ДПС ще посреща либералите от Югоизточна Европа

Годишната лидерска среща ще е на 18 и 19 септември
16 сеп 2015 11:22, Анисия Иванова
0
ДПС ще посреща либералите от Югоизточна Европа
Снимка: ДПС

Движението за права и свободи ще бъде домакин на годишната лидерска среща на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), съобщиха от партията. Срещата ще се състои на 18 и 19 септември в столичния хотел "Хилтън".

Гости ще бъдат повече от 40 либерални лидери (министри, депутати и председатели на либерални партии) от Югоизточна Европа. Между тях са Калин Попеску Таричану - председател на Сената на Румъния, Даниел Константин - заместник министър-председател на Румъния, Весна Пусич - първи заместник-председател и външен министър на Хърватия, Корина Фусу - министър на образованието на Молдова.

Форумът ще бъде уважен и от международни лидери на партии и членове на ЕП като сър Греъм Уотсън, президент на партия АЛДЕ, и д-р Джули Миновес - президент на Либералния интернационал.

Темата на тазгодишната среща е "Либерализмът - качествено нов фактор за европейската интеграция". В четири панела участниците ще дискутират либерализма като политическа и ценностна платформа за нов модел на разширяването на ЕС. Сред темите са още: ЕС между идеите за демокрация, мултикултурализъм и стабилност, и реалностите на Югоизточна Европа, ролята на неправителствения сектор и гражданските общества за утвърждаване на либерализма в Югоизточна Европа и различните етнически модели в Югоизточна Европа, посочват от пресцентъра на ДПС.

По време на срещата участниците ще приемат политическа резолюция за започване на дебат за прекратяване на мораториума за разширение на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари