Митов за отговора на Русия към Плевнелиев: Невъзпитано!

Президентът не е казал нищо ново, настоя външният ни министър
22 ное 2015 19:15,
694
Митов за отговора на Русия към Плевнелиев: Невъзпитано!
Снимка: архив, Булфото

Външният ни министър Даниел Митов нарече изявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, насочено срещу българския президент Плевнелиев "невъзпитано" и "незаслужаващо внимание".

"Ние много пъти сме реагирали на подобни изказвания, не всеки път е необходимо това да се случва. Президентът на Република България има неоспоримо предимство пред коментиралата го страна. Той е избран на свободни демократични избори и никой не може да отнеме правото на президента на независима държава, делегирана му от суверена, да артикулира тези политики. Плюс това президентът не е казал нищо ново. Такъв тип говорене съществува в рамките на целия ЕС, и на трансатлантическата общност, всички са наясно за какво говорим", допълни той.

Още по темата

Преди дни Росен Плевнелиев обвини Русия пред британския вестник "Индипендънт", че готви "подривни действия" на Балканите. Във въпросното интервю държавният ни глава заяви, че Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа.

Българският президент също така каза, че руската армия все по-често навлиза в "зоната за сигурност" във въздушното пространство над Черно море. От кримската криза насам руски военни самолети нарушават зоната 10 пъти по-често, подчерта Плевнелиев.

В отговор на думите му, Мария Захарова обяви, че в интервюто на българския президент се набива на очи "абсолютният дефицит на аргументация, навсякъде се повтарят вече използвани или изоставени клишета".

Днес министър Митов настоя, че с Русия може да се разговаря само по две теми - ядреното споразумение с Иран и сирийската криза.

Той допълни, че няма нови геополитически реалности, както се опитват да подсказват в изявления и коментари руски политици и анализатори. Митов уточни, че действията на България са насочени в едно - защита на националния интерес на страната, който правителството разбира като гарантиране на достойни доходи и сигурност на българските граждани, а най-прекият път за това е пълноценна интеграция в структурите, нормите и стандартите на Европейския съюз и НАТО.

Той припомни, че политиката на България към Русия е недвусмислена.

"Още през миналата година след интензивното начало на кризата в Украйна и анексията на Крим, ние казахме ясно следното: с Русия трябва да се разговаря въпреки всичко това. Санкциите са налице и са свързани с кризата в Украйна и с изпълнението на Минските споразумения. Санкциите няма да бъдат отменени, докато Минските споразумения не се изпълнят в пълен мащаб. Но в същия момент разговори с Русия трябва да се поддържат, трябва да има канали за комуникация и две са основните теми, върху които можем да разговаряме. Това е ядреното споразумение с Иран и кризата в Сирия. Това се и прави. Но няма нова геополитическа реалност, това трябва да се разбере много ясно", каза българският външен министър в интервю за Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зле влияе да на националното самочуствие да лижеш *** без аначение американски или руски са. И от американците и от руснаците нищо хубаво нито сме видяли нито ще видим. Но тук има повече Русофили и Американофили отколкото Българи.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мазньо, никой не те брои за нищо. И теб и прецедента. Най много да станете герои в поредния виц.Други ден като гърците почнат да стоварат пришълците на нашата граница ще млъкнете и ще се покриете като наакани.
33
1
 
15
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До Одисей 1ОДИСЕИЧО БЕ,МНОГО СИ ЗЛЕ С МИСЪЛТА,НЕ СЕ ИЗКАЗВАИ ТУ ЧЕ СТАВАШ ЗА СМЯХ.ТИ СИ ЕДИН ОТ ГЕРОИТЕ НА ДОНЬО ДОНЕВ И НИЩО ПОВЕЧЕ!
32
3
 
27
 
! Отговори
М.М преди 8 години
Митов, не възпитано да показваш постоянно презрението си към някои, които са на светлинни години пред теб. Не е професионално и като длъжността външен министър. Погледни ти и Плевньоли къде сте в световната политическа карта, тогава ми се прави на нещо, там на какъвто ми се правиш. Не виждам и *** на задни бузи да се е отразило добре на България, освен на вас, шушумиги.
31
4
 
