Реформаторите ще търсят обща кандидатура за президент

Трябва да решим – водим ли дясна политика или не, отсече Кънев
30 сеп 2015 10:24,
9
Реформаторите ще търсят обща кандидатура за президент
Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок трябва излъчи свой кандидат за президентските избори следващата година, убеден е съпредседателят на дясната коалиция Радан Кънев.

По думите му, Реформаторите трябва да гарантират промяната на дясното в България именно чрез президентските избори.

"Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 година за излъчване на десен кандидат за президент", заяви той пред Нова телевизия.

Лидерът на ДСБ беше категоричен, че правителството трябва да бъде съхранено, но за да се направи избора към дясно управление, трябва да се мине през местните избори и през президентските избори през следващата година.

"Може би тогава ще се случи големият сблъсък – реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е "под масата", допълни още Кънев.

"Много е труден парламентът, много са трудни мнозинствата, но трябва да решим дали водим или не водим дясна политика, водим ли реформаторска политика или не водим", отсече той.

Радан Кънев коментира и промените в Конституцията. "След една година управление в този политически сезон трябва да покажем смелост и избор. Изборът е ще прокараме ли промените в Конституцията, които са плод на много тежък компромис или ще ги подменим", заяви той Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали за София предлагаха 7%,а сега само с 4,3%. И това ми било намаление и трябва ли ръце да целуваме? В Пловдив с увеличението плащат с над 30% по-малко от София
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, голям тарикат излезе Радан "Лудото Яне" Кънев. За една службица даде партията си на концесия на мафията да служи като параван! Браво Радане! Истински балкански тарикат, пардон политик си! Хайде отивай при Вожда си да го ... обгрижваш!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече 26г плащаме на ментално модифицирани двуноги да унищожават държавата и народа! Например "Крадеца на яйца" израстна до виден международно признат наркотрафикант,перач на пари,професионален рекетьор и премиер!Организираната от специалистите от АОНСУ банда номенклатурни некадърници,престъпници и обикновени *** се гаврят с България така,както никой не се е гаврил!Докога?
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дясна политика в нашият парламент НЯМА от времето на И.Костов!15 години в народното събрание вилнеят комунистите и техните МУТАНТИ -ГЕРБ,ДПС,АТАКА и т.н.Това, че хитреца от банкя се прави на евроориентиран, може да заблуди САМО наивници и ***!!!!
3
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Водите слугинска политика ,а не дясна.И то най слугинската от когато и да е било преди.Не го ли разбираш,или се правиш на ***.И кого се мъчиш да заблудиш с измишльотините си.
2
3
 
10
 
! Отговори
не преди 8 години
Рефирматорите не са реформатори а мноогодолни ***. Направо са гнъсни.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I TAZI PLUNKA E RESHIL CE E BOGOPOMAZAN DA RESHAVA SADBATA NA BALGARIA--VSE TAKIVA SE ZANIMAVAT S POLITIKA.