Без нови мерки по летищата след драмата в Бургас

Според Ивайло Московски безопасността е гарантирана
19 ное 2015 15:44,
6
Без нови мерки по летищата след драмата в Бургас
Снимка: Булфото, ахрив

Не са необходими допълнителни мерки по летищата след драмата на аерогарата в Бургас. Това стана ясно от думите на транспортния министър Ивайло Московски. 

"Към момента допълнителни мерки не са необходими, взети са стандартните мерки за гарантиране безопасност и сигурност на всички летища", каза той в парламента. 

Министърът припомни подробностите около инфрмациите за бомбена заплаха на кацналия аварийно в Бургас самолет. Сигналът за аварийната ситуация е подаден от командирите на полета. 

Още по темата

Малко след 5,40 ч. сутринта е задействана системата за обща тревога. "Всяка една от институциите има разписан план как се действа в такава ситуация", обясни Московски. РВД е реагирало по най-бързия начин, задействани са МВР, пожарна, службите, изпратени са били и инструкции на летището в Бургас. 

То е било избрано, защото е било най-близо и най-подходящо за аварийно кацане, стана ясно от думите на Московски. Той беше категоричен, че страната ни е подготвена за подобни ситуации, но изрази надежда да няма такива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що си мислят че атентароте ща повторят ще си изберат други цели няма да е стадион или заведения за хранене ще е я детска градина ,училище ж.п гара някой мост те не повтарят на едно и също място
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А няма нужда от мерки ние и с мерки и без мерки сме си 9-та глуха имаме си два самолета на ремонт нема нужда от мерки некакви мравки на кого му пука най-малко на Европата за която даже не сме и външна граница -нямаме армия нямаме самолетоносачи то нямаме самолети де за какво са ни самолетоносачи само разходи друго е да си обновим автопарка на парламента
4
0
 
3
 
! Отговори
Кмете , преди 8 години
Някакво спорзумение между Бургасбус и летището ли има ? Защо застрашавате живота на хората по този начин ?????? Никога не се проверява градския автобус . Какво гарантира че някой няма да се качи в автобуса пълен с пътници и да се взриви на територията на летището 2в 1 . Искам обяснение за тази нелепица
3
0
 
2
 
! Отговори
Кмете, преди 8 години
Отговорете защо автобус номер 15 влиза на територията на летището .
2
0
 
5
 
! Отговори
Доживотен затвор преди 8 години
за чичката, решил да се пошегува. За Бога, имало е и бебета на борда. Да го тикнат в пандиза и да конфискуват всичкото му имущество. Пак няма да могат да покрият моралните и материалните щети, които е нанесъл.
1
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 8 години
"Според Ивайло Московски безопасността е гарантирана"***! На всички ни е ясно,че нищо не правят и не могат. Видяхме ги,как действаха и как никаква не я свършиха след Сарафово.