23
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
От създаването на Българската държава такива болни мозъци не е имало начело! Ужас!
30
17
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
41 Като спомена 681червено говедопомниш ли какво пишеше на герба на НРБ онази живкоската 681-09.09.1944КАТО НЕКРОЛОГ
29
2
 
18
 
! Отговори
до 42 (одисей) преди 8 години
Защото защитават западните интереси. Нашите интереси не са свързани с късането на отношенията с Русия. От това можем само да загубим и мога да ти дам стотици примери за това как губим и в момента. Но едва ли промит мозък като теб ще успее да ги приеме.
28
2
 
18
 
! Отговори
Георги преди 8 години
С такива жалки подобия на политици България няма да се оправи! Единия лъже, другия маже! Колко години още трябват за да се разбере, че икономическите закони не подлежат на политическо тълкуване!
27
2
 
24
 
! Отговори
Д преди 8 години
Митов, ти и Плевньо пак не сте рабрали инструкциите в посолството, колко пъти още трябва да ви викат? Русия вече се завръща в Г-20, видя се че и санкциите не вършат работа, тона се смегчава, вие пак не разбрали.. За кво ви плащат и за кво ви държат на тея постове? Слабо..1901
26
14
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
37 Защо Защото са българи ли и защищават българските интереси ли
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до одисей, Инджев, Робин Уилямс на 63 умря от наркотици. Та на колко си викаш??
24
17
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
35 Защо а според теб по какъв начин е избран българският Президент или имаш предвид руският президент . Той как е избран бе червено ***
23
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов и Плевнелиев трябва да бъдат разстреляни незабавно! Това са платени анти-българи на комисионна в ЦРУ. Не може нашата *** плевнелиева да се изказва враждебно срещу братска държава срещу Русия и после да не очаква реакция от руска страна. А за дупелизеца митов трябва народен съд.
22
34
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Когато разберете един ден , че именно руснаците са най-голямата опасност за Националната ни сигурност , тогава ще прогледнете ,а до тогава ще сте по слепи и от къртици
21
5
 
29
 
! Отговори
Абсолютни клоуни преди 8 години
"...Той е избран на свободни демократични избори и никой не може да отнеме правото на президента на независима държава, делегирана му от суверена..."Ахахахахахаха, тези клоуни наистина са си повярвали, че прецедента е избрани на "свободни и демократични избори" в, ето това ахахахахахаха, е най-големят майтап..."НЕЗАВИСИМА" държава.Ахахахахахахахахахахаха. Само не разбрахме кой е по-големият клоун - прецедента или лицето на горната снимка!?!
20
11
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
31 На колко годинки си малкият , аз прехвърли 50-Те , как мислиш на какво съм
19
3
 
13
 
! Отговори
честит преди 8 години
Пробвайте да напишете П.л.е.в.н.юБез точките - излизат *******Абе Днесаджиите - и вие ли к.урви се наредихте на софрата на Америка за България? хабах ахб ах аха ха ха ха ах СМЕШНИЦИ - ЩЕ ВИ ЧЕТАТ ЕДИН ФАЙТОН ХОРА, КАТО ИКОНОМЕДИЯ ПРОКОПИЕВА !!!
18
29
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
24 Е как да не си русофил , точно такъв си ВСЕКИ БЪЛГАРИН ПЪРВО БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ЗАСЕГНЕ ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВОТО НАД ПИСМЕНОСТТА НИ ОТ СТРАНА РУСНАЦИТЕ
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до одисейОчевидно е само едно- че пак си на амфети или хероин!
16
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болен бил "нормален и хетеросексуален"...а бе руски ***...тоя се снимал гол за гей списание и очевадно го тресе някаква шизофрения,ще умра да се смея,жалко кухи сте!