Поканиха "майстор" Горанов в затвора, да боядиса стая

"Да купи бака латекс и да свърши нещо полезно", призоваха синдикати
3 ное 2015 09:50,
32
Поканиха "майстор" Горанов в затвора, да боядиса стая
Снимка: Булфото, ахрив

Владислав Горанов бе поканен от синдикати да посети един от затворите в страната и да се запознае със състоянието на сектора.

"Същевременно може да купи бака латекс и да направи нещо полезно – да боядиса стените на една от стаите. Да не забравяме, че на латински minister означава "служител", пише още в отвореното писмо.

Според Синдиката на служителите в затворите в България в бюджета за 2016 г. са предвидени "сериозни рестрикции по отношение на икономически и социални права на всички служители в сектор "Сигурност", в частност тези в затворите и арестите". Служителите заплашват и с протести.

"Готвените промени не целят да реформират сектора и да реализират разбирането за полицейска служба в интерес на обществото, и не са придружени от задължителните прецизни и мотивирани обяснения на Министъра на финансите", пише още в отвореното им писмо.

Припомняме, от синдикатите на МВР настояват за извънредно заседание на МС и спешна среща с премиера Бойко Борисов и министрите Румяна Бъчварова и Владислав Горанов заради орязване на заплатите при пенсиониране от 20 на 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно е че това не е реформа, но какво сме реформирали реално в България от 25 г. ? Само се сменят имената на партии, коалиции, министри, министерства, комисии, айде да не изброявам всичко, че няма да ми стигнат буквичките. Ясно е че Горанов изпълнява безпрекословно заповедите на Винету и е един от най-големите му *** в това правителство. Изобщо тук нещата трябва да се започнат от А-Б иначе още 25 г. нищо хубаво не чака българина. Освен да плаща той няма никакви права. Може само да ЛАЕ !
16
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Много вярно. Те раздадоха милиони на разни села с 5 бабички да се къпят в шадраваните ,а в затворите и по границата нямат вода за пиене.С празна раница не се пази граница НАЛИ.
15
1
 
16
 
! Отговори
www преди 8 години
Българите сме малък ,за сметка на това много *** народ!Вие какво си мислите,че като орежат парите на ченгетата ,тези пари ще влезнат в хазната ли?А дано ама надали.Ще си ги откраднат магистрати и министри и др.! Кога си спомняте последно да е приет закон в полза на обществото?Всичко е с цел крадене,но хейтърите веднага почват да се радват.Еми така е,както каза една Мутра "лош материал " май ще излезе прав!
14
16
 
9
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
На който не му изнася - да напуска...тези привилегий са от Татово време и е крайно време да се премахнат! !
13
0
 
17
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Радио Ереван: Вчера, полицаи, преоблечени като бандити, обраха банка. И бяха подгонени от бандити, преоблечени като полицаи.
12
9
 
14
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 8 години
Шефа на милиционерския синдикат се заканил на данъкоплатците, че щели сега да видят какво е да е живее в общество без полиция и в хаос....алоууууу търтей непоръбен, ние 25 години живеем в това общество, ти сега ли реши да ни плашиш?!! Мнозинството от личния ви състав не стават и за пазачи на овощни градини и освен да рекетират обикновенните хора, друго не могат. Тесла за вас и нищо друго- и половината от тези 47 хил. дето сте сега са много, щото и без това нищо не правите.
11
3
 
5
 
! Отговори
недолюбващ преди 8 години
Всички напуснали полицаи - IT специалисти!!! Там ще са отценени и високозаплатени!!! И ще могат да работят от къщи, не да дремят в колите по пътищата!!!
10
2
 
13
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Ако полицаите си бяха свършили работата и бяха изловили всички престъпници, сега нямаше престъпници да са им началници!
9
6
 
4
 
! Отговори
Kih преди 8 години
До zeusКой ти промива мозъка с тия 16 миларда незнам? Ама вземи се поинтересувай малко преди да говориш глупости. Тези 16 милиарда са предвидени да се вземат за период от 4 години. Тази година са взели 3-4,за догодина са предвидени окло 5. Като 15 от тези 16 милиарда са предвидене за рефинансиране на стари заеми. Тоест се взима нов заем за 2-3 % лихва(пазара сега го позволява) из се изплаща стар заем койте е с лихва 6-7%(такива са били условията тогава). Така се пестят много пари от лихви.
8
5
 
8
 
! Отговори
ясно е че си прост преди 8 години
До 8 - Въобще имаш ли представа какви са привилегиите в сектор сигурност в другите държави, че пишеш? И разбери, че това не са привилегии, а комшенсации за нещо друго което служителите губят. Но злобата /м/у другото милата ни родина само по това е на първо място/ е безгранична. Тези "привилегии" не сме ги измислили ние - ясно е, че сме ги копирали от другите. А и има лесно решение - като искаш и ти "привилегии" - заповядай и стани полицай. Само че затва се иска Д., а ти си само едно мекотело.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е ясно - премахване на привилегиите (и бройката) на чиновниците в МВР, увеличаване на полевите служители, Увеличаване на заплатите поне на 1500 лева. НО! Ако се хване служител на МВР, който извършва престъпна дейност (подкупът също е престъпление) или абдикира от задълженията си, да бъде уволняван, като се поиска да внесе в бюджета всички данъци и усигоровки, които държавата (българските данъкоплатци) са внасяли вместо него. Само тогава ще има работещо МВР!
6
3
 
21
 
! Отговори
бивш преди 8 години
Това което е замислил гОРАНОВ , ако го приемат не е реформа , а екзекуция на МВР и МО .Ще бъде застрашена националната сигурност , никой няма да си рискува живота да гониразбойници по градовете или талибани в гората за 500 лв. на месец . Настане ли анархия в държавата , гербаджии сами ще си резнат клона на който удобноса седнали в момента .
5
2
 
1
 
! Отговори
8 преди 8 години
Осми я провери как е в щатите? И каде го видя, че са най-много на глава на населения? Правите ли разлика м/у полицай с полицейски правомощия и такъв без?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Goranov e Po sle ot Dankov korumpiranite pri goranov i toi vse Po bogati boiko saschto darji na goranov
3
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека. Знае къде е дупката в бюджета. Стига толкоз привелегии.
2
4
 
31
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Въпросът е къде отидоха едни 16 милиарда заем, та се налага и вземането на още 5, а в същото време в държавата няма пари за нищо?
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО ИСКАТА ОТ ЧОВЕКА, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ Е ОБЪРКАН, НЕ ЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕ.