Как така Кънев е опозиция, а РБ управлява, чуди се Кунева

Реформите ще се ускорят, управлението няма алтернатива
27
Как така Кънев е опозиция, а РБ управлява, чуди се Кунева
Снимка: Булфото, архив

Според вицепремиера и лидер на ДБГ Меглена Кунева е  странно единият съпредседател на ПГ на РБ Радан Кънев да бъде в опозиция на управлението, в което самият Блок участва, а другият да го подкрепя.

Още по темата

"Или си в коалицията, или си в опозиция. Това е и отговорът на въпроса дали се нагърбваш с управлението, не с тежестта на властта, или не“, коментира тя, цитирана от пресцентъра на ДБГ.

"За мен е много печално, ако видя двойно третиране по отношение на двамата съпредседатели на РБ. Найден Зеленогорски е дал 25 години от живота си в политиката, цялата му репутация е вложена в РБ и когато един човек спечели изборите в Плевен, някак си да изглежда в ситуацията да се оправдава, затова защото е останал да подкрепя правителството и иска нещо конкретно да свърши, на мен не ми харесва. Аз считам, че това е несправедливо, че то е нечестно и смятам, че мой дълг е да защитя хората, които работят“, продължи вицепремиерът.

Кунева беше категорична, че дясно-центристкото управление няма алтернатива и заради това подписването на коалиционното споразумение на РБ с ГЕРБ е с цел ускоряване на реформите.

По думите й с подписването на политическата декларация на РБ за приоритети през годината, на базата на която ще се подписва анексът с ГЕРБ, всичко ще стане ясно - и кой подкрепя правителството, и кой е против него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Кунева много бързо забравя. Забрави че собствения и опита за законодателни промени за борба с корупцията бяха посечени от ГЕРБ, БСП, АБВ и ДПС. Забрави, че реформите в МВР бяха посечени лично от Борисов от страх, да не му изстине стола. Забрави, че опитът съдебната система да се реформира и да стане независима също бе посечен от ГЕРБ, БСП и ДПС.РБ е само проформа във "властта", де факто властта е в ГЕРБ, ДПС и АБВ. Явно само в ДСБ има достатъчно интелигентни и принципни хора, за да го заявяват само те публично !
20
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Меглена Кунева доста е понапълняла...:-))).
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ще стане, ако Франция и Германия не ни дадат картофи за ядене(защото само такива са във веригите супермаркети)?Ние като държава и българи какво произвеждаме, щом и картофите се внасят от държави, които използват емигрантския труд за производство.Що всички искат да са компютърни специалисти, политици и полицаи?Що никое дете няма мечта да стане производител, земеделец, да гледа животинки или нещо което ще бъде в полза на хората с които живее, а все гледа да граби от хората с които живее?
18
0
 
20
 
! Отговори
Да живей труда!!!!!! преди 8 години
Постановки, театри и клюки.Трябва да се заработва заплатата, за пенсия.---Като се пенсионират, ще тръбят, че държавата ги е забравила.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KUNEVA SE CHUDI - I AZ SE CHUDYA TYA KAKVO PRAVI TAM AMA ........
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 eвро = 86 рублейтова новина ли е?или че в Москва свърши "зеленото" по чейнчбюрата?
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая кукумявка от юристконсулт на Жан Виденов до къде израстна!После ходи им вярвай.
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова, ама ти вярваш ли си?! До момента няма реформи! Имаше един опит за реформи в МВР и той беше осуетен!!! Срам и резил за вас
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така не сте написали, че почина Дейвид Бауи?Да ви се чуди човек,...
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така Пръмова все е на държавна хранилка, чудя се аз?
11
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психодясното може всичко. Реформатошизофреничният блок може да управлява и да бъде управляван едновременно.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еее..продажно племе сме всички българи.За няколко гроша сме готови да си продадем ценности, вяра....Пръмовица е още един пример за това.Стой още 2г. във властта. И какво ще постигнеш? След това си аут- завинаги.Но сега...използваш гребена на вълната.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз пък и благодаря за "проведената" лустрация, вкарването на червените бандити в затвора, както и справянето с корупцията по високите етажи!
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото пъти видя кунева толкова пъти и благодаря за спрените реактори и скъпия ток
7
1
 
24
 
! Отговори
Ами преди 8 години
Ами щом и депутатите от управляващата коалиция се чудят, какво остава за цял народ? То чуденето не е само по този въпрос и се питам, какво правят там изобщо (освен вреда)?
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха, Кунева,а как ДПС уж е в опозиция, а хората на Доган (Сава) не са пипнати от министерствата и службите?А де, я отговори?
5
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тая си живее в неин си свят, където имало "реформаторски блок". Реално колкото "Средната Земя" на Толкин.
4
0
 
42
 
! Отговори
в график преди 8 години
Другарката Кунева влиза в график: в понеделник е в правителството, във вторник е в опозиция, в сряда преди обяд е в правителството, а след обяд е в опозиция, в четвъртък между 10 и 11 часа е в правителството и между 15 и 16 часа е в опозиция, в петък е на инструктаж на Козяк, в събота си харчи 20-те милиона долара от Габонската афера, в неделя поведението и се определя от посоката на вятъра.
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управлението нямало алтернатива .. то едно управление , нито дума за европейски доходи , сигурност , наука и здравоопазване
2
0
 
51
 
! Отговори
сигурно преди 8 години
КЪДЕТО СТЪПИ КУНЕВА ,НАСТЪПВА ГЛАД , МИЗЕРИЯ И РАЗРУХА !!