Плажовете ни: 4 групи, 4 подгрупи и от МРРБ в МТ

С всеки концесионер ще се водят индивидуални разговори
5
Плажовете ни: 4 групи, 4 подгрупи и от МРРБ в МТ
Снимка: архив, Булфото

Плажовете да бъдат разделени на четири групи и 4 подгрупи се обсъжда във връзка с промяна в методологията за отдаване на концесия и наем, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в МС.

Концесиите на плажовете да бъдат прехвърлени от МРРБ към Министерството на туризма се предлага с промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, за които в момента тече обществено обсъждане.

Ангелкова уточни, че продължават да идват различни предложения от бранша. Разделянето на плажовете ще е според това къде са разположени, каква е инфраструктурата около тях, каква е тяхната посещаемост и др.

Министърът обясни, че целта е да се вземат предвид абсолютно всички допълнителни предпоставки, които формират услугата, която се предлага на плажа.

"Идеята е за всеки вид плаж да имаме различна методика за концесионното възнаграждение", обясни тя. Цената обаче няма да е водеща, напротив ще се дават повече точки за най-добри цени за плажни принадлежности.

"Анализите на всички големи туроператори показват, че основната цел на посещенията на България лятото са слънце и море, тоест трябва да имаме една много добра услуга със слънце и море, за да сме конкурентоспособни", изтъкна тя.

По думите й ще бъдат водени индивидуални преговори с всеки концесионер още за предстоящото лято.

Различната методика за всеки плаж обаче задължително щяла да води до намаляване на цените за чадъри и шезлонги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
този плаж на снимката май още няма концесионер. наистина архивен кадър
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз лично не ходя на плаж, за да стоя под чадър, нито на шезлонг - цената им слабо ме притеснява, обаче кой позволи на 'концесионерите', т.е. мутрите да затварят достъпа до цели плажове? цялата работа е вмирисана откъм главата - ако бреговата ивица е национална собственост, държавата би трябвало да осигури за всички еднакво ползване, вместо това тя се чуди как да изкара пари от нея.
1
2
 
7
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Плажовете застроени, чистота ник'ва и пак някакви невероятни тъпни се мислят от това министерство. Имам чувството, че не всичко там е за пари. Наистина постовете се заемат от хора, които с много голяма мъка са избутали средно и "УЖ" някое висше.