85% от машините за зимно чистене – готови

За курортите и проходите е осигурена цялата техника
7
85% от машините за зимно чистене – готови
Снимка: архив, БулФото

Към днешна дата наличните коли за зимно поддържане на националната пътна мрежа са над 2740, като максималния им брой трябва да е 3250.

Това означава, че има над 85 на сто наличност на машините, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на парламентарния контрол.

Тя посочи, че все още има места, където машините не са преоборудвани и някои от колите са по строителните обекти, предаде БТА.

Фирмите са декларирали, че имат готовност до 24 часа след сигнал, че на определено място има данни за повишени количества валежи, машините да бъдат преоборудвани с гребла, добави министърът и каза, че се разчита на направения компромис за преоборудването на оставащите машини.

Подобен компромис не е допуснат за региони като Смолян, Пампорово, Боровец, Банско и проходите високо в планините и там цялата необходима техника и оборудване са налице.

Необходимите количества пясък, химикали и други средства в повечето места са в добро състояние.

Министърът напомни, че за поддържането на пътища са сключени общо 26 договора, отделно шест са за магистралите и 18 са за поддържане на огради, знаци и хоризонтална маркировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е време е , то след 2 месеца ще свърши зимата , тогава може да са почти готови ...Много ми е интересно , при положение , че не е валял сняг , дали парите за почистване няма да бъдат откраднати
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сутрин в Варна на Аспаруховия мост имаше лед, сигурно е изненада
4
0
 
5
 
! Отговори
Nqkoi преди 8 години
Днес сме 18ти декември и 85 % сега са готови, баси ако беше завалял сняг, преди 1 месец, процента, колко щеше да е 40-50-60 ?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е ок и като падне сняг и все ни изненадва.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То `га няма сняг всички са готови!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като падне снега зимата пак ни изненада