Сам срещу пожарогасителя - депутатите нехаят

В НС смятат, че сигурността около парламента е на високо ниво
9
Сам срещу пожарогасителя - депутатите нехаят
Снимка: Dnes.bg

Изоставеният пожарогасител пред Паметника на Цар Освободител въобще не притесни депутатите, които заседаваха съвсем спокойно и продължаваха да обсъждат новия Закон за предучилищното и училищното образование.

Според Данаил Кирилов от ГЕРБ институциите гарантират сигурността в района около парламента.

Той призна, че много повече се е притеснявал като депутат в предишното Народно събрание, защото тогава парламентът работеше на фона на ежедневни протести, при засилена полицейска охрана и обграден с метални огради.

"Тогава влизахме като в концлагер на работа", коментира той.

Бившият финансов министър Петър Чобанов, сега депутат от ДПС, който се оказа в капан в парламента в "нощта на белия автобус" в разгара на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски, смята, че сега сигурността е на необходимото ниво.

"Неприятно е, когато се поражда някакво напрежение, но се взимат мерки така, че ситуацията да бъде разрешена бързо", допълни той.

Просветният министър Тодор Танев, който също беше в парламента заради гласуването на закона за образованието, пък изобщо не беше разбрал, че полицията е отцепила района.

"Повече ме интересува това кой сложи бомба в сградата на „Княз Александър Дондуков“ 2А миналата седмица, в момента в който исках да се събере на първо заседание фонда за научни изследвания, за да избере новото ръководство“, коментира той.

Танев добави, че излязлата тогава информация е за сигнал за взривно устройство в сградата на президентството. Истината е, че анонимният, който се е обадил, е обявил, че точно в 15 ч. ще се взриви бомба пред служебния вход на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, кой обезврежда бомба с ръкавици бе паляции???? Пробвайте с ръкавици да си вържете обувките и тогава говорете. Няма толкова *** народ, не е истина
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А колко души трябва да рискуват?Абе другарки,наемете някой който е ходил войник да Ви ограмоти поне малко.Това не игра на кукли!
5
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
"Неприятно е, когато се поражда някакво напрежение - Правилното е , когато пораждаме реално напрежение . Дебелака трябва пак да престои без манджа няколко дни да придобие връзка с реалността !
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пожарогасител някой зевзек го е турил там да гледа сеир
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забравил си ръкавиците, случва се
2
0
 
3
 
! Отговори
До1 преди 8 години
Хахаха..Верно!
1
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Забележете, как добре е екипиран човека срещу евентуален взрив, но е с голи ръце... Like a Pro.