Борисов обеща: Ще има заплати за военни и полицаи!

Премиерът възложил на Горанов 2% дефицит в хазната
90
Борисов обеща: Ще има заплати за военни и полицаи!
Снимка: БТА, архив

Парите за заплатите на военните и полицаите ще бъдат осигурени, обеща министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти.

"Събираме много повече пари от контрабандистите и от приходните агенции, за да можем да решим този въпрос. Възложил съм дефицитът да е на 2%. Ако не излезе сметката, разбира се, че няма да ги оставим без заплати, ще работим тогава върху бюджета", коментира Борисов.

По думите му министърът на финансите работи върху разчети, които ще бъдат представени на премиера, а след това и на коалиционните партньори.

"Ще видим какво е финансовото положение на държавата, защото сме поели и други ангажименти и няма да се приеме добре, ако не ги свършим - и заплатите на учителите, и коледните и великденските добавки на пенсионерите", каза още той.

В отговор на въпрос нужно ли е да се свиква КСНС, за да има позиция на Народното събрание по въпроса с бежанците, Борисов посочи, че това трябва да прецени президентът.

Министър-председателят и министрите Петър Москов и Лиляна Павлова откриха високотехнологичен линеен ускорител в столичната болница "Св. Иван Рилски". Апаратурата лекува тумори с големина от 1 мм до 30 см, обясни директорът на болницата д-р Мариета Райкова.

С новия линеен ускорител ще могат да се лекуват всички онкологични заболявания, допълни тя. Подобен апарат няма в други градове на страната, предаде БТА.

Очаква се пациентите да могат да се лекуват по клинична пътека от началото на ноември, като министърът на здравеопазването Петър Москов пое ангажимент, че ще бъдат осигурени средства за финансирането й и няма да се налага пациентите да заплащат лечението си.

С новия апарат на ден ще могат да се лекуват около 15 болни.

Премиерът Борисов също изрази надежда, че Министерството на здравеопазването и Здравната каса ще се споразумеят за осигуряването на заплащането на лечението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
Доктор Ох сърби преди 8 години
До AeonИ аз много работи обещавам.
55
2
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
В цял свят депутатите и министрите (управляващите) са юристи, икономисти, програмисти - а в България са физкултурници, пожарникари, магистрални феи и т.н.! Много жалко за нас - българите!
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАЯвно бизнеса е добър.Не спря да пишеш глупости
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E PAK KAK NEMA DA IMA PO VISOKI ZAPLATI NA ONEZI SAS DVA PRASTA 4ELO I PI6TOF4E NA 4ELO . AMI TO6O PRAVE6KI NALI NA TOVA GO U4I KAK VLAST SE VZEMA I KAK VLAST SE PAZI DOKATO MU MASAJIRA6E U6I4KITE . DERZAI BOKO TIKVONOV , CELIA NAROD TE OBI4A LEKO PREPEKAN NA 6I6
52
1
 
3
 
! Отговори
яйяй преди 8 години
До Мима Рижатане чакат, дърпат конците на сикаджийското говедно докато си пишем с теб. не може да си толкова глупав, поне да ти плащат добре..
51
2
 
0
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕРКА преди 8 години
Господин Борисов питам до кога ще толерирате тези които са с малки пенсии?!За тях винаги има , а за останалите не. С какво аз една редова пенсионерка съм по - нищо от тези които вземат с 2-3 в по - малко от мен . По логиката на министрите Ви помощ ще получат и тези , които получават и в България и в Гърция и в Италия пенсии.Аз с 46 години трудов стаж съм "калпав" матриал и не заслужавам и стотинка от Вас въпреки, че продължават да ми удържат
50
9
 
2
 
! Отговори
Мима Рижата преди 8 години
Като на ви харесва Бойко - Доган и Местан чакат!
49
2
 
7
 
! Отговори
Обещавам преди 8 години
Да обещавам и ще обещавам, докато пак ме изберете, а после обещавам..... Да режа лентички на всеки.... Метър
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, пък се храни от лъжи и простотии, в кучешка паничка.
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе знаеме, как лекуват там. Щом си по направление, т.е. не плащаш кеш безумните им такси - на видно място на ценоразпис - съвсем като в плод-зеленчук, минават те метър, и едно изследване, което си правил другаде и затова знаеш, как и колко време отнема, го правят за броени минути и прескачат важни части и изисквания. И защо точно тази болница получава апаратурата, а не например Онкологията? След като преди две-три години там май имаше някаква мъгла.
46
3
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
Куршум в главата на този от снимката! /няма дя е гореща точка ще има обгорела!/
45
2
 
16
 
! Отговори
без думи преди 8 години
Ние обещаваме да обещаваме, че ще обещаваме да обещаваме. Ухили се пожарникарят.
44
2
 
15
 
! Отговори
ускорител преди 8 години
Как се нарича автомобилът на пожарникаря? Ускорител на елементарни частици!
43
2
 
20
 
! Отговори
е преди 8 години
Ленторезът стана по досаден и от очилатият хамстер.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да и полицаят който съвестно, вежливо, културно и професионално работи взема същата заплата като този дето кръшка, прави се на господ, груб, с ниска култура за професионализъм да не говорим, други земеделски производители / самите те са ама са писали жена, баща за субсидийките/ взимат една и съща заплата. Намалете полицията и дойте добри заплати на първите - тези които наистина заслужават. И малко ли са на МВР 1 милиард и още колко стотици милиона?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко ларша.
40
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
tova go nqma nikade po Evropa kam koqto se stremite osigurenite ako nedai boge im se naloji nqkoq slojna operaciq da molqt za pomo6ti po televizii za xilqdi evro da xodqt v 4ujbina da q pravqt sled kato vseki den Borisov otkriva bolnici s nai-moderna aparatura koqto ne e dostapna za prostosmartnite
39
0
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Едно не мога да разбера. Този на снимката обещал да има заплати... Все едно живеем в САЩ преди 1863 г.- отмяна на робството. Робовладелецът обещал на робите, че ще има храна, примерно за утре, за вдруги ден и т.н. Какво непрекъснато плаче, ако има пари, ще стане това или онова. Нали той и целия му антураж затова са там, да разпределят законно приходите. Има и извънредни приходи, къде отиват, в чии джобове потъват. Защо това население непрекъснато обеднява, а управляващите стават все по-тлъсти...
38
0
 
16
 
! Отговори
Илко преди 8 години
Това някаква милостиня ли е от Бащицата, да се плати на хората?
37
0
 
17
 
! Отговори
Така е ! преди 8 години
Сега са важни полицаи и военни. От една страна покрай този хубав голям център за терористи, ще трябва повече полиция, а от друга като почнат да бягат от "горещата точка" и полиция и армия ще трябват на Бойко Б. да се спасява от народната любов. А тя ще е уникално силна. Тошо Живков, Виденов, Съсела, Костов и т.н. не я усетиха, но този на снимката има всички шансове да я изпита на гърба си.