БСП с поправка: Преправяш протокола – 8 г. затвор

"Лъжите на прехода рано или късно трябва да свършат"
12 ное 2015 13:08,
13
БСП с поправка: Преправяш протокола – 8 г. затвор
Снимка: Булфото

БСП внесе промени в Наказателния кодекс, с които предлага поправките в протоколите на изборните комисии да се наказват с 8 години затвор. 

Социалистите са взели повод за изменението от многото поправки в изборните протоколи на последния вот в края на октомври.

"Това е допълнителна мярка срещу изключително порочната практика, която все повече се установява на изборите", каза депутатът от БСП Чавдар Георгиев.  

Той припомни, че на последните избори девет от десет протокола са били фалшфицирани. Това е забранено в Изборния кодекс, но според социалистите забраната не е работеща и затова искат въвеждането й като престъпление в Наказателния кодекс.

"Лъжите на прехода рано или късно трябва да свършат. БСП ще се бори с всички възможни средства изкривената демокрация да бъде поправена и да живеем в нормално общество", каза още Чавдар Георгиев. Той изрази надежда промяната да мине "бързо и лесно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: БСПнаказателен кодекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП трябва да престане да прелива от" пусто в празно",да проведе конгрес в стил"преди да се обединим- да се разграничим",да направи правилен анализ на простотиите и престъпленията,които са извършили ръководителите й от клана "Кобурготски-Живков" след 1956г ,и да започне да изпълнява правилна програма за възраждане и развитие на държавата...През гугъла:" 98 лет Великому Октябрю "
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да погребваме столетницата че много вони
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кой ще накажат? За всички участвали в избори е ясно, че първо протоколът се преправя от председателят на секционната избирателна комисия - членове, наблюдатели и застъпници са получили по 50-100 лв да се правят на ударени. След това протоколът се преправя от ОИК с довода, че уж е сбъркан. В такъв случая цялата СИК и ОИК трябва да ги осъдят на 8 години. Пълни глупости. И защо не се сетиха да го приемат този закон преди 25 години?
3
4
 
16
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ако влезе в сила, половината ГЕРБ трябва да ги приберат по затворите :) Как мислите се прави резултат 88% в днешна България?
2
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по 8 години затвор на БСП ар и прехода ще свърши аман от тях
1
2
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Вероятно става дума не за "поправките", както е написано, а за "подправките" - разликата е чувствителна.