БСП готви изпитание на ДСБ, внася вот на недоверие след НГ

Да видим дали са опозиция, или всичко е цирк, коментира Нинова
Обновена: 13 дек 2015 15:32 | 13 дек 2015 13:33,
81
БСП готви изпитание на ДСБ, внася вот на недоверие след НГ
Снимка: архив, Булфото

БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета веднага след Нова година. Това съобщи председателят на парламентарната група на левицата Корнелия Нинова в ефира на БНР.

Тя обясни, че досега не са внесли вот на недоверие, защото гласовете не са били достатъчни. "Но сега ще поставим опозиционността на ДСБ на изпитание и ще видим дали те ще подкрепят този вот. Една от темите ще бъде здравеопазването и ще видим дали те са такива, или всичко е цирк", коментира Нинова.

Още по темата
Нинова определи решението на ДСБ да излезе в опозиция като политическа шизофрения. По думите й те излизат в опозиция при положение, че са в Реформаторския блок, който обаче подкрепя управлението. "Дори се заговори, че те били единствената опозиция, при положение, че те подкрепяха дясната политика на ГЕРБ", възмути се тя.

Нинова припомни, как ДСБ са подкрепили 16 милиардния заем, бюджета със замразени социални плащания, здравна реформа, която може да бъде наречена геноцид спрямо хората, образователна реформа, нанасяща сериозен удар върху държавните училища за сметка на частните.

"Всичко това се случи с гласовете на ДСБ и изведнъж, за една нощ, те станаха опозиция. А решението Москов да остане в кабинета ясно доказва, че правителството не е съставено на политически принцип, а е клуб по интереси", категорична бе Корнелия Нинова.

БСП не желае да участва в това управление и ще остане в опозиция, категорична бе още Нинова.

"Не участваме в политика, която замразява майчинските, вдига пенсионна възраст, тегли милиарди заеми, харчи безразборно. Това е принципен, а не личен въпрос", обясни тя и допълни, че левицата има принципни решения за политиките.

"Държим за промяна в политиката. Това за нас би била причина за предсрочни избори, а не караниците при управляващите. Заради тези пазарлъци в коалицията, ни чака политическа нестабилност, която няма да доведе до нищо добро за хората в страната", каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това е голям майтап - Костовисти и Миковисти щв гласуват заедно срещу ГЕРБ - коалиция КОСМИ.
38
1
 
6
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Тия смешници постоянно си търсят поводи да бъдат забелязани. А бе, червени кратуни, ами нали при едни нови избори ще останете с 20 депутати.
37
1
 
6
 
! Отговори
Офф преди 8 години
По големи глупости от това не могат да се измислят! Само си чешят езиците от Бе Се *** , губят от всякъде!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вари ги, печи ги жриците на любовта са си жрици. Не ги наричам с приетия израз за да не ме изтрият.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не е задължително да се уйдисва на акъла на Бйе-Сйе-Пйе-ту. Кат' предлгат не'къв вот, да си го гласуват.
34
0
 
1
 
! Отговори
Соц преди 8 години
До ЗаговорДоста си т ъ п и явно малограмоте.
33
1
 
2
 
! Отговори
Я? преди 8 години
До Анонимен 55Ако така се разсъждава, то и татовия гард трябва да е извън закона.
32
1
 
4
 
! Отговори
s преди 8 години
ДСБ не е в състояние да издържи това изпитание. Справка по-миналия парламент. Уж не харесваха Боко, но си го крепяха перманентно.
31
7
 
9
 
! Отговори
Гого 1 преди 8 години
Умрял кон(бсп) не рита др. Нинова. Първо си оправете скапаната и загниваща пенсионерска партия. За такива като вас народа казва - "хем се пери хем трепери". Имат червен картон от народа български (без кмет в областен град), а се канят да свалят кабинета пък и да управляват .... с кого бе другари ??? А да - с Атака и съчмата. Смешници жалки.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено в България комунистите от БКП-БСП не са извън закона защо???Дори в Русия КПСС е лустрирана-първоизточника на комунизма . Време разделно.Пълна ревизия на прехода.Кой ял пил и не платил да преценява реформираната съдебна система.Нашите комунисти не искат реформа защото ограбиха народ и държава.Четвърт век подмяна,мафия,безвремие,време е за промяна.
29
8
 
