Вярвам, че най-силното послание, което актът на Съединението отправя и до наши дни, е, че българският народ успява тогава, когато е обединен. Когато има национален идеал, когато дръзва да кове сам съдбата си, когато има истински лидери, които вървят редом с него и следват волята му", каза още той.

Той призова "за градивен и аргументиран диалог, за толерантност и взаимно уважение" по време на предстоящите местни избори и референдума.

На площад "Съединение" в Пловдив присъстваха и президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, народни представители. Преди тържествената заря-проверка президентът Росен Плевнелиев и официалните лица посетиха Музея на Съединението, където е експонирана Националната изложба "Съхранената памет за Съединението от 1885 г. в българските музеи, архиви, библиотеки и частни колекции".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако на листчето му е написано 1+1=3 , ще го каже така !
56
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Кои ще обединяваш бе човече -твоите олигарси,че те вече са зад тебе ,те ти казват какво да правиш,ти вече отдавна си се обединил с тях.А народа,че ти базариш ли въобще какво мисли народа,ти вече си извисен -едър капитал,пари,*** на евроатлантически *** -това си ти.Е може да ми изтрият коментара,но истината не могат за изтрият.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подай си оставката *** и поне един от мойте проблеми е решен
54
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 8 години
До ???Поднасям своите извинения. Еи бога ми незнаех какво *** може да излезе от него.
53
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 8 години
А видяхте ли го как се опитваше да марширува преди тези безмислици дето ги наговори?Цивилен, с някаква смешна стойка наведен напред, не просто жалаа картинка, а карикатура.Винаги се питам, кои бяхте тези дето си го избрахте?
52
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 8 години
Вярвам, че най-силното послание, което актът на Съединението отправя и до наши дни, е, че българският народ успява тогава, когато е обединен. Когато има национален идеал, когато дръзва да кове сам съдбата си, когато има истински лидери, които вървят редом с него и следват волята му", каза още той.1 Определено сме разединени поне на 3 парчета.2 От 25 години нямаме никакви идеали3 Не само , че не ковем сами съдбата си ами съдбата ни кове яко отзад.4 Лидри смешници които гледат да оправят себес
51
0
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Да не сте си сложил "нещо " в кафето или директно сте на "твърдо"?
50
0
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 8 години
Рано сте се "надрусал". Днес е понеделник, явно за вас е всекидневие.
49
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EDIN BYLGARSKI PATRIOT NIKOGA NE MOJE DA BYDE RUSOFIL
48
9
 
1
 
! Отговори
ДО 74 преди 8 години
Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - Русия не само никога не е освобождавала, а напротив - системно е заробвала българи и окупирала български територии през дългата история на руските хибридни войни срещу българите през вековете. Ако беше жив Апостола с неговите "кунки ще ви отрежа чепките."..Така да знаете!
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toя няма ли да спре най после, няма ли да млъкне най сетне, кога Левски ни е завещавал да се превърнем в западна и американска колония и да се самоунищожим !?
46
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
И как тъй нищо против Русия не е казал!??
45
16
 
3
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 8 години
Винаги е имало предатели русофили на българските интереси и се стремят да няма държава България(а задунаская губерня) и БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ИЗБРАН ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕ НАЗНАЧЕН ОТ МОСКВА..През май 1886 група русофили начело с руския офицер Набаков правят опит за покушение над княза Александър Батенберг, който е очакван на посещение в Бургас. Плановете им са осуетени и успяват чрез намесата на руския дипломатически представител в града да се укрият и избягат ненаказани. През август друга група офицери-русофили, подтикнати от Русия, извършват преврат и детронират княз Александър I Батенберг.
44
0
 
15
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БЪЛГАРИ,ХАРЕСВА ЛИ ВИ МЪЖЕСТВЕНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ? ДВЕ ДУМИ НА КРЪСТ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ АКО НЯМА ЛИСТЧЕ В РЪКАТА.СПОРЕД МЕН Е ГОЛЯМ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ.
43
0
 
15
 
! Отговори
55 преди 8 години
Абе,колко му остава от мандата?
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо особено. Обикновените глупости. Да сме обединени обаче да изпълняваме само определени желания на определени хора. Тъпизми.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато има национален идеал, когато дръзва да кове сам съдбата си, когато има истински лидери, които вървят редом с него и следват волята му", каза още той.С две думи цената на тока, бензина, такса плаж, 3ти енергопакет и бежанци е ваша воля и няма кво да се сърдите... :))надявам се до края на годината да не протестирате повече, че искате да скачат цените, защото истинските лидери вървят редом в Вас и следват волята ви...:)) Смятай за какво "мезе" ви държи Роки...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои от тези на трибуната и от техните сътрудници и съпартийци скоро ще имат "следната" съдба: през гугъла: " Из олигархов в нищие, Миллионеры 20 лет спустя, Документальный фильм 2015 "
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанци, Ислямска Държава, ЕС, кризата в Гърция, украинския конфликт... Това ли е темата за реч по случай Съединението?
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И споменава изборите !Заедно , да ! Сега се сети , а пита ли народа като говори глупости !Нали врагът беше друг !Защо кризата сега са бежанците ?? Кой я създаде кризата ? Същият не иска бежанци !!