Заради реална пенсия от 16 бона - таванът остава

Ивайло Калфин обещава промяна в инвалидните пенсии
11 дек 2015 07:35, Петя Славова
58
Заради реална пенсия от 16 бона - таванът остава
Снимка: архив, Булфото

Един български пенсионер има изчислена реална пенсия от 16 000 лв. Заради този случай не се премахва таванът върху пенсиите. Това съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Николай Николов. Ако бъде премахнат таванът, ще трябва да се обяснява за този човек, допълни той, цитиран от в. "24 часа".

6500 пенсионери са прехвърлили партидите си от частните пенсионни фондове в НОИ и са си увеличили пенсиите с 80-140 лв., съобщи още Николов. 

Прехвърлилите вече парите си в НОИ пенсионери са главно военни и полицаи, родени след 1960 г. В осигурителния институт от тях са влезли 10 млн. лв.
 
Не са променени пенсии само на хора, които или получават минималната пенсия, или са ограничени от тавана на пенсиите, каза Николов.
 
Следващата стъпка от реформата е промяна при инвалидните пенсии, обясни вицепремиерът Ивайло Калфин.
 
До края на годината той е готов да представи концепция за реформата. Засега обаче не представи подробности по нея.
 
Целта на реформата с инвалидните пенсии е да се даде възможност на хората с увреждания да се трудят. Проблемът с инвалидните пенсии се приема като голям, но всъщност статистически хората с увреждания в България не са повече, отколкото в другите държави от ЕС, допълни Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кокво има да се обяснява за този човек? Внасял - получава! Значи за този човек дължите обяснение, а за тези които живеят в палати без стотинка доход не дължите?Таванът на пенсиите освен генератор но сива икономика е и реален аргумент млади хора да се насочат към терминал 2.И не скоро няма да видите бг пинсионери по круизове, те тихо ще си умират в панелките без пари за лекарства и грам достойнство
9
2
 
55
 
! Отговори
ммдам преди 8 години
Какъв е смисъла да си внасям реалните осигуровки като в крайна сметка не получавам това което ми се полага ???
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#КОЙ е този човек ?
7
1
 
62
 
! Отговори
НОИ преди 8 години
НОИ е една голяма пирамида.Резервът и вече е похарчен.След 10-20г няма да има толкова работещи и внасящи осигуровки за да се изплащат пенсии на пенсионерите.Съотношението работещи пенсионери всяка година се увеличава в полза на пенсионерите.Ако зависеше от мен бих си вкарвал осигуровките на влок в сигурна банка сам.Така шанса да си подсигуря старините е сигурен.В момента с тези задължителни осигуровки в НОИ си е жив рекет.
6
5
 
32
 
! Отговори
optimist преди 8 години
Как 16 бона бе? Да не е 1600?!
5
1
 
48
 
! Отговори
Веска преди 8 години
До работещаИ колко време е плащал тези осигуровки? Аз съм плащала 43 години осигуровките си, за да ми изчислят по някакви си формули една мижава пенсия.
4
3
 
51
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Ами направете тавана 2000 лева. Да ви имам оправданието. Ще гласувам за следващите които обещаят да премахнат таква на пенсиите. Не може нашите родители цял живот да работят да внасят осигоровки на държавта и накрая еми има таван заради пенсията на 1 човек.
3
1
 
52
 
! Отговори
работеща преди 8 години
Върху каква сума е внасял осигуровки въпросния пенсионер, за да получи тази пенсия?Моля, споделете!!!
2
1
 
49
 
! Отговори
Димитър преди 8 години
Аз не виждам пречка и сега да обясните за този човек.
1
3
 
54
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Това ли е оправданието за тавана на пенсиите? Колко манипулиращо!Ами направете тавана 2000лв, при което 99% от тези над тавана ще си вземат полагаемата им пенсия.