Шефът на БАН - кандидат за президент

Акад. Воденичаров ще бъде номиниран от творци и учени
10 ное 2015 21:46,
57
Шефът на БАН - кандидат за президент
Снимка: архив Булфото

Инициативен комитет издига председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров за президент. Официално номинацията ще бъде обявена утре, съобщи БНР.

В комитета, който издига кандидатурата на академика влизат проф. Валери Стефанов – литературовед и писател, акад. Георги Марков - историк, акад. Светлин Русев - художник, проф. Стефан Киров – олимпийски шампион, Тома Томов – журналист, Русана Стефанова – адвокат.

Зад номинацията на Воденичаров застават още акад. Антон Дончев,  Асен Ошанов,  Ангел Симеонов, акад. Благовест Сендов,  Гиньо Ганев,  Григорий Вазов, Йоана Буковска, Ники Сотиров, проф. Огнян Герджиков и др.

Стефан Воденичаров стана председател на БАН през декември 2012 г

Той беше начело на инициативния комитет, който защитаваше строеж на нова атомна централа  по време на референдума през 2013 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Бате Роско преди 8 години
ни е за чудо и приказ. Да не смущаваме лежерното му изречение с такива екзотични кандидатури!
20
6
 
8
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
Не знам за другите, но Воденичаров е такъв ***, че нямам думи. Засега той е срам само за БАН, ако го изберат за президент ще е срам за България.
19
5
 
11
 
! Отговори
Радина преди 8 години
Воденичаров първо е много стар и второ е предложен от върли комунисти.Не свърши ли тази свлоч бе боже ,колко още ще се влачим с тези които ни докараха до тук.
18
1
 
10
 
! Отговори
До 43 преди 8 години
Съветвам те малко да поработиш в БАН, а ако не успееш да се уредиш там, опитай се да се включиш в проект, по който работят и "учени" от БАН.После пак ще си говорим кой на какво ниво е. Има и умни, знаещи и можещи хора в БАН, но те са малцинство. Останалите са такива, че ако започнеш да разказваш на хора, които не познават никого от БАН за "подвизите" на "учените" и за тяхното интелектуално ниво, просто няма да ти повярват. Ще си помислят, че разказваш вицове!
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен президент! Ако искате нещо радикално да се промени, останалите са шушумиги и страхливци!
16
0
 
5
 
! Отговори
провери преди 8 години
До СтефчоЛесно можеш да провериш дали и какви патенти има. Институтът по металознание си е все там - попитай ги!
15
1
 
11
 
! Отговори
Помним преди 8 години
До Д-р ЕнчевАко вие не помните, ние помним номинацията на СДС за Неделчо Беронов (вечна му памет), който беше на достойна възраст. Възрастта не е проблем за подобен пост. Не искам да потъвам от срам още 4-5 години, стига ми толкова!
14
3
 
5
 
! Отговори
Що така? преди 8 години
До Анонимен 28Докато смяташ на проф. Воденичаров парите, да попитам - да не би пастирката да е бедна, или честно да ги е заработила? Дай други аргументи, че този с парите ама никак не върви на фона на гръцките офшорки!
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека има 80 патента , ако е в САЩ понеже все я давате за пример и децата му живеят по гръб , без да работят
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е нема да стане, нема децата да учат руски, нема да рецитират "здр. ботушки"! просто нема как!
11
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
o6te Platon e kazal -darjavaite 6tqxa da blagodenstvat ako carete bqxa filosofi a filosofite -care
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що бе? Ако се гътне няма да има нови избори. Вицето му Ренета ще стане президент и тогава глей какво става....двамандата и ще се подсигури пенсия жената, щото й липсвали 11 години?!
9
5
 
11
 
! Отговори
Щом като са жизнени, преди 8 години
и работоспособни, защо тогава след навършване на пенсионна възраст не отиват да работят другаде за по-високи заплати, а се натискат да останат в БАН, въпреки че ореваха света, че заплатите там са скандално ниски?Отговорът е ***. В БАН повечето хора или работят по съвсем малко, или изобщо нищо не вършат.Намират си и друга работа, а заплатите от БАН са им нещо като сигурен доход-дарение, за който може и да не се потиш.Имате ли представа какви суми получават по проекти такива като Воденичаров?
8
2
 
3
 
! Отговори
Zlaten tiger преди 8 години
Bat Sali ste e novia bg prezident.:-)
7
3
 
9
 
! Отговори
Как си обяснявате преди 8 години
това, че всички българи протестират срещу повишаването на пенсионната възраст, а само в БАН водят люти битки, за да утвърдят някакви свои вътрешни правила, според които "учените" да излизат в пенсия колкото е възможно по-късно?Покрай тези "учени", на щат в БАН стои и всякакъв помощен персонал, включително и такива, които нямат нито висше, нито дори средно образование, след като са навършили изискуемата за пенсионирането им възраст.Нали реват, че заплатите в БАН са ниски?
6
3
 
11
 
! Отговори
Хайде да се юрнем, преди 8 години
за да подкрепим исканията на БАН-аджиите за още 12 милиона към отпуснатия им бюджет, за да си вдигнат заплатите!Но аз предлагам друго - да съкратят всички свои служители, които се водят на работа в БАН, но не вършат нищо. Такива "служители" никак не са малко.После да съкратят онези свои кадри, които преподават във висшите училища, заради които там не могат да постъпят млади висшисти и да се изградят като преподаватели.И накрая да пенсионират всички, навършили предвидената от закона възраст.
5
7
 
11
 
! Отговори
БРАВО !!!!!! преди 8 години
Ако стане президент, дано всички да се уредим както повечето "учени" в БАН :1/ Заплатата от БАН си я взимат като нещо, което им се полага, само защото по ведомост се водят като служители на БАН;2/ Получават пари и като преподаватели в по няколко висши училища - това ангажира по-голямата част от времето им;3/ Отделно им се заплаща за всички участия в комисии, журита и т.н.;4/ В институтите, в които "работят", похващат някаква работа само ако е по проект и им се заплаща отделно от заплатите.
4
8
 
1
 
! Отговори
zaw12929 преди 8 години
ТРЯБВА ЛИ НА ГЛУПАВ НАРОД УМЕН, ЧЕ И УЧЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ?! ЩЕ ГО ПРАТИМ ПО ПЪТЯ НА ВОЛЕН!
3
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Само да не е Боко,Цецка,Фандъкова и още няколко...активисти.Първите двама не знаят...езици и отпадат по...презумпция.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След този който е в момента си мисля че всеки ще може