ДСБ в опозиция – предизборна маневра, убеден е Калфин

Правителството ще се запази, за избори е рано
Обновена: 13 дек 2015 12:56 | 13 дек 2015 12:38,
18
ДСБ в опозиция – предизборна маневра, убеден е Калфин
Снимка: архив, Булфото

Излизането на ДСБ в опозиция е маневра за позициониране преди избори на партията. Това каза пред БНТ Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика. По думите му ще се види, каква част от РБ остава в управлението.

"Част от Реформаторския блок излиза в опозиция. Това са маневри и това няма нищо общо с гласуването на Конституцията. Това са маневри, които да заемат територии в политическото пространство. Действително е подготовка за избори", обясни Ивайло Калфин. Според него това означава, че ДСБ или РБ целят по този начин да се разграничат и да се определят като опозиция, която след това да се яви на избори.

Още по темата
"Доста рано е това нещо. Можеше да дадем още шанс на правителството и мисля, че то ще работи и нататък. Това вече са маневри за позициониране преди избори", коментира вицепремиерът. По думите му депутатите, които излизат в опозиция от РБ са 10-тина души и сега се очаква да се види дали и народни представители от други политически сили ще ги последват.

"Мисля, че ще се запази правителството, защото са започнати важни неща и не виждам логиката точно сега да се тръгне на избори зимата. Второ, ако това е било целта - да направим за няколко месеца правителство и след това да излезем и пак да си заемем позицията, след това ще видим същият резултат. Не виждам политическата логика в това нещо, но всеки си носи отговорност за това, което прави", поясни Калфин.

Според него, ако РБ излезе от подкрепящото мнозинство, това дали ще има избори зависи от ГЕРБ, която може да бъде поставена в такава ситуация, че да предизвика по-скоро избори. "След местните избори не ги притеснява, че ще отидат на избори. Вероятно ще се повтори резултата от предишните парламентарни избори, но няма смисъл в това. Изпадаме в нестабилност", коментира той.

Ивайло Калфин сравни партията на Радан Кънев с други опозиционни."ДСБ се нарежда до ДПС и БСП и всъщност принуждават управлението да търси гласове, каквито те казваха, че няма да допуснат при взимане на решение, например на ДПС. ДСБ не се притеснява, че прави по-важни тези политически сили с оттеглянето си. Очевидно, че има свои път, но по-лесно е да си в опозиция - не носиш отговорност", каза той. Според него Петър Москов като министър на здравеопазването работи от 1 година, за да се промени система, която не е добре.

Във връзка с предстоящите президентски избори Ивайло Калфин посочи, че няма намерение да се кандидатира в надпреварата.

Във връзка с правомощията на главният прокурор вицепремиерът каза, че той не се чувства държан от прокуратурата, но не може да говори за другите политици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Anton преди 8 години
По-добре Калфин да насочи разсъжденията си върху собствената си мимикрия на реформи. Това което той сътвори адресира решаването на проблемите и дефицитите в НОИ далече в бъдещото - след 30 години. И всичко това ни го пакетира като "реформа". Управляващите са царе на мимикриите. А това единствено означава, че в следващите 30 години пенсиите ще продължат да са мизерни. Честито на всички настоящи и бъдещи пенсионери!
11
0
 
1
 
! Отговори
Zealot преди 8 години
Калфин все още е останало малко уважение към теб, недей и ти като другите да си мълчиш и да викаш ура. Защо не помислиш и на кажеш честно КОЙ според теб спря реформата в съдебната власт?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин, уж не си лекомислен човек.
9
1
 
2
 
! Отговори
ъхъ преди 8 години
"Правителството ще се запази, за избори е рано"И кой го казва това, според мен трябва да има право на народа за ранно отзоваване. Стига с тея 5-годишни сранета на вересия.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще бъде президент на България ?
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радан доказа, че ДСБ е против реформите ,които не се угодни на Костов и затова сега иска да пречи на ГЕРБ!
6
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
москов остава в правителството за да снася информация на костов и лабораторията мустар ком трик но ефективен
5
1
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Ами то се видя всъщност как ДПС не само участват във вземането на решенията, но дори ги налагат, до там, че Борисов наруши дадена дума и подписа си под споразумението за съдебната реформа.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ АБВ ДЕТО ГЛАСУВАХА 16-ТЕ МИЛИАРДА И АНТИКОНСТИТУЦИОНИЯ ЗАКОН ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА САМО ОТ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НЕДОВОЛСТВАТ!!!ПРИДАТЪКА НА ГЕРБ НАЙ- ГОЛЕМИЯ Е АБВ !! Е НЕМА КАК ДА НЕ НЕДОВОЛСТВАТ ЩОТО ПАРЛАМЕНТ НЯМА ДА ВИДЯТ ЕЛЕКТОРАТА ИМ ГИ ВИДЯ ЩО ЗА ГЕРБЕРИ СА ЧИСТИ!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лук ет ми. Ай ам Риформър ДеСеП(Б)арски, хехе.
2
10
 
10
 
! Отговори
Zealot преди 8 години
ДСБ се държи мъжки за разлика от всички 204 депутати казали Да на подмяната ...
1
12
 
11
 
! Отговори
Петко Бочаров преди 8 години
Както в ДПС си командва Ахмед Доган , така в ДСБ си е командир Иван Костов. Рада-дълбоката е пуделчето , което лае когато му кажат . По принцип след като Костов / агент на ДС-КГБ / види заплаха за БСП и ДПС прави всякакви машинации за да се помага . Така , че никаква реформа не е искал да прави и то никъде. Целта му е да провали Борисов и ГЕРБ . Опита се да осъди Цветанов , но не му се получи. Това е Иван Костов-най големия помагач на мафията .