Борисов към Лавров: Като говоря, слушайте!

"Американци или руснаци - има ли нещо нередно, го показвам"
Обновена: 14 окт 2015 20:29 | 14 окт 2015 16:13,
521
Борисов към Лавров: Като говоря, слушайте!
Снимка: Reuters

Дали са американци, или руснаци - когато има нещо нередно, аз го показвам. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с турския премиер Ахмет Давутоглу в Истанбул.

Още по темата

Коментарът му беше по повод изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че Борисов трябва да се засрами пред избирателите за думите, че руските енергийни проекти в България са били прекратени в полза на САЩ.

"Трябва да му благодаря, че той коментира това, което казвам. Не го прави често, аз много ценя неговото мнение, защото той действително е един много добър дипломат. Той навремето каза, че с Албания ще си поделяме Македония, но се оказа неправ. Така че невинаги е прав", изтъкна премиерът ни.

Бих се обърнал към тях не ги ли е срам от техните братя, най-добри приятели, славяни, православни българи, да плащаме най-скъпия газ в Европа

"Аз дадох пример с моето изказване пред Американската камара за 20-годишнината й, че американският бизнес трябва да бъде за пример и да не се допускат корупционни схеми, които са допускани в проекти, които аз многократно съм казвал. И самият проект "Белене" беше заченат по такъв корупционен начин. Никой не го е оспорил до ден-днешен – похарчиха се милиарди пари още от 2006 година и не се построи", продължи Борисов.

"Аз също бих се обърнал към тях не ги ли е срам от техните братя, най-добри приятели, славяни, православни българи, да плащаме най-скъпия газ в Европа десетилетия наред. Така че с цялото ми уважение към тях, да слушат по-внимателно какво съм казал", настоя министър-председателят ни.

По думите му в България неговото изказване се тълкува като нахокване на американците, а в Русия – по друг начин.

"Всеки за вътрешнополитическа консумация може да го използва както иска. Аз съм бил честен към избирателите. Те са ме избирали за това, че дали са американци, или руснаци, когато има нещо нередно, аз го показвам", подчерта Борисов.


   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
2
 
1
 
! Отговори
Lili преди 8 години
Bravo boiko pi4 si ne si buda no bivol si e bivol. Obarne vnimanie na siderov i toi e pi4 haresva ministerkata ti ba4varova no tja teb haresva boiko a i te sluscha samo taka ti si vojda na bG ti si Demokrazia ako i pensiite vdignesch vs 6e e ok tia koito vsimat na 500 lv sa ok no pod 5oo lv trabva da vdignete pensii saplati sa da vi obi4at horata s na Nivo bogataschite milionerite vdignete danazite 10 proz. Sa bogataschite e nischto sa milion. Miliarderi bB griji se sa bednite v bg
274
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров има кал в ушите
273
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** човек с голямо самочувствие,без грам покритие ,що е то ? :)Болен Сидеров
272
5
 
6
 
! Отговори
гатанка преди 8 години
*** човек с голямо самочувствие,без грам покритие ,що е то ? :)
271
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
буда теб те избра американския консул а не народа!!!
270
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
буда ти си агент на фбр !!!
269
3
 
5
 
! Отговори
gofo преди 8 години
Прав си Георги.От една страна е Лавров,а от другата едно марионетно туземно царче.
268
2
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 417Ако си този , за който се представяш мястото ти е в панделата , а не да работиш с пари от "Америка за България". Защо ти не дадоха Нобелова награда за икономика щом можеш едновревенно да работиш в 31 фирми егати арменския гении. Лавров може и да е арменец, но по-добре такъв отколкото евреин като Соломон Паси.Лавров доказа , че разбира дипломацията и работи за просперитета на Русия.
267
6
 
18
 
! Отговори
Георги преди 8 години
В никакъв случай дипломат от световна величина като Сергей Лавров не е длъжен да слуша човек, който през два часа си мени мнението. Иска Белене ,но от САЩ му се скарат и той се отказва.Казва , че иска седми блок на АЕЦ Козлодуй,но да го правят американците за да си делкаме парите, нищо че неумеят да правят блокове на АЕЦ.След като на българите им харасват брюкселски кукли на конци да ни управляват държавата винаги ще бъде в блатото.В *** срам ,та и в наш Боко! Важно е да го пот. по рамото.
266
4
 
31
 
! Отговори
До Борисов преди 8 години
Да слушат те и то много добре те слушат.Това което каза наистина е повод да се засрамиш.Не може да слугуваш на една държава ,а ти го казваш без свян и без срам като че ли е нещо естествено,без да искаш нещо насреща.Нито от Америка ,нито от Русия ще видим нещо добро.Истината се казва НЕУТРАЛИТЕТ.
265
4
 
18
 
! Отговори
аз преди 8 години
Пак не са го разбрали какво е казал.Май го разбират само определен контингент хора.:Аз съм *** и вие сте прости затова се разбираме:
264
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - "...за да се изкупят вечните ни дългове към Русия?"ние, българите нямаме вечни дългове към Русия. Русия има вечен дълг към България и руснаците го знаят и съзнават, но понеже се имат за велики, предпочитат да унижават. От България са получили цивилизацията си, език, писменост, религия. За това единствените, които разбират руския език са българите. Никой от славяните в Европа не го разбира.
263
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко ...само така, така трябва да е всеки българин,със самочувствие и с интерес към родината си........късмет и повече такива като тебе.....
262
14
 
11
 
! Отговори
gas преди 8 години
Прав е Тиквонов, няма икономическа логика една държава в Европа да плаща по-висока цена за газа от друга. Руснаците си правят ценообразуването според това кой им е симпатичен и кой не
261
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожарникар се репчи на дипломат! Ама, че смешно! Чак да го слушат иска:))))))))))))))
260
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах... Хиляди касиерки и други държавни служителки са се подмокрили от това бабаитско изказване на своя ШЕФ!!!
259
16
 
7
 
! Отговори
защо? преди 8 години
кой трябва да се срамува -другаря Саркис Калантарян етнически -арменец станал руснак и се преименувал на Сергей Лавров.Коментара го оставам за вас!
258
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименда се гордеем че доведохме хората до доброволно самозапалване, о надир исторически!
257
1
 
12
 
! Отговори
232345353253453 преди 8 години
"които са допускани в проекти, които аз многократно съм казвал."нали банкявски депедавец само си казвал ? Колко време си премиер, начело на дръжавата, знаел ама само казвал? *** какво като само си казвал? казвал като махнеш З и става кавал? Та сега се чудиш на кого кавал а? ФАщ или Россия?
256
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименмного предатели са искали да ги слушат накрая ама не става. независимо от това опитите продъл-ават особено активно в бг