МВР шефката: Не приемам поведението на Сидеров!

Днес ще се среща със студенти от НАТФИЗ, обещала им снощи
Обновена: 26 окт 2015 08:00 | 26 окт 2015 07:32,
51
МВР шефката: Не приемам поведението на Сидеров!
Бъчварова снощи усмиряваше студентите. Снимка: Булфото

Отидох пред НАТФИЗ, защото не приемам, че народни представители могат да се държат по този начин в автономно Висше учебно заведение и да пречат на млади хора да вършат спокойно работата си.

Това написа вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в профила си в социалната мрежа Facebook.

"Отидох, за да защитя и полицаите, които бяха поставени в абсурдна ситуация, която на камерите изглеждаше още по-напрегната. Не е работа нито на един министър, нито на един депутат да бъде по това време в тази част на денонощието в изборна и много важна вечер.

Имунитетът на народен представител, който и към настоящия момент, има Волен Сидеров ограничава действията на служителите на МВР спрямо него. Ще предприемем всички законни действия. Ще отида на разговор със студентите от НАТФИЗ, както им обещах тази вечер на улица "Гурко", пише още министър Бъчварова.

ОТ МВР пък официално съобщиха, че в 21.56 и в 22.10 часа са подадени сигнали на тел. 112 – от охраната на НАТФИЗ и от ректора проф. Любомир Халачев.

Поискано е съдействие от полицията поради нахлуването в сградата на група, нарушила автономността на висшето учебно заведение.

Веднага са изпратени патрули от СДВР. При пристигането им на място е установено, че е възникнал скандал между студенти от академията и група депутати от "Атака".

Към 23.00 часа напрежението рязко нараства. Полицията предприема действия в рамките на правомощията си за предотвратяване на допълнителна ескалация на напрежението и възникване на физическа саморазправа между двете група. Ситуацията е овладяна и групата, нахлула в сградата на НАТФИЗ, е изведена от силите на реда.

Има задържано лице за изясняване на съпричастността му по чл. 325 от НК. Продължават действията за изясняване на всички обстоятелства по случая, допълват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми май само на тази не и е ясно, че МВР е потънало в корупция!!! Нито един крадец в България окрал страната не е задържан и осъден!
25
1
 
0
 
! Отговори
сина преди 8 години
Бъчварова, сега е момента хората да те запомнят с нещо - постарай се да вкараш Болен зад решетките, макар и за 10 дни. Ако и това не направиш, то друго народа от теб и не вижда, съвсем шеста глуха ще ти мина мандата и хич няма да си спомняме за теб, дори името ти нищо няма да ни говори на нас хората !
24
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 8 години
Тая *** пък коя беше?Че се и изказва, без да пита патрона тиква.
23
1
 
1
 
! Отговори
Кукуряк преди 8 години
Другарко Бъчварова, ако не знаеш да ти кажа:ние и в т.ч. журналистите ти плащаме заплатата. Така че, ще отговаряш на всички въпроси и без това за по-конкретна работа не ставаш. А брифингът е част от работата ти..Както ти и полицията сте на работа, така и журналистите са на работа.А те за разлика от вас си я вършат по-качествено.Не е работа на полицията да защитава един дрогиран откачалник.Извадихте го от НТФИС, добре.Оставяте го да се радва на народната любов.А ти се извини на журналистите.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР шефката: Не приемам поведението на Сидеров!...............Много страхливо поведение, другарко Бъчварова. Народа не очаква от теб да приемаш или не приемаш, народа очаква да арестуватe болния хулиган!
21
0
 
0
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 8 години
Един Сидеров и чукалчето му са достатъчни на този макет на държава
20
0
 
5
 
! Отговори
Кривондел преди 8 години
Проблемът е решен.Оттук нататък Сидеров ще кисне пред първо районно, за да пищи "ама кой ме удари" - и така, докато вниманието му не бъде грабнато от следващата жертва.А за цирка от вчера да попитам. Ако депутат влезе в дома на депутат и откаже да пусне депутата вътре - с оглед на това, че и двамата имат имунитет, системата трайно блокира, така ли? :)))))
19
0
 
4
 
! Отговори
anoniemn преди 8 години
А аз не приемам, че в София на младeжите масово се продават наркотици, което не може да се случва без покровителството на полицията, на полицейски шефове и на такива от прокуратурата
18
0
 
5
 
! Отговори
художника преди 8 години
До Анонимен 35Евала Пич, направо ме изкефи коментарът ти. Точно в целта!М-у другото и в спортната академия се "друсат" с анаболи и др. ПРОВЕРКА от Сидеров е мнооого належаща!!!
17
6
 
4
 
! Отговори
asdf преди 8 години
Аз не приемам и твойто поведение. Да се съберете заради този клоун цялото висше ръководство на МВР и да не кажеш две думи с обяснението, че това не е брифинг. След като целия български народ гледа тоя цирк, а част от него е на място, твое задължение е да обясниш какво става, арестуван ли е, снет ли му е имунитета и т.н. А не да се криеш зад полицейския кордон докато даваш интервюта. Направо се изложихте тотално за пореден път. Министър на МВР!!!
16
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да е луд , но е единствения ,който се осмелява да каже ,че "ЦАРЯТ Е ГОЛ"
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте правели от мухата слон. Сидеров марширува за пореден път в независима институция за да си показва магариите. В нормалните държави това е хулиганство! А ако се повтори се нарича рецидивизъм вече. Не само, че трябва да се намеси полицията дори с палки според мен, ами и трябва да го съдят този невменяем вече. Та този човек е депутат! На държавна хранилка. А познайте, що за хора гласуват за един такъв ненормалник. Аз съм за свалянето на имунитета му и за съденето му. България не е цирк!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко кодини чаках тако видя така тос ***
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли нормални?
12
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Абсолютно нагласен театър. Отклонява се вниманието на обществото.
11
6
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Какво има да се дискутира? Мненията са две - 1. оправдаващи Волен Сидеров, 2. критикуващи същия. Останалите са фон. Т.е. Сидеров си изпълни рекламната кампания с цел компенсиране на загубващото влияние в обществото. Моето лично мнение е, че Сидеров е жалка работа.
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова бе пияна и неадекватка , може би и дрогирана
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова, Сидеров няма право сам да извършва разследване и да арестува студенти-биячи ,но МВР няма ли да хване друсаните студентчета-биячи от НАТВИЗ? Полицията като лична гвардия на властта ли действа? Утре някой от тези ще убие Сидеров и МВР ще заведе дело срещу неизвестен извършител.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Eh Volene, toq pat napravo se ***!
7
4
 
17
 
! Отговори
teo преди 8 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ВОЛЕН СИДЕРОВ ДА МУ СПРЕМ "ВОЛНОТО" ПРЕСТЪПНО И НЕНАКАЗУЕМО РАЗИГРАВА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ И ТОВА ЧЕ ТОЙ Е НЕДОСИГАЕМ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ! ТОВА, АКО БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО В ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА ГЛЕДА ПАРЛАМЕНТА ПРЕЗ РЕШЕТКИТЕ ! ЦАЦАРОВ ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИШ ТЪЙ БЕЗНАКАЗАНО, СИДЕРОВ ДА ВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ???