Президентът събра властта. Ще има ли резултат?

Миков и Сидеров не очакват "нищо особено" от КСНС
Обновена: 10 ное 2015 10:34 | 10 ное 2015 10:30,
30
Президентът събра властта. Ще има ли резултат?
Снимка: архив БТА

Президентът даде старт на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност. Опозицията обаче не очаква резултат. От средите на управляващите пък се надяват да бъдат обсъдени реалните проблеми пред националната сигурност на страната.

Президентът Росен Плевнелиев свика днес властта да заседава по темата: "Промени в геостратегическата среда за сигурност и произтичащите от това рискове и заплахи за националната сигурност".

В заседанието участват премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ДАНС и лидерите на партиите в Народното събрание.

Очаква се по време на заседанието да бъдат представени доклади на директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба "Военна информация", на вътрешния и външния министър.

"Не очаквам нищо особено", каза на влизане Миков. Той призова задочно президентът да изпълнява своите задължения и да свиква по-често съвета по национална сигурност.

Миков закъсня за заседанието, защото имал планирана отдавна среща с бившия италиански премиер Масимо Далема.

"Консултативният съвет по национална сигурност е закъснял, защото ние предложихме още преди време във връзка с вълната пришълци да се направи такъв съвет, но тогава президентът Плевнелиев отказа", коментира и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Според лидера на националистите било явно, че след посещението на президента в Букурещ "американците" са му казали, че трябва да свика такъв съвет, където да се изложат доклади за това колко е лоша Русия. И Сидеров заяви, че не очаква нищо от предстоящото заседание.

"Влизам на Съвета с очакване да си говорим за реалните проблеми пред националната сигурност, а не за хибридни войни и други измислени понятия", коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Според него полицейските протести също са част от темата за националната сигурност.

Каракачанов обясни и че полицейското неподчинение е знак, че няма държавност.

Военният министър Николай Ненчев обяви, че започва серия от срещи с партиите в парламента, на които ще обсъдят програмата з аразвитие на отбранителните способности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да станеш офицер от полицията, кандидатстваш в Академията на МВР, известна като школата в Симеоново или направо като магнаурската школа. Единствената цел на тази школа е да се промият мозъците на учащите в нея, за да се превърнат в безропотни изпълнители.Ако си мислите, че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.След така проведената кадрова политика МВР се
14
0
 
7
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 8 години
Фактите са следните - имаме си ухилено магаре за президент.
13
0
 
10
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Ние нямаме президент. Имаме един клоун...
12
0
 
17
 
! Отговори
4estit 11 Noemvri преди 8 години
Премиер е един капитан от пожарната, бивш бодигард на Тодор Живков и член на групировката СИК.ГЕРБПредседател на Народното събрание е бившата партийна секретарка на окръжния народен съвет в Плевен Цецка Цачева.Президент е комсомолския секретар и син на окръжен БКП ръководител в Благоевград.Председател на най-голямата парламентарна група е физкултурник, син на шофьора на някогашния шеф на Държавна сигурност.Вицепремиер е снаха на Политбюро на ЦК на БКП, министърка на регионалното развитие е внучка на партизанин от отряда Чавдар. Вицепремиерка и вътрешна министърка е дъщеря на главен р
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прдалът трябва да е натиснат за да има национална сигурност
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А чембери пак ще има ли?
9
0
 
12
 
! Отговори
Мафия преди 8 години
И 15 съвета на направят.Нищо няма да постигнат.Обречени сме
8
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров единствено трябва да очаква предстоящата пандела и какво ще му се случва на него и на Деси Чуколова вътре ^_^
7
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
То пък една власт.Хвани единия,че го блъсни в другия.Какъвто президента ни такъв и мин.председателя ни -все хванати от улицата.Въобще за каква политика говорим,тя се прави не от *** а от умни хора-да ги виждате случайно днес във властта.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Последният отвратителен факт за предателство на българските интереси и история е орденът "Стара планина", с който "бащата на нацията" закичи продажен, платен с $ нищожник, дошъл в България, в расо и калимавка, позорящ христовия кръст, да ни казва в очите, че сме крадци, той, и такива като него, окрали 700 години от вярата ни и 200 години от историята ни с гръцко робство. Вместо да го обяви за персона "нон-грата" и да го качи на самолета да се пръждосва от святата ни Родина!
5
0
 
30
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ще снимат Мистър Бийн управлява Бантустания :)
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя какво се е охилил като пу..ка...
3
16
 
5
 
! Отговори
смехурковци преди 8 години
Сега сидер ага ще излезе бит от тази среща ама кадри от шамарите ще има само телевизия алфа,да ама той няма да повдигне обвинение срещу нашамарилият го защото не е видял точно кой го е маркирал
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Siderov da sadi bia4a aktiora koito udrayche samari na deputati ot ataka tesi Pianizi aktiori da igrajat v tjatara ne na ulizata da se bijat i da lajat Po tv oh nevinni sme ne Sam udral nikoi strah ni e Pianizi aktiori koi vi Plati da udrate siderov koi
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох като прочетеш кои са се събрали !Все продажници на Българските интереси . Подписваха с две ръце.Сега примката се затегна ?И какво ще решите ?Ще приемате Джихадистите на Балканите !