Коалицията БСП-ДПС пак се задейства, видя Москов

Местан бил като брокер в здравеопазването
Обновена: 9 сеп 2015 10:38 | 9 сеп 2015 10:27,
18
Коалицията БСП-ДПС пак се задейства, видя Москов
Снимка: БТА, архив

Рефлексът на коалицията между БСП и ДПС отново се задейства. Това констатира здравният министър Петър Москов, който откри дебатите по второто четене на закона за лечебните заведения в парламента.

Основните текстове от проекта бяха отхвърлени миналата седмица от здравната комисия. Тогава мнозинството не прие съществена реформа на Москов - искането за комплексно обслужване в болниците. Това наложи премиерът Бойко Борисов да даде подкрепа за здравния министър и да обещае, че днес реформата ще получи мнозинство.

Тази сутрин Москов защити новите текстове от трибуната на парламента. Той обясни, че новите текстове гарантират адекватен лечебен процес на мястото на бизнесплана в лечението.

"Проектът гарантира достъпност", каза още Москов. Затова призна, че му е трудно да разбере позицията на БСП, която е против реформата. Според министъра се е задействал рефлексът на старата коалиция между социалистите и ДПС. Той определи партията на Лютви Местан като брокер в здравеопазването. 

Проектът предвижда и създаване на Национална здравна карта. Още преди гласуването му на първо четене през юли, Москов се отказа от друга съществена реформа в сектора - приватизацията на държавни болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо бъркаш политиката в вашите идейи господин Москов.Едната от вашите идейи да бъркаш в джоба на човека на народа.В политиката се дава това което,се полага на народа .Какво е наказанието в закона ,като пипаш правото на право.
5
1
 
0
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Коалицията на ДПС в момента е с ГЕРБ и РБ...
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност ДПС са част от сега управляващата коалиция още от самото начало на управлението й.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ранчо преди 8 години
За реформите съм, но не и за приватизация на университетските болници. По света такова чудо няма. В тези болници се лекуват от цялата страна, специализират студентите.
2
5
 
6
 
! Отговори
браво преди 8 години
Успех на Москов!! Какво и кой е против тази промяна, която за пръв път е в интерес на пацианта, а не само на болницата. Всъщност така никой съвестен и кадърен няма да загуби. Дано мине въпреки клиентелистките интереси!!
1
4
 
5
 
! Отговори
ЖАЛЪК КЛОУН преди 8 години
глей си бакиите в твоето ведомство