Плевнелиев пак зове за превъоръжаване на БА

Все пак е доволен от Програма 2020 за въоръжените сили
Обновена: 26 ное 2015 18:01 | 26 ное 2015 17:16, Камелия Цветанова
71
Плевнелиев пак зове за превъоръжаване на БА
Снимка: БТА, архив

Чрез приемането на "Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на България 2020", те получават перспектива за развитие и надграждане на способностите си.

Това се посочва в изявление на президента Росен Плевнелиев по повод на приетия от парламента документ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът е удовлетворен и благодари на депутатите за проявеното национално отговорно поведение с приемането с широко мнозинство на програмата.

Документът определя параметрите за развитие и основните насоки за изграждане на отбранителните способности на въоръжените сили до 2020 г. чрез ангажиране на политическите, икономическите, технологичните, информационните, военните и гражданските ресурси на страната.

"За мен като Върховен главнокомандващ и държавен глава е от изключително значение въоръжените сили на България да имат ясна визия и стратегия за изграждане и развитие на отбранителни способности, адекватни на рисковете", посочва президентът Плевнелиев.

Държавният глава заявява, че е налице критична необходимост от технологично превъоръжаване и модернизация на армията ни, че оперативната съвместимост със съюзниците е стратегически приоритет, а изпълнението на поетите съюзни ангажименти трябва да бъде гарантирано напълно и навсякъде.

Плевнелиев допълва, че приемането на програмата кореспондира изцяло с поетите ангажименти на Срещата на върха на НАТО в Уелс. Това съответства и на взетите решения на КСНС по въпросите на отбраната, когато беше постигнато широко политическо съгласие за необходимостта Министерският съвет да внесе тази програма в парламента.

"Целта е българските въоръжени сили да получат необходимата стабилност и спокойствие да планират и надграждат своите способности", отбелязва президентът.

Държавният глава заявява, че програмата за развитие трябва да бъде дългосрочно финансово обезпечена и да се превърне в траен приоритет на изпълнителната власт, което ще бъде реалното доказателство за демонстрираната в момента политическа воля, която да доведе до устойчиви резултати за сигурността на нацията.

Президентът Плевнелиев отбелязва, че сега е необходимо в изпълнение на взетите решения на КСНС да се изработи и приеме до края годината и "План за развитие на въоръжените сили 2020". Той отбелязва, че това ще бъде стъпка в утвърждаването и развитието на българската държавност, която показва, че по взетите решения с широко политическо съгласие по ключови национални приоритети се постигат резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
11
 
! Отговори
до анонимен 34 преди 8 години
Абе *** какви комунисти те тре$ат та твоя Ро$енчо беше комсомолско секретарче пръв резерв на БКП или това някак си не е удобно да го кажеш.
20
0
 
21
 
! Отговори
защо преди 8 години
Нещо се е объркал господинът.Преди часове имаше статия, в която лично той призоваваше да се борим посредством образованост и толерантност!А сега пък за превъоръжаване на армията ни, доколкото я имаме изобщо.Въоръжаването на армията никак не се връзва с толерантността.Объркана личност. Изказванията му са тотално противоречиви в зависимост от това кой какво му нарежда.Смешен и жалък, но защо поне не се научи да мълчи?Става опасно с неговите изцепки - да не ни вкара в голям гаф.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** на мускала вият значи сме на прав път ДАВАЙ РОСЕНЕ
18
2
 
17
 
! Отговори
ХРИСТО АНГЕЛОВ преди 8 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРИСТЪПИ КЪМ ОТНЕМАНЕ НА ПРАВОМОЩИЯТА НА ТОЗИ ГРАЖДАНИН КАТО ПРЕЗИДЕНТ . ИЛИ Е *** ИЛИ ИЗПЪЛНЯВА НЕЧИЯ ПОРЪЧКА ЗА ПЪЛНА ДЕ СТАБИЛИЗАЦИЯ НА СТРАНАТА .НЕ МОГА ДА ВЪЗПРИЕМА ПО ДРУГ НАЧИН НЕАДЕКВАТНОТО МУ ПОВЕДЕНИЕ И ИЗКАЗВАНИЯ . ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОТСТОЯВАШ ГОСПОДИН ПЛЕВНЕЛИЕВ ?ЗА КАКВО СИ ПОСТАВЕН НА ВЪРХА - ДА ОТСТОЯВАШ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ , ИЛИ ДА Я СЪСИПЕШ С НЕ КОМПЕТЕНТНОСТТА СИ ? НАЛИ ЩЕШЕ ДА СИ ХОДИШ ?ВЪРВИ СИ НЕ СИ ЖЕЛАН
17
0
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Само тъпите задават много въороси.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо журналистите обявиха война на президентчето? Показват го във възможно най- негативна светлина. Да не е поредна поръчка- да се окастри един гнил клон показно, за да останат останалите?
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21 на тебе въже ще ти дадът не автомат волене
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАВАЙ РОСЕНЕ
13
1
 
22
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 8 години
НАЙ-СЛАБИЯТ БГ. ПОЛИТИК В БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !! ТОЙ Е СРАМ ЗА НАЦИЯТА !!
12
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
to 4e zdraveopazvaneto e na nisko nivo u nas taka e ma 4ak da ne mogat da postavqt diagnoza na edin psixi4no nestabilen 4ovek
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов върна ли се? Да не емигрира този малък хитрец? Герберската хунта взе да се изнася нещо...
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най големия ПРЕЗИДЕНТ НА СВЕТА
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще пращаме двата наши аероплана на турско-сирийската граница като подкрепа за Ердоган и терористите?
8
1
 
16
 
! Отговори
Военен преди 8 години
Срам ме е че този на снимката ми се води главнокомандващ!Никой от нас няма да се жертва за неговата кауза!
7
5
 
5
 
! Отговори
НФСБ преди 8 години
16 Не изпозвай думата- НАЦИОНАЛЕН защото твоята позиция е АНТИНАЦИОНАЛНА по подразбиране!
6
12
 
2
 
! Отговори
НФСБ преди 8 години
Да попитам защо е нужно ние да изказваме съболезнования за Русия, нещо не разбрах май "логиката"???
5
11
 
4
 
! Отговори
НФСБ преди 8 години
Засрамете се руски ***, крещите че нямаме армия, а ревете срещу превръщането на нашите въоръжени сили в реална ударна войска! ЗАЩО? Защо е това двойнствено "поведение"? Аз знам отговора да видим вие дали ще имате поне честта да си признаете, боли ви че оръжието няма да е руско- матюшково, а съвременно натовско нали? Ами стига сме ви играли по гайдата на една гей- трупа на Бальшой театър, толокова сте умопомрачени от "руската си любов", че всичко Българско намразихте и ненавиждате! Срам!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали въоръжаваме Ислямска държава! За какво да превъоръжаваме още една армия-при нужда ще викаме прясно въоръжените с наше оръжие главорези да ни вардят те!Аман от национални предатели!
3
0
 
30
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
Тоя пак го изтърваха !ГЕРБ , контролирайте си протежето - много стана , не се трае!
2
1
 
26
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Програма 2020 за какво е? На всеки военен раница с Буквари и знаменца на ЕС или брошури за ЕС вместо автомати?