Борисов се видя с Меркел, обсъдили граничния контрол

Двамата разговаряли в Брюксел и за газовия хъб
53
Борисов се видя с Меркел, обсъдили граничния контрол
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов е запознал канцлера на Германия Ангела Меркел с въведения от България контрол по външните за ЕС граници на работна среща в Брюксел.

Разговорите им се състояха преди заседанието на Европейския съвет, на което държавните и правителствените лидери от ЕС ще направят преглед на изпълнението на мерките, свързани с бежанската и миграционната криза, съобщиха от правителствената информационна служба.

Борисов е информирал Меркел за позициите, споделени по тази тема при посещението на премиерите на Великобритания Дейвид Камерън, на Турция Ахмет Давутоглу и на Бавария Хорст Зеехофер.

Двамата са обсъдили също развитието на проекта за газов хъб "Балкан", по който преди седмица българското правителство и Комисията постигнаха договореност за създаване на съвместна работна група в подкрепа на реализацията му.

"Този хъб и интерконекторите, които изграждаме, ще гарантират реална диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на газ", посочи премиерът.

Други теми в разговора са били финансово-икономическото състояние в България, както и напредъкът по съдебната реформа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
БаСта преди 8 години
За да не паднат - ТЕ се подрепят.ББ да му мисли, че пак ще има да търси #КОЙ му е виновен
2
1
 
19
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
Смешникът на Европа- съвременния *** Балкански. Обидно жалък и безпомощен в средите на Европейските ръководители .Бедата за нас е , че НИ ПРЕЦЕНЯВАТ КОЛКО ЧИНИМ , КАТО НАРОД.
1
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Боко да слага...наколенките и да отива при Путин,за да напълни газовия хъб.Леля Меркели тя да удари едно рамо.Ясно че от Турция газ ще видим,през...крив макарон.