Всеки втори: Заплахата от тероризъм е като във Франция!

"Алфа Рисърч": 6% са се отказали от планирано пътуване в чужбина
37
Всеки втори: Заплахата от тероризъм е като във Франция!
Снимка: БТА

След атентатите в Париж, 52% от българите смятат, че заплахата за България е същата, както и за останалите европейски страни. Това показва национално представително проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 10-18 ноември сред 1100 души.

Общото усещане на българите е, че в момента всички европейци са изправени пред общи рискове и заплахи. 52% са на мнение, че опасността за България е същата, както за Франция и останалите европейски страни.

28%, основно по-възрастни хора и от граничните райони смятат, че заплахата за нас е дори по-висока, тъй като сме на външната граница на Европейския съюз.

Според 21%, главно от по-младото и средно поколение, България е относително по-защитена, тъй като не сме приоритетна мишена за терористите.

Заради бежанската криза в Европа през последната година темата за сигурността често присъстваше в дневния ред на българското общество. Атентатите в Париж обаче я поставиха отново, и то много по-драматично и силно, посочват социолозите.

Въпреки опасенията, преобладаващата част от хората (67%) не възнамеряват да променят нищо в ежедневното си поведение и навици.

Едни, защото и без друго пътуванията и посещенията им на публични места са силно ограничени, други – защото смятат, че не трябва да се позволява на терористите да променят цивилизования начин на живот на милионите хора по света.

Все пак една част от българите ще променят нещо от своето поведение.

17-20% смятат да ограничат посещенията си на места, където се събират много хора – стадиони, концерти, театри, или пък такива, където има концентрация на чужденци.

Не е изключен и известен отлив от екскурзии и пътувания – 6% заявяват, че са имали планирано пътуване в чужбина, но са се отказали да го осъществят.

За 1% е възможно  да променят плановете си за обучение в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Никой няма да нападне България. Нас никой ни няма за нищо. Тъжно и иронично е, но това в този случай даже се явява като предимство. Онова в Сарафово МОСАД си го направиха сами, то не се брои.
15
1
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Tova s parij beshe porednata sesiq qka propaganda.. Naglasena ataka ot Franciq i Amerika s uchastie na edno promit mozuci ot Islqmska durjava i sega samo tova se govori.. Rabotata beshe v tova da vleze Franciq v konflik s Islqmska durjava, utre u drugi den shte stane atentat v Germaniq, Italiq,Belgiq i tn i vsichki sme vuv voina.... Tolkova li izpostrqha horata, che da mogat Hamerikancite da vi lujat s takava dolna propaganda?
14
0
 
0
 
! Отговори
Тео преди 8 години
До ТеоХайде стига бе! Системата Ви за модерация никаква я няма - дума като ду ха да я цензурирате. Хайде сега, вятъра ду ха, няма да Ви обиждам като ви кажа същото, но този със звездичките е доста по-дразнещ. А това за ду ха е свързано с мръсното ви подсъзнание!
13
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Старите хора имат една приказка-парен каша духа!Те така и с французите.Гръмнаха им пасквила,дето и за хигиенизация на определени части на тялото след посещение на тоалетната не става,а те се солидаризираха,сега изтрепаха маса народ и почнаха да се страхуват.Въпроса не е дали ще има следващ атентат във Франция,а кога.Толкова много маргинализирана алжирска,мароканска и всякаква друга пап лач има там,че само им подай фишек тип ИДИЛ и са готови.Заради колониалните им амбиции плащат децата им!
12
0
 
9
 
! Отговори
Мишо шамара преди 8 години
САЩ свалиха доверие от диктатора - комунист Борисов! Ще го съдят за всеки един от самозапалените! Международен трибунал Хага!
11
0
 
5
 
! Отговори
цецо премиер преди 8 години
Бойко си се прееба сам .И то се видя тия дни .В Китай на братско посещение като през социализма.Къде го има това .Айде лека нощ .
10
1
 
8
 
! Отговори
Мишо бирата преди 8 години
САЩ са свалили доверието си към мутрокомуниста Борисов! Оставка скоро!
9
0
 
13
 
! Отговори
тероризъм ли? преди 8 години
Преди 25 години нямаше ни терористи,ни джихадисти,ни телефони ,ни камери,ни качулати милиционери,ни ушеви и всички живееха спокойно,само с едни доносници които проваляха човешки съдби за съжаление.Извод:Никога не давайте власт на БАШИБОЗУК!
8
0
 
5
 
! Отговори
христо мутафчиев преди 8 години
НАЛЕЙ НАЛЕЙ АГА РУНЙНО ВИНО ДА ЗАПИЯ,ПОД ШИРОКИ БАДЖАЦИ.НА БОЙКА ШИРОКАТА...ОХААА САМО ЦАРЯ ЛИ ШИ ЖИВЕЙ НЕГОФТА МАМА!!!
7
0
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Тук терористите бяха Костов,Доган ,Борисов.А мозъка тероризираха Дайновци и социологически невестулки!
6
0
 
1
 
! Отговори
kaka vi преди 8 години
mislehme, 4e samo nie Imame prodagni politiz....te vsi4ki bili takiva....eto i zaradi takiva kato Sarkozi i Oland, stotizi maiki pla4at za ubitite si deza...
5
0
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Какъв тероризъм, бе!? Нас един по-силен дъжд направо ни връща в средновековието.. Те за терористи се притеснили.. Всеки себеуважаващ се терорист би станал посмешище сред колегите си ако се занимава с нас..
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖИВ МАЙТАП!!!Президентът е готов да обяви война на Русия, а Министърът на отбраната на Ислямска държава!!!ПОЛУidioti !!! За пълни *** се изискват качества.
3
0
 
8
 
! Отговори
не се хабят за нас преди 8 години
Глупости заплахата е никаква нас не ни броят за нищо ,но възможността ,ако пожелаят е несравнимо по-голяма просто сме гола вода.
2
0
 
6
 
! Отговори
Евгений Дайнов демон преди 8 години
Как бе капитализма цъфти и върже,смила всичко по пътя си ,че някакъв ислям ли ще му се опре.
1
0
 
5
 
! Отговори
Тероризъм ли? преди 8 години
Сигурно нещо такова като на линка по долу.Оправдават си заплатите и 20-те заплати при пенсиониране.bgdnes.bg/Article/5130966От полиция ли да се пазите или от терористи изберете сами?