Малка община – супер лъскава кола!

Кметовете с най-скъпи коли спечелиха по още един мандат
28 окт 2015 09:52,
39
Малка община – супер лъскава кола!
Снимка: Кадър Нова телевизия

Повечето от кметовете на по-малки общини, които карат коли за стотици хиляди левове, бяха преизбрани за нов мандат след изборите в неделя.

Един от тях е градоначалникът на Балчик Николай Ангелов. Той държи здраво кожения волан на поръчков автомобил, клас "Дипломат" за 150 000 лева. Няколко месеца преди вота Ангелов даде заявка да си купи и совалка, ако се задържи на власт.

Към днешна дата градоначалникът се радва на одобрението на 58 на сто от гласувалите на местния вот. Кандидатурата му беше подкрепена от БСП, ДПС, ВМРО и "Реформаторския блок".

Кметът на Созопол Панайот Рейзи не остава по-назад с тежка германска машина за около 110 000 лева. Той вече се радва на трети мандат. Спечели го с гласовете на 64% от съгражданите си и с подкрепата на ГЕРБ.

"Мисля, че репортажът за скъпите автомобили не даде отражение върху резултатите от изборите. А и мисля, че е нормално кмет на община като Созопол да се вози в хубава кола", коментира Рейзи пред Нова тв.

Най-много гласове и участие на балотаж си осигури кметът на Община Неделино Стоян Беширов, който се вози в марков джип за 130 000 лева.

Преди година Беширов беше отстранен от длъжност и получи обвинения в злоупотреба с общински пари в особено големи размери чрез извършване на фиктивни ремонти.

Един от кметовете с лимузини, който не беше преизбран, е Турхан Каракаш от Никола Козлево. Нещо повече – той дори е подал молба за напускане на кметството преди борени дни.

Караш е единственият, който призна, че обмисля смяната на лимузината си за 50 000 лева, с по-евтинка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези кметове се возят в лъскави и скъпи коли защото са отличници по ЗОП/закон за обществените поръчки/. Избрани са пак защото с откраднатите пари са се възпроизвели. Всичко е за сметка на качеството и данъкоплатеца, включително и за бензина на лъскавите коли. Докато има такъв матрял и докато има пълна липса на държава, ще е така. Честито!
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметовете са огледалното отражение на хората в държавата ,на манталитет ,начин на мислене ,възпитание , самоконтрол !!!Думи ,като "извинявай -сгреших " или "Вината е моя ,простете !" са отдавна забравени !!!Най-лошото е ,че всичко това се предава в поколенията в още по вулгарна форма !!!Не-мъчени пари най-лесно се харчат !!Докато има пари от ЕВропа ,ще има и "УСПЕШНИ" кметове !!Пародия ))))))
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че трудно човек може да си купи прилична нова кола за под 50000лв. Вариантите са малолитражка с 3 врати или дачия,грийтуол,лада ...
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа сам си ги избира тия. После да не се оплаквате.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен27 каза цялата истина в едно изречение.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАФИОТСКА ДЪРЖАВА. Не е важно за кой ще гласувате ! Важно е кой ще брои бюлетините
21
0
 
5
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Za 25 godini mnogo pravitelstva prodavaha poka6tninata na darjavata,a sega GERB prodadoha darjavata,i tova absoliutnata istina.parvo go razoblichiha BOKO za minaloto mu za da mogat da go vkarat v kapan,i ugovorkata be6e-NIE TE PAZIM TI PODARQVASH DARJAVATA.Ne e li cqlata istina tazii.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партиите измислиха съвършенния начин да продължат с грабежа,превръщайки част от българите в съучастници в различни схеми за източване на пари,даже ограбвайки се едни други
19
0
 
5
 
! Отговори
Selqnina преди 8 години
Zashto be hora chakate nqkoi da vi napravi jivota po hubav,zashto ne izrignite kato vulkan da viidite dali nqma se opravqt neshtata,oshte v drevna ELADA i RIM naroda kakto e izbiral upravnik taka i sa go svalqli ot vlast,dori sa gi ubivali.kak moje da stoite i gledate tezi MASKARI kak vi poravqt na absoliutni glupci.abe sabudete se beeeee zaspal narodeeeee..ako ne zaradi vas to pone zaradi decata vi,za6toto tehnite deca u4at v nai prestijnite uchilii6ta,i ne sa lisheni ot nishto....
18
0
 
12
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Ангел - проблемът е, че си купуват коли с общински средства. Не с лични!!! Сега разбра ли защо критикуваме?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега е времето на мошениците и далавераджиите. Правосъдието го няма никакво.
16
15
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
По добре да е кмет някой с лъскава кола и къща отколкото някой който тепърва ти ще трябва да събира пари за лъскава кола и къща !!!
15
0
 
8
 
! Отговори
Selqnina преди 8 години
Nqma takav prost narod kat toq,kolkoto go tapchesh po hubavo mu stava,jivi mazohisti.,hubavo vi pravqt kato ste takiva prostaci.
14
3
 
10
 
! Отговори
Тиква с бял шекер преди 8 години
А бронираният автомобил за 700000 лева на Баце с какви пари е купен?С каква дейност се е занимавал Баце в периода 1990-2000 година?Колко живота на болни деца можеха да бъдат спасени с парите за бронираното Ауди на Баце?От кого толкова се страхува Баце?
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е-га-ти наглостта. Преди 89 година това не беше възможно, нали?
12
0
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
"Кандидатурата му беше подкрепена от БСП, ДПС, ВМРО и "Реформаторския блок" - очевидно този поддържан стандарт се поощрява от политическата класа. Или отпускат каишката на кмета, защото им е изгоден (чисто финансово). Или приемат за нормално да се краде - по различни причини и начини. По места народът е изтрещял и се бори за лично оцеляване.ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ПОСЛЕ НИ ПРИКАНВАЙТЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ВАС!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги избира народа, там е проблема. Купен и контролиран вот от всички партии. Крадат се пари през целия мандат и после се купуват гласове и се печели втори мандат. Всичко се повтаря
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ama chakaite sega! Ako nqma balaci tarikatite kak shte karat tiq laskavi koli? Toq spektakal s Sider olu, e samo maskirovka platena ot Mutrite!
9
1
 
30
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
Тъпия народ си заслужава управниците! За другия мандат му купете хеликоптер, а вие газете в калта, ***!
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом хората ги избират, значи си заслужават съдбата.