Не съм ястреб, по-сдържано с Русия, зове Борисов

Премиерът се разграничи от позицията на президента Плевнелиев
Обновена: 17 ное 2015 09:53 | 17 ное 2015 07:08,
217
Не съм ястреб, по-сдържано с Русия, зове Борисов
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов последва примера на световните лидери и посъветва да се промени тонът на българските политици към Русия.

"Аз не съм такъв ястреб. Трябва внимателно да си мерим думите. Виждате, че и на срещата на Г-20 най-големите лидери в света се държат доста сдържано с Русия", призова той.

Още по темата

Това заяви снощи българският премиер във Варна на въпрос дали подкрепя изявлението на президента Росен Плевнелиев, че Русия води хибридна война срещу България.

Така Борисов деликатно се разграничи от твърдата антируска позиция на държавния ни глава пред "Индипендънт", в която българският президент предупреждава, че Русия е насочила поглед към Балканите, за да започне хибридна война, целяща дестабилизация на цяла Европа. В него Плевнелиев призова САЩ и НАТО да контрират растящата заплаха от руска агресия.

Премиерът Борисов посочи от своя страна, че след трагедията във Франция се опасява от намаляване на средствата по оперативните програми, заради инвестициите в повишените мерки за сигурност.

"Няма човек в света, който в момента да излезе и да каже: "Няма риск, в безопасност сме. Ще бъде решено с едно движение", каза той.

Бойко Борисов настоя, че по отношение на сигурността у нас всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОИ ОЩЕ БЪЛВАТ АНТИРУСКИ ПРОПАГАНДИ ЩОТО КРАЯ НА "ЗАПАДНИТЕ ДОХОДИ" СЕ ВИЖДА А НЕ ИМ СЕ ЩЕ ДА ГИ ИЗГУБЯТ А И СТРАХ ОТ НАРОДНИЯ ГНЯВ НЯМА ДА Е МАЛЪК... ХАРЕСВА ЛИ НА НЯКОЙ ИЛИ НЕ МУ ХАРЕСВА НО РУСИЯ ДОКАЗА ЧЕ БЕЗ НЕЯ НЕ МОЖЕ. ОЛАНД ГО ПРИЗНА ВЕЧЕ.А НАШЯ ПЛЕВНЕВЛИЕВ В ИСТЕРИЯ Е...ПУТИН В АНТАЛИЯ ПРЕДОСТАВИЛ СПИСЪКА НА 40 ДЪРЖАВИ -СПОНСОРИ НА ИД КАКТО И САТЕЛИТНИ СНИМКИ НА НЕЗАКОННИЯ ПЕТРОЛ НА ИД ОТ КОЙТО ПЕЧЕЛЯТ МИЛИОНИ ДОЛАРИ. КАМИОНИ С ПЕТРОЛА СА ДО ХОРИЗОНТА НА СНИМКИТЕ ОТ ВИСОЧИНА 4000КМ
85
3
 
40
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Когато намерите бг политик който да увеличи доходите на народа 14 ПЪТИ и свали безработицата под 5% както Путин направи с руснаците, обадете ми се ! Жалкарите които уж управляват България увеличиха само своите си доходи и продадоха народа и страната. Какво им харесвате че гласувате за тях?
84
19
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До СуворовНещо си се объркал много сериозно. Турците нямат никакъв интерес раята да са мюсюлмани, защото нема пари за данъци. Освен това църковните борби на българите, които са двигателят на последвалите борби за национално обединение и освобождение, са насочени срещу гръцкия клир, а не срещу султана и турците. Неслучайно големият успех е учредяването на Българската екзархия през 1870 г., като впоследствие към нея се присъединяват (с референдум!) и няколко епархии в македонско.
83
0
 
3
 
! Отговори
резан мангал преди 8 години
До Анонимен 108и толкова по близо до тероризма и ислямизацията
82
0
 
32
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
След една от поредните победи на Русия в многобройните Руско-турски войни през 18 век Султана подписва че се съгласява че всички християни в Турската Империя са под опеката и закрилата на Руския Император.Това в голяма степен спасява всички християни на Балканите от по-нататъшно преследване и асимилация и не дава възможност те да бъдат експлоатирани и унищожавани както дотогава.Турците с яд наричат българите "Московци",но не смеят да правят големи зулуми и им дават някои права
81
12
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До До пешко 94Естествено, че не са безплатни, но и Южния паток не е безплатен нали така. А иначе и сега има газови коридори и в Иран, и в Азербайджан, и в Турция, които си действат, няма проблем. И не се хващай за думата, а следи логиката. Освен това нито Северен паток, нито турецкия се строят.
80
8
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Анонимен 97,"Станишев (на руски: Сергей Дмитриевич Станишев) е гражданин на Съветския съюз по рождение.[3] През 1996 г. той придобива българско гражданство, като се отказва от руското, което е придобил след разпадането на СССР."
79
1
 
