Бъчварова се сопна: МВР няма да бъде боксова круша

Атаката срещу ведомството целяла дестабилизиране на правителството
Обновена: 13 яну 2016 15:17 | 13 яну 2016 12:16, Веселина Йорданова
204
Бъчварова се сопна: МВР няма да бъде боксова круша
Снимка: Архив БТА

МВР шефът Румяна Бъчварова отговори на критиките по неин адрес и подчерта, че министерството няма да бъде боксова круша. "Прави се опит да се дестабилизира МВР, за да не работи добре", смята тя.

По думите й атаките идват от тези кръгове, които се опитват да развиват собствените си интереси. "Има опити да се овладее МВР от различни групи с различни интереси и емоции", коментира още тя. Бъчварова заподозря и че целта на атаката срещу ведомството й е да се дестабилизира правителството и това личало от изявленията в парламента днес. Стига вече, неколкократно каза тя.

"Стига вече, време е да се отнасяме сериозно към МВР, ако искаме то да работи така, както трябва и да има резултат", каза министърът пред журналисти в Министерския съвет. Бъчварова уточни, че казва това на политици, които използват ведомството в началото на политическия сезон, на всички коментатори, които смятат, че МВР е нещо като българския футбол, на бивши служители, които ползват 20-те си заплати обезщетение, но емоционално не могат да излязат от системата и на медиите, които използват случващото се, за да си пълнят страниците и програмното време.

В изявлението си Бъчварова каза още, че всички коментари по отношение на МВР са непрофесионални.

Тя напомни, че е начело на МВР, а икономическите кръгове, които уж управлявали ведомството, били най-големите му критици. "Докато съм министър, няма да позволя друг освен официалното ръководство да управлява МВР и да взема решения", подчерта Бъчварова.

"Всеки по-нататъшен опит по този начин да се критикува МВР - неоснователно, с обиди, с нелепи твърдения и ченгеджийски номера, тълкувам като посегателство срещу обществената и националната сигурност", отсече тя.

На въпрос кои са икономическите кръгове, които визира в изявлението си, министърът отговори: "По медиите ще ги познаете".

МВР шефът заяви още, че премиерът Бойко Борисов е най-ценният й съветник заради опита, който има.

Министърът посочи, че визитата й в Китай не е била "да си гледа кефа", а част от партньорството с чужди служби.

Тя определи декларацията на КРИБ, в която се иска оставката й, ако не бъде разкрито убийството на бизнесмена Александър Антов, като "нелепа". По думите й в нея ясно личи личният мотив.

Бъчварова каза още, че бизнесмените не са привилегирована група за МВР, а това са всички български граждани и ако трябваше да избира приоритетни групи, "няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България".

По думите й проблемите на българския бизнес се коренят в неговия генезис, в историята на неговото развитие в последните 25-30 години, във всепризнатия факт на нелоялна конкуренция в бизнеса и в невъзможността на съдебната система да се справи със споровете между отделните бизнес субекти.

Тя излезе и с предложение – КРИБ да учреди награда за служител на МВР, който разследва нелоялна конкуренция и финансови измами, след като тези дни стана ясно, че работодателската организация би дала парична награда за разкриване на убийството на Антов.

"Убийствата са изключително неприятни, но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР и реални пречки за работата на служителите", подчерта още тя.

Румяна Бъчварова каза, че я тревожи най-много убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Тя уточни, че лично се е запознала с информацията и е свършена страхотна работа, но за съжаление към момента тя е без резултат.

Бъчварова каза, че има лични нападки не само към нея, но и към ръководството на МВР. Тя подчерта, че главният секретар на МВР Георги Костов не само не е идвал пиян на работа, както се твърди, но и не пие.

По думите й реформите в МВР, които щели да увеличат администрацията, са на компютъра й и не може да се коментира нещо, което не е обявено. Бъчварова съобщи, че това ще стане следващата седмица, като уточни единствено, че реформата в МВР е в 7 насоки.

"Служителите на МВР работеха по времето, когато парламентът си почива 3 седмици, докато други хора си почиваха на дълги ваканции някъде другаде и изведнъж, събудили се и дошли си, чудейки се как да започнат този парламентарен сезон, те решават да критикуват МВР. Това е недопустимо", настоя Бъчварова, като подчерта, че служителите вършат съвестно и професионално своята работа и ще продължат да го правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жо Бъчварова,вместо да се вгледате в собствените си недъзи,да ги отстраните ако можете,а ако не можете да си подадете оставката,както би постъпил всеки,който има достойнство,вие умирате от страх да не би някой да разклати държавата и да изпуснете кокала.Нито сте единствени,нито сте незаменими.Или работете или се махайте,защото всяко търпение си има граници.И недейте да заплашвате по примера на вашия гуру ББ.България е свободна страна и всеки има право да изказва мнение независимо дали ви харес
13
0
 
10
 
! Отговори
Сакън, стрино! преди 8 години
Партньорство с китайските ***, рушители на чувешките права и кривини? "Момата може да избяга от селето, но селото никога няма да избяга от момата!"
12
0
 
29
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Последното изречение ме впечатли най-много. Свършена била страхотна работа, но към момента била без резултат?!?!?!? Аз като свърша страхотно някоя работа винаги имам някакъв резултат, а когато не свърша нищо разбира се, че няма никакъв! Бил съм свидетел как се разследва престъпление... просто не е за разказване!
11
0
 
22
 
! Отговори
Ха, ха, ха, ха, .... преди 8 години
Министърът посочи, че визитата й в Китай не е била "да си гледа кефа", а част от партньорството с чужди служби. Хааааа, ха, ха, ха, ха, ........
10
19
 
1
 
! Отговори
Теобромина преди 8 години
БРАВО г-жо Министър !Очакванията на обикновените хора от Вас са за : добре свършена работа ! Вие сте доказали , че имате сърце и ум да работите ! Тоя който "плещи ултиматуми" - е момченцето на "червена мама" и с "недоказани пари" купува големи обекти ! И нему ще дойде времето и тогава сигурно " ще пелтечи" от немощ!Вие НЕ сте министърка на НОВОбогатшите и техните незнайно какви тъмни сделки ! А министърка на България ИМИННО срещу такива "бизнес-мени" ! ПОДКРЕПЯМЕ ВИ ! Действайте!
9
7
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 4 анонимник. Що, преди нея нямаше убийства и разни други всевъзможни престъпления ли?
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставката лельо оставката и на село компотите...
7
12
 
1
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 6. А ти и такива като теб червени домати кога ще измислят нещо по-интересно от стандартните плюнки?
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брей чудо бреййййй ? Вчера беше в Китай, днес в мин. Съвет ??? Брейййй ????И още от самолета не слезнала .... захапа народа ???????? А Бойко от зад само вика - А такааа, ! Дъръж, дръж, ........
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая кога ще смени плочата? Ама от едни и същи глупости и оправдания, дето ги слушаме всеки ден.
4
2
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ха, ха....! Вица на деня - до сега МВР "работело добре"!!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права е опитите да се дестабилиза успяха с нейното назначение, показните убийства вече са факт.А хората ги е страх да се качат в автобуса да не ги пребие нейде някой тинейджър.
2
2
 
24
 
! Отговори
от кухнята преди 8 години
Мдааа, изключително важно е партньорството с китайските служби.
1
2
 
28
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Вица на деня: МВР работи за хората, но някой иска да го дестабилизира и да работи за него :)