15
 
! Отговори
Заговор преди 8 години
Значи така. Заговор на ДСБ и БСП срещу законно избраното правителство на България. което е опит за държавен преврат. Я да видим какво се полага за държавен преврат, според Конституцията и действащия наказателен кодекс.
28
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко плоско скроена лъжа е това др. Костов . Рада-дълбоката се изказа уж за някаква реформа , а то било мерак да се махне Борисов и ГЕРБ . Да ама не . Народа този път масово ще гласува за ГЕРБ а ДСБ ще духа супата . Ченгето си е ченге и служи само на ДС и КГБ др. Костов .
27
9
 
3
 
! Отговори
ХРИСТОВ преди 8 години
До Как Сийка: СИНЬОГЪЗ ГЕРБЕР ,НИНОВА НА БАБИЧКА ЛИ ТИ ИЗГЛЕЖДА ? АКО РАБОТЕХТЕ ЗА НАРОДА ,ВСИЧКИ БАБИЧКИ НАД СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИНИ ЩЯХА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА ! НО ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БРАТОВЧЕДИТЕ ВИ ОТ СДС ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. , А ВИЕ ОТ ГЕРБ Я ДОВЪРШВАТЕ ! А ,ЗА БСП НЕ БЕРИ ГРИЖА , ПЪК И НЕ Е ТВОЯ РАБОТА ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С ТАКИВА ДЕЛИКАТНИ РАБОТИ ! ГЛЕДАЙ СИ ТАМ ДАЛАВЕРИТЕ,КРАЖБИТЕ И ТОЛКОЗ ! А , НАРОДЕЦА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА -ПАК ЩЕ ВИ НАВРЕ НА КУЧЕТО В Г*ЗА И ПАК НА СМЕТИЩЕТО !
26
4
 
11
 
! Отговори
Горчиво! преди 8 години
Горчиво! За очаквания брак на БС(К)П и ДСБ(К). Търпение нямат да се вземат и от нетърпението им се видя Кой кой е, и Кой е Кой. Но какво ли отроче ще се пръкне от това кръвосмешение? Зер са майка и сен се женят, а при такова кръвосмешение генетичните аномалии са страховити и нелечими.
25
2
 
13
 
! Отговори
Истината за ДСБ преди 8 години
Както в ДПС си командва Ахмед Доган , така в ДСБ си е командир Иван Костов. Рада-дълбоката е пуделчето , което лае когато му кажат . По принцип след като Костов / агент на ДС-КГБ / види заплаха за БСП и ДПС прави всякакви машинации за да се помага . Така , че никаква реформа не е искал да прави и то никъде. Целта му е да провали Борисов и ГЕРБ . Опита се да осъди Цветанов , но не му се получи. Това е Иван Костов-най големия помагач на мафията .
24
0
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
БСП още има да се чисти от обвързаността си с мутро-олигархията, власт не и трябва. Когато стане наистина лява партия и когато наистина има натрупани резерви за социална политика, тогава може да се бори за участие във властта. Всичко друго е безпочвено, символично и безсмислено.
23
3
 
18
 
! Отговори
Как Сийка преди 8 години
Нинова,вие там ,от партията-бабичка,освен сеири да гледате друго можете ли?! Защото послед ните години показаха точно това - че друго освен да лъжете,да правите компромати и да казвате на черното-бяло, не можете! А виж,за сеири си ви бива и още как!
22
1
 
15
 
! Отговори
Гладио преди 8 години
Изби им майчиното мляко. Корнелия започва политическата си кариера в СДС, по-късно преминава към БСП. Както и Бисеров започва в СДС, а после преминава към ДПС.Така създадената, отгледана и контролирана от Луканов "опозиция" начело с лично въведения в нея от Луканов Иван Костов подготвят следващия преврат в България, под вещото ръководство на ЦРУ, чийто двоен агент беше Луканов.
21
13
 
6
 
! Отговори
ЗА МЕН.. преди 8 години
ЗА МЕН ТАЗИ ЖЕНА ТРЯБВА ДА Е ЖЕНА НА ГОДИНАТА ФАНДЪКОВА НЕМОЖЕ ДА ЗАСТАНЕ ДО НЕЯ -ЗНАЕЩА И ТО МНОГО ВЪВ ВСИЧКО КОЕТО ЗАСЯГА ДЪРЖАВАТА А ФАНДЪКОВА МЕЧИ И НИЩО НЕ КАЗВА - "КОМЕНТАТОРИТЕ" СА ПИСАЛИ САМО ГЛУПОСТИ КАКТО ВИНАГИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА ДОСТА *** ХОРА НЕУМЕЯТ ДА СЛУШАТ И ДА ПРЕЦЕНЯТ
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунистите в акция! Като ги гледаш и слушаш, чак да се разплачеш от умиление колко са загрижени за хората. Само че да им повярваш, трябва да си от друга планета!!!!