34
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
Бате Бойко! Благодарим ти че подсигури България с най съвършената антитерористична система Дюнер Гиби! Спя спокоен като бебе. Знам че терористите не могат да ни ударят. Господ здраве да ти дава. Един народ, една армия, един МиГ -29! Аз казах.
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние нормалните знаем че си марионетка като радиоточката на краварското посолстводето е президент
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пешко, Пешко, "полурусначето Серго" е полуджедайче-полуукраинче. Няма нищо общо с Русия като изключим това, че я мрази.
76
0
 
4
 
! Отговори
До пешко 94 преди 8 години
Абе, мамин Пешко, ти добре ли си момче или още от сабален имаш температура....."Представи си"...Боже, колко е смешно!!! Не, явно това в главата ти е действително материал-менте. Абе, ТИЯ "ГАЗОВИ КОРИДОРИ СА СИГУРНО БЕЗПЛАТНИ И СЕ СТРОЯТ ЗА СЕДМИЦА-ДВЕ"? И забележи - Иран, Азербеджан...Всичко от район дето летят и бомбандират по 2-3 самолета на кв.м. И вякой сега някъде нещо ще строи, нещо, което може да се взриви за три секунди...А Северен поток-2 се строииииии....И Турски поток се строи.......
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, не така, г-н Борисов! Това "магаренце" ( нали ББ си го рече сам - "Ние и магаре да бяхме сложили, пак щеше да спечели изборите") си е ваше....И вие ще си му берете срама и поправяте поразиите. Макар, че той не е изключение, цялата "елитна каста" е на хранилка на разните там фондацийки, отворени общества, оперативни програми, субсидии, поръчки и т.н и т.н....НИКОЙ, НИКОГО Е ГО Е ГРИЖА ЗА СТРАНАТА, КЪДЕ ОТИВА И КАКВО ЩЕ Е БЪДЕЩЕТО И...Тече си по канала, пък каквото Господ даде!
74
26
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До До 73Май на теб ти липсва трезвата преценка. Представи си сега целият ЕС свързан с газови коридори. Представи си още газ от Иран и Азербайджан. Представи си газ от Средиземно море, представи си терминали за втечнен газ. Т.е. минимум 5-6 източника. Т.е. вместо 1-2, пет-шест. Разбирам, че върлите националисти-патриоти-русофилски-славяни със зъби и нокти се борите да запазим зависимостта си от матушката, ама не щем за два-три работещи наполовина радиатора да плащаме 100-130 лв месечно
73
3
 
20
 
! Отговори
До 73 преди 8 години
Не мога да ви разбера, тия триполовите. На вас, в главата, има явно някакъв "съвременен" материал вместо "обикновенния" мозък! Откъде ще си "намалиш зависимостта от руски енергоносители"??? И ти като онази *** мутра, дето отишла в туристическото бюро да избере къде да иде на отпуска и след като прегледал всички места рекъл - "На тоя глобус съм ходил навсякъде, дайте ми друг глобус"....Е, докарай си газ от другия глобус.... Те и укропите купуват от Словения...руска газ (за по-евтино де!!!)
72
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 72че то нашто президент ли е , аз имам чувството че е някой робот който плещи все едно и също / само зове и призовава / или пък може да няма други думи в речника си
71
20
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До Не анонименКутевци като почнат да говорят, че без рассия "щяхме да се казваме Ахмед или в конкретния случай щели сме да сме кюрдистан", винаги трябва да им се напомня, че полурусначето Серго Станишев тегли един език на Лютви Местан насред София, че чак се извинява нещо там. С други думи и с Рассия и без тук пак има етническа партия, подкрепяна съответно от рассийските служби, за да поддържа просъветски-национализъм-патриотизъм, олицетворен отлично от партия Атака
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71 *** бойко американско произведение
69
24
 
6
 
! Отговори
Дааа преди 8 години
Бойко, Президента може да е всякакъв, да не е представителен, да се изхвърля понякога, но това не означава, че не е прав! А в случая е болезнено прав! А ти при положение, че се правиш на велик, в момента се държиш като ученичка! Иначе с подмазване на Меркел и с европейски фондове всеки може да управлява и да лъже, че прави нещо!Айде стига си им лъскал ботушите на руснаците!
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев,пий си хапчетата бе човек!Що не вземеш една базука и да ходиш в Сирия да помагаш на талибаните срещу Русия!
67
2
 
4
 
! Отговори
знайко преди 8 години
до ВасилевА България не е ли